Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 7, 5 miesięcznego Krzysia

Czy nie za wolno się rozwija?

Polecane posty

Gość mama 7, 5 miesięcznego Krzysia

Wczoraj naoglądałam się filmików na YouTube o dzieciach 7, 5 co już mówią mama, taka , raczkują a nawet niektóre same chodzą. A dzisiaj próbuje uczyć tego wszystkiego mojego syna ale on dopiero od niedawna sam siedzi. Czy moje dziecko rozwija się za wolno??/

Gość ble ble ble blo
odbiło Ci??

Każde dziecko rozwija sie we własnym tempie,znam dzieci które chodziły w wieku 10 m-cy,jak i takie które zaczynałay chodzic w wieku 15 miesiecy...i wszystko jest ok...kazde dziecko ma swój rytm i do niczego nie zmuszaj na siłe to nie ma sensu i tak nic ne wskurasz?!a po co Ci szpan ze Twoje dziecko umie to,czy to...spokojnie wszystko jest dobrze!!!

Gość uwielbiam biszkopty
Taaa za wolno. Naucz dzieciaka jeszcze hiszpańskiego, liczyć do 1000 i gotować:o Gdzie się takie kretynki rodzą jak ty:o Współczuję temu dziecku.

Gość terepałka
Kobieto, nie patrz na to, że ktoś wstawił na youtube film o dziecku, które w wieku 7 miesięcy już raczkuje czy podnosi się. Co z tego ? W tym wieku nie musi tego jeszcze umieć. Jak umie, to zcaczy, że robi to bardzo wcześnie. Mój ma 9 miesięcy, a nie wstaje i nie raczkuje i jest wszystko w porządku, ma czas do roku na to, by zacząć się podnosić. Raczkować ponadto dziecko wcale nie musi. Są dzieci, co wcale nie raczkują, tylko od razu wstają i chodzą.Mam takich znajomych z takim dzieckiem. Też siedział tylko do roku, a potem wstał i poszedł. Teraz ma 18 miesięcy i jest normalnym zdrowym chłopcem, który normalnie chodzi i normalnie się porusza. Autorko, Twoje dziecko nie musi robić tak, jak te na youtubie.

Kobieto i co z tego???? Każde dziecko rozwija się inaczej, DOCIERA TO DO CIEBIE! Moja zaczęła chodzić jak miała 13 miesięcy a koleżanki syn jak 10 i co z tego??? miałam na siłę ją stawiać bo innej syn już chodził? LITOŚCI!!!

Gość terepałka
Dodam , że mój , jak miał około 7 miesięcy, to też dopiero zaczął siedzieć. Wbij sobie do głowy, że nie każde dziecko rozwija się równo. I tak wszystkie będą chodzić wcześniej czy później.

Gość fajna mama lizaczka
ja widziałam na youtube film gdzie niemowlakowi tatuś pokazuje literki a ono mowi co to za literka. Fajne ale.... jak dla mnie to tresowanie "zwierzątka". Pewnie nieźle mu tłukli do głowy te lietrki żeby póxniej się pochwalić:-o Po co i w jakim celu mu znajomość tych lieterek w wieku moze 10 miesięcy???????????? To takie szpanowanie. Każde dziecko rozwija sie swoim tempem. Moja corka zaczęła siedzieć w wieku 9 miesięcy i nie narzekałam a ty narzekasz że DOPIERO (:-o)) od niedawna siedzi a ma 7,5 miesiąca:-o. Chodzić zaczęła w wieku 15 (!!!) miesięcy. Z mową było tak że jak miała 7 miesięcy to owszem mówiła "mama" ale było to takie mało świadome. Dopiero jak miała 18 miesięcy posypało się więcej słów i powiem szczerze od tej pory błyskiem idzie do przodu jak burza. Teraz ma niecale 2 lata i coraz śliczniej mówi...więc....głowa do góry!!!!!!

moim zdaniem rozija sie normalnie nie za szybko i nie za wolno mój syn usiadł sam w wieku 7 miesiecy zaczął stawać w wieku 9 teraz ma 11 i robi samodzielnie parę kroczków czy nie za wolno? jakby coś było nie tak, to myślę, że pediatra zauważyłby

Gość terepałka
Wiadomo,że na youtubie wstawią filmik , żeby się pochwalić dzieckiem, które coś szybko robi, czy szybko się rozwija, ludzie nawstawiają takich filmów-wychwalaczy, a potem mama dziecka, które rozwija się normalnie nawbija sobie do głowy, że wszystkie w wieku 7 miesięcy chodzą, a jej nie. Te filmy na youtubie to filmy rodziców chwalących się umiejętnościami dzieci, co nie oznacza,że dziecko, które w tym wieku tak nie robi, rozwija się za wolno.

Gość terepałka
Ale myślę, że każda mama prędzej czy później konfrontuje się z takim zestawianiem, co robi jej dziecko,a co inne robią. Tego się nie uniknie, bo właśnie dzieci w takim wieku rozwijają się bardzo indywidualnie i mamy porównują. Najlepiej zapytać lekarza, jak ma się wątpliwości,zamiast czytać i oglądać w necie, co inne dzieci robią. W necie jest dużo bzdur i zbędnego wychwalania się, które mogą niepotrzebnie namącić mamom w głowach.