Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdjkll/jh

ubieracie dzieci w kombinezony jak na dworze temperatura+ stopni??

Polecane posty

Gość vdjkll/jh

jw

Gość vdjkll/jh
miało być + 7 tak jak dziś:

Moj lobuz juz nieachodzi w kombinezon ale ja w taka pogode nie zakladam mu rajstopek pod spodnie tylko ocieplane spodnie.Myślę że dziecko trzeba ubierac stosownie do pogody inaczej jak jest +6 a inaczej jak jest.-6

Gość moja ma dziś
rajstopki i ogrodniczki dzinsowe, na górze bluzka z długim rękawem, bluza, kurtka

serio myslicie ze tak lekko wystarczy ubrac dziecko?ja wlasnie chcialam isc na spacer i chcialam zalozyc kombinezon i przykryc kocem jeszcze.mi sie wydaje ze taka pogoda to zdradliwa jest.

Ja zakladam malej dopiespodnie od kominezonu jak na polu jest -10 i wiecej jak jest cieplej to rajtuzy spodenki body z dlugim rekawem bluzewczka i kurtka :)

Gość ja też tylko kurtkę i spodnie
na podszewce, spodnie od kombinezonu zakładam tylko jak jest mróz.

Gość gryczka
Malutkie dziecko (mówię tu o niemowlaku) podobno powinno mieć o jedną warstwę więcej, niż dorosły. Skoro sama zakładam kurtkę zimową w taką pogodę (tylko rozpiętą) to oczywiście dziecku kombinezon zakładam.

kombinezon zakladam tylko na mroz. moja miala dzis na sobie body dl. rekaw, polar, kurtka oraz grube rajstopy i na to spodnie dresowe welurowe i byla pod kocem .

Gość cefrgvthyjnmuk,l
KOmbinezon tylko na mróz. Dziś na spacerze miała na sobie - body z długim rękawkiem, rajstopki, skarpetki, sweterek, spodnie ocieplane wewnątrz polarem i kurteczkę zimową. Plus czapka.

Kombinezon tylko wtedy, kiedy jest mróz. Jeżeli dodatnia temperatura, jak dzisiaj, to body długi rękaw, bluzka bawełniana, rajstopy i spodnie na podszewce i kurtka.

Gość khlkj
tak, tu gdzie mieszkam jest dzis kolo + 8 stopni, bardzo wietrznie, moja 3tyg. malutka miala kombinezon plus spiworek z polaru

Gość u nas temperatura
jakieś 5 stopni dziś. ja założyłam synkowi bluzkę, skarpetki, pieluszkę, kombinezon, szalik i czapkę. ma nieco ponad 2 latka. powiedzcie mi jedno co za różnica czy założycie dziecku kombinezon na bluzkę i pieluszkę, czy grube rajstopy i grube spodnie dresowe? termicznie żadna, a dziecku wygodniej w 1 parze spodni a nie rajstopach opuszczających sie na pupie, do tego spodnie, bluzka, sweter i inne cuda. a i koc na to wszystko. nie prościej ubrać 1 warstwę ubrań i już?