Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojutrobędzielepiej

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE A CHOROBA JELIT

Polecane posty

Gość bojutrobędzielepiej

Witam ;) mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych....Prawdopodobnie cierpię na zespół jelita drażliwego. Za pare miesięcy chciałam się wybrać do ginekologa aby przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. Jeżeli choruję na tą chorobę to czy jest możliwość dobrania odpowiednich tabletek? Czy mogą mieć one słabsze działanie lub w ogóle nie działać?

Gość Mi się wydaje
że raczej nie będzie dobrych tabletek dla ciebie bo każda musi się porządnie wchłonąć.Najlepiej zapytaj lekarza

Gość trzydziechaaaaaaaaaaa
ja mam wrażliwe jelita i brałam yasminelle i poza spadkiem libido nic się nie działo,wręcz przeciwnie cera super,okres rewelacja a jelita ok,teraz przeszłam na mirenę i nie truję wątroby,

Gość bojutrobędzielepiej
Trzydziechaaa te tabletki , o których wspominasz są strasznie drogie :/ mam 20 lat, uczę się jeszcze i szczerze to nie stać mnie na około 40 zł na niecały miesiąc....jak dowiedziałam się, że na 80% mam zespół jelita drażliwego, to się załamałam, bo podejrzewałam, że z tabletek mogą być nici a niestety mam obsesje na punkcie niechcianej ciąży i sama prezerwatywa odpada a do plastrów jakoś nie mam zaufania...

Gość bojutrobędzielepiej
Swoją drogą szukałam na ten temat informacji w internecie...jedyne co poszukałam o tabletkach antykoncepcyjnych i jelitach to Choroba_Leśniowskiego-Crohnaoroba i tam faktycznie tabletki anty mogą źle się wchłaniać lub nie działać ale jak na samą złość nie znalazłam nic na temat jelita drażliwego i tabletek antykoncepcyjnych....

Gość podobnyproblem
Ja też podejrzewam, że mam zespół jelita drażliwego ale nie boję się o skuteczność, bo wiadomo że jeśli nic się nie wydarzy w ciągu ok 4 godz. od zażycia tabletki to powinna się prawidłowo wchłonąć. Bardziej obawiam się, czy tabletki nie wpływają źle na jelita - jeszcze bardziej nasilając objawy drażliwości... wiadomo że źle działają m.in. na wątrobę więc może na jelita także.

Gość carlsberg_zielona
a może plastry?? wychodza troche taniej niz yasminelle i yaz, ale przynajmniej nie bedziesz sie musiala martwic o wchloniecie tabletek