Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila232323

guzek w gardle:/

Polecane posty

Gość mila232323

Hej dziewczyny piszę do was bo szukam pocieszeni/ pomocy/ wytłumaczenia? a więc moja mama przeziębiła się, bolała ją szyja z zewnątrz (jak twierdziła: owiało ją) gdy ból miną pojawil soę guz na przełyku/ krtani? poszła z tym do lekarza, dał jej antybiotyk który oczywiście nic nie pomógł. poszła znów zlecił jej badania krwi, moczu morfologie pod kontem min. tarczycy wyniki okazały się w normie. była dzis u niego (lekarz rodzinny) i powiedział jej że to napewno! jakiś guz i jutro ma iść wieczorem na usg proszę was powiedzcie mi co to może być? strasznie się martwię nie wiem jak wytrzymam do jutra

Gość znawczyni :)
Hej. Nie martw sie na zapas. Ja przez to przechodzilam. Zaczynalo sie od bolu szyi, gardla i jednoczesnie pojawial mi sie guzek na krtani widoczyny od zewnatrz, bolacy przy dotyku. W ciagu powiedzmy 10 lat miajal 3 razy podobne historie. Za pierwszym i drugim razem guzek znikal samoistnie. Bylam z tym oczywiscie u lekarza ale wkrotrce po tym guzek zanikl i nie bylo juz czego badac. Trzeci raz pojawil sie ok 10 mies temu. Wygladalo to podobnie jak poprzednio z tym ze bolalo mocniej, nawet byly chwile, ze ciezko bylo mi mowic. Wtedy lekarz skierowal mnie na morfologie, badanie moczu i poziomu hormonow tarczycowych ale wyniki byly ok. Kolejny lekarz robiacy mi USG powiedzial mi, ze pierwszy raz cos takiego widzi. Dostalam skierowanie do szpitala w trybie pilnym. Tam usuneli mi chirurgicznie guzek i jak sie okazalo byla to zwykla cysta.