Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KlaudiaPro

Pro Nutrition - PRO MASS - giner

Polecane posty

Gość KlaudiaPro

PRO NUTRITION PRO MASS - to produkt o niskiej zawartości kalorii w oparciu o koncentrat białek serwatki, który ma na celu zwiększenie beztłuszczowej masy mięśniowej. Produkt jest wskazany dla wszystkich tych, którzy mają do czynienia z systematycznym wysiłkiem fizycznym. Zawiera umiarkowane ilości węglowodanów - wolno i szybko przyswajalnych (maltodekstryna i dekstroza). A także mieszankę glutaminy i witamin, które pomogą zregenerować organizm po wysiłku i mają wpływ na wzrost masy mięśni. Pro Mass to produkt dla początkujących kulturystów lub dla tych którzy uprawiają wszelkiego rodzaju sporty. Pro Mass zawiera umiarkowane ilości szybko i wolno uwalnianych węglowodanów (dekstroza i maltodekstryna) zapewniając w diecie odpowiednią dawkę kalorii. Dekstroza to cukier prosty stanowiący podstawowe źródło energetyczne dla organizmu głównie w postaci ATP. Nasze ciało pobiera je z białka, tłuszczu i z dużej ilości węglowodanów. Dekstroza powoduje wzrost poziomu insuliny, w ten sposób reguluje stężenie glukozy w krwiobiegu i przyczynia się do przyswajania aminokwasów. Jest nieodzowna dla produkcji protein i metabolizmu tłuszczów. PRO MASS zawiera wszystkie 20 standardowych aminokwasów. Ponadto bogaty jest w witaminy i minerały. Białko serwatki jest zbiorem protein globularnych wyizolowanych z serwatki. Niektóre badania kliniczne sugerują, że proteina z serwatki może wpłynąć na produkcję glutationu. Dodatkowo posiada właściwości antyopuchliznowe i przeciwrakowe. Uważa się, że efektem stosowania proteiny z serwatki jest zmniejszanie ryzyka zapadania na niektóre choroby. Koncentrat proteinowy z serwatki posiada niski poziom tłuszczu i cholesterolu. Natomiast poziomy składników bioaktywnych i węglowodanów w postaci laktozy są bardziej podniesione. To sprzyja budowaniu masy mięśniowej. Obecnie większość badań skupiona jest na zdolności aminokwasów proteinowych do zmniejszania ryzyka zachorowania na niektóre choroby krążeniowe i nowotworowe. Serwatka jest znakomitym źródłem aminokwasów rozgałęzionych BCAA, które pobudzając syntezę proteinową, mogą stanowić bezpośrednie źródło energii dla mięśni. Dotyczy to szczególnie leucyny, odgrywającej kluczową rolę w inicjacji translacji drogi syntezy protein. Dodatkowa ilość leucyny mogłaby przyśpieszyć regenerację oraz zwiększyć dostosowanie organizmu do warunków stresowych (fizycznych lub umysłowych). Proteina serwatki zawiera również cysteinę, która może być wykorzystana do produkcji glutationu. Glutation jest przeciwutleniaczem chroniącym przed wolnymi rodnikami i toksynami. Glutamina "matka" wszystkich aminokwasów zasłużenie stała się najpopularniejszym aminokwasem w ostatnim czasie. 60% tkanki mięśniowej składa się z glutaminy. Suplementacja glutaminą jest bardzo istotna podczas intensywnego treningu, stresu lub choroby. Nasze mięśnie i układ odpornościowy potrzebują tyle glutaminy, że organizm nie może produkować jej wystarczająco dużo, wtedy suplementacja glutaminą jest niezbędna. Badania wykazały, że suplementacja glutaminą ma wpływ na ciągły spadek rozpadu mięśni. Kolejną zaletą jest to, że glutamina jest jednym z niewielu aminokwasów, które mogą znacznie zwiększyć naturalną produkcję hormonu wzrostu w organizmie. Nawet 2 gramy glutaminy doustnie może czterokrotnie zwiększyć naturalny poziom hormonu wzrostu. Witamina C potrzebna jest do produkcji kolagenu w tkance łącznej. Włókna te są wszechobecne w organizmie i zapewniają mu stabilną, lecz giętką strukturę. Witamina C jest uwikłana w syntezie dopaminy, noradrenaliny i adrenaliny w układzie nerwowym lub gruczołach nadnerczowych. Witamina C jest również potrzebna w syntezie L-karnityny, bardzo ważnej dla transferu energii oraz pomagającej w spalaniu tłuszczu. Jest również silnym przeciwutleniaczem. Organizm nie odkłada witaminy C, z tego powodu należy ją stale dostarczać wraz z pożywieniem i dodatkowo z suplementami. Witamina B6 spełnia ważną funkcję w produkcji hemoglobiny, w metabolizmie protein, węglowodanów i tłuszczów (szczególnie egzogennych kwasów tłuszczowych), będąc jednocześnie stymulantem mięśniowym. Wpływa korzystnie na skórę oraz na proces wzrastania. Bierze również istotny udział w dobrym funkcjonowaniu układu nerwowego i szpiku kości. Uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek i przeciwciał, w kontroli równowagi między sodem a potasem układu mięśniowego i kostnego. Uczestniczy w metabolizmie cholesterolu zapobiegając jego odkładaniu się na wewnętrznych ściankach tętnic (miażdżyca). Witamina B1 jest ważna w metabolizmie białek i węglowodanów oraz w normalnym funkcjonowaniu centralnego i odśrodkowego układu nerwowego. Wpływa na zdrowie układu trawiennego i gruczołów wydzielania wewnętrznego. Uczestniczy w procesach wzrostowych i w jelitowej absorpcji tłuszczy. Witamina B12 jest idealnym środkiem na wzrost. Jej niedostatek w pożywieniu prowadzi do poważnych anemii (niedokrwistości złośliwej objawiającej się generalną anemią i bardzo poważnymi zaburzeniami nerwowymi). Oprócz tego, ta witamina spełnia poważną rolę w ochronie komórek wątrobianych dzięki właściwości zablokowania odkładania tłuszczu w wątrobie. Uważa się, że jest w miarę skuteczna również w chorobach przed nowotworowych jak i nowotworowych. Inozytol pomaga organizmowi w produkcji lecytyny, uczestniczy w metabolizmie tłuszczów obniżając poziom cholesterolu we krwi, ułatwia odżywianie komórek mózgowych, stanowi podstawowy pokarm dla włosów mogąc przyczynić się do opóźnienia wypadania ich i pojawienia się łysiny. Inozytol jest idealny w zaparciach, miażdżycy, hipercholesterolemii, marskości wątroby, wypryskach, zaburzeniach wzroku. Przedłużający się brak inozytolu może prowadzić, między innymi do dolegliwości sercowo-naczyniowych. Witamina B5 odgrywa rolę w metabolizmie komórek i razem z pozostałymi witaminami przyczynia się do implementacji energii dostarczanej przez węglowodany, tłuszcze i białka. Uczestniczy w zachowaniu zdrowia układu trawiennego i wątroby. Stymuluje funkcjonowanie różnych gruczołów i powiększa produkcję gruczołów nadnercza. Jest nieodzowna dla kondycji zdrowotnej nerwów, skóry i gruczołów, zwiększa wytrzymałość na stres i przyczynia się do powstawania hormonów i przeciwciał. Bierze udział w procesach wzrostowych, w zapobieganiu zapaleniom skóry i właściwym użytkowaniu choliny. Witamina B3 jest ważnym czynnikiem odżywiania, ponieważ bierze aktywny udział w metabolizmie białek, węglowodanów i tłuszczów, a więc w pełnym metabolizmie organizmu. Posiada ona również istotne znaczenie dla ciała: wykazuje działanie rozszerzające naczynia skóry, sprzyja dobremu funkcjonowaniu centralnego układu nerwowego, pobudza wydzielinę gastryczną, zwiększa glikemię, obniża poziom cholesterolu, podtrzymuje zdrowie skóry i tkanek układu pokarmowego, ułatwia cyrkulację mózgową, obniża ciśnienie tętnicze, stymuluję wydzielanie gastryczne i usuwanie żółci, ułatwia przyswajanie żelaza. Wapń niezwykle istotny minerał, jest podstawowym składnikiem szkieletu, zębów, ścięgien i jąder komórek. Jest niezbędny dla procesu krzepnięcia krwi, dobrego funkcjonowania układu nerwowego, zmniejszania intensywności niektórych reakcji alergicznych, poprawienia zdolności przeciwbakteryjnej białych krwinek, aktywizacji pewnych procesów metabolicznych, stymulacji wydzieliny gastrycznej i rytmu serca, właściwego spożytkowaniu żelaza i witaminy B12. Magnez obok wapnia i fosforu, jest minerałem przyczyniającym się do ukształtowania zębów i kości. Bierze udział w kontroli pobudliwości, reguluje równowagę wapniową, pomaga w funkcjonowaniu mięśnia sercowego i mózgu. Badania wykazują, że wzmacnia reakcje obronne organizmu na infekcje, opóźnia procesy starzenia, łagodzi bóle i aktywizuje układ neuromięśniowy. Potas przyczynia się do prawidłowego działania serca. Brak potasu w organizmie powoduje hipoglikemię, obrzęki, degenerację mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych oraz negatywnie wpływa na wzrost. Bardzo ważne jest utrzymanie stałej proporcji pomiędzy sodem a potasem, ponieważ rozregulowanie prowadzi do spazmofilii. Kulturystom wskazane jest dla zapobieżenia zmęczeniu mięśniowemu. Sód utrzymuje prawidłowe ciśnienie i bierze udział w regulacji gospodarki kwasowo-zasadowej. Uczestniczy w regulacji przepuszczalności błon komórkowych i wpływa na utrzymanie prawidłowej pobudliwości nerwowo-mięśniowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maassaa
A w tym 50% to cukier puder tak ? W spożywczym taniej wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czarymarykukuryku.
To jest firma - filia w Polsce składająca się chyba z 3 osób. I to jeszcze nie bardzo przygotowanych aby cokolwiek podziałać na rynku. Brak wiedzy podstawowej o marketingu i kreowaniu marki, brak zaplecza finansowego czyni Pro Nutrition nikim w obliczu takich marek jak. Olimp, Trec, Fit-Max.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szlgbyto
Won, spamerzy! :O:O:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość strong_browary_pl
Pro Nutrition - PRO MASS - giner A CO TO JEST ( GINER ? ) BBrrrrrrrraaaaaaaaaawwwwwwwwooooooooooooo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czarymarykukuryku.
Może to choroba weneryczna. A właściwie bardziej z ginekomastią mi się kojarzy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość strong_browary_pl
Ginekomastia raczej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martinsmithhhh
Sód utrzymuje prawidłowe ciśnienie i bierze udział w regulacji gospodarki kwasowo-zasadowej. Uczestniczy w regulacji przepuszczalności błon komórkowych i wpływa na utrzymanie prawidłowej pobudliwości nerwowo-mięśniowej. Przecież z tego co wiem unika się w odżywkach tego typu sodu, sportowcy w ogóle unikają sodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maassaa
j.w

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martinsmithhhh
Natomiast poziomy składników bioaktywnych i węglowodanów w postaci laktozy są bardziej podniesione. To sprzyja budowaniu masy mięśniowej. Od dawna sportowcy unikają laktozy, czy to jest jakiś skecz ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DariusSil.
Laktoza. Cukier ten w organizmie człowieka ulega pod wpływem laktazy( - glukozydaza) hydrolizie, a uwolniona glukoza i galaktoza podlegają dalszym przemianom. Brak tego enzymu ( pierwotny lub wtórny) jest przyczyną nietolerancji laktozy i prowadzi do zaburzeń jelitowych( bóle brzucha, biegunka). Powoduje, że nienaruszalny cukier przechodzi dalej do jelita grubego i dopiero tam podlega fermentacji, co wywołuje przykre dolegliwości, jak wzdęcia itp. Na świecie w organizmach około 80-90% ludzi dorosłych stwierdza się brak laktazy w śluzówce jelita. Nie dotyczy to w dużym stopniu ludności Europy Zachodniej, która spożywa regularnie mleko, czy inne produkty mleczne-nie dopuszczając do zaniku tego enzymu. Osoby cierpiące na nietolerancję laktozy oraz ściśli wegetarianie powinny sięgać po mleko sojowe wzmocnione wapniem. Wiele osób niesłusznie twierdzi, że nie toleruje laktozy, czyli, że organizm ma trudności z trawieniem tego cukru. Jeśli tak jest to pokarmy bogate w laktozę (mleko, śmietana, świeże sery) należy jeść w małych ilościach i tylko, jako dodatek do posiłku. Kolejne porcje jeść, co kilka godzin. Należy spożywać mleko o obniżonej zawartości laktozy, jogurty zawierające żywe kultury bakteryjne. Laktoza ma korzystny wpływ na przyswajalność wapnia. Jest również głównym źródłem węgla, który zapewnia prawidłową florę bakteryjną jelita grubego i dzięki temu właściwe jego działanie. Laktoza nie sprzyja tyciu. Obecne doniesienia wskazują, że odpowiednia porcja mleka czy produktów mlecznych bogatych w wapń może przyspieszać procesy chudnięcia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martinsmithhhh
No to przecież serwatka spożywcza jest sprzedawana za 20 zł/1kg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×