Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamakarolinki

Czy karmienie piersią zawsze oznacza wielkie wypadanie włosów??

Polecane posty

jw. W moim otoczeniu kobiety, które karmiły piersią straciły pól włosów, a mojej siostrze wyłysiala calkiem grzywka i mimo ze bardzo chcialabym dziecku zapewnic pokarm matki to rowniez moj wyglad jest dla mnie wazny i niechce stracic włosow, których i tak mam bardzo malutko. Moze ktoras z Was nie miała tego problemu?

Nie wiem czy samo karmienie ma na to wpływ czy hormony, ale też wlosy wypadały mi garściami, gdy karmiłam. Obecnie wszystkie wypadnięte włosy odrosły ze zdwojoną siłą :D To jest normalne.

nie martwilabym się tym gdyby nie to, ze mam malutko włosków, ktore sie zawsze lamały i wygladaly kiepsko.

Gość slask
wypadanie włosów to nie efekt karmienia piersią a niedoboru witamin. podczas ciąży dbasz o swoje zdrowie.bierzesz zestawy witamin potrzebne kobietom ciężarnym, dlatego podczas ciąży twoje włosy sie wzmacniają. Przeważnie po porodzie kobieta odkłada na bok witaminy i dlatego wypada duza ilość włosów. ja w ogolę nie karmiłam piersią a włosy po porodzie wypadały mi garściami

Gość taka jedna mamusia
zawsze organizm jest bardziej osłabiony jak się karmi, w ogóle karmienie bardziej rujnuje organizm niż sama ciąza, tak mi nawet połozna mówiła

Nie wiem więc co zrobic, niedlugo powinnam urodzic i nie wiem czy zdecydowac sie na piers czy kupic mleczko modyfikowane. Mam juz kupione witaminy prenatal dla kobiet karmiacych, ale watpie zeby zdziałały cuda

Gość bezpieczna mama
To zalezy od kobiety. Ja np. bardzo chudłam karmiąc piersią, ale włosy mi nie wypadały. Nie znam czegoś takiego,żeby mi włosy wypadały po ciąży czy przy karmieniu.

a brałas jakies witaminy?

Gość taka jedna mamusia
jeśli bedzie pokarm to możesz karmić choć na początku i zobaczysz jak to bedzie, wiesz siara i te pierwsze mleczko jest bardzo ważne, ale po miesięcu jak coś przejdziesz na modyfikowane i już! ja tak zrobiłam i teraz też zamierzam, ps na dziś mam termin i nic! :P

Gość taka jedna mamusia
no oczywiście że brałam ale kogo nie zapytam czy karmił czy nie to po 3 -4 miesiącach zaczyna się jazda z włosami....u mnie karmienie było krótkie ale i tak jakieś 3 miesiące mi kudły wyłaziły tak, że mąz raz w tygodniu musiał kolanko od wanny odkręcać tyle ich przy myciu traciłam

No gdyby mi tyle wypadło to bym została bez :P Tak zrobię, dam dziecku z 2 miesiace ssac pierś niech zazna tego co najzdrowsze i najlepsze, a później przejdziemy na modyfikowane

Gość SanSanSan
nie zawsze mi wlosy nie wypadaly ani po 1 porodzie ani po 2gim za to zeby straszniemi sie psuly :-o jak nigdy, kiedys wizyta u dentysty raz w roku a wtedy to juz przestalam liczyc ile razy musialam chodzic cos za cos... juz chyba wolalabym wypadanie wlosow, mniej kosztowna sprawa...

no mi w ciazy zeby strasznie sie popsuły, Kiedys wizyta raz na 2-3 lata a podczas ciazy byłam z 6 razy i jeszcze nie zrobione wszystko co trzeba

Gość bezpieczna mama
Nie wiem, nie znam czegos takiego, żeby włosy mi bardziej wypadały czy zęby się psuły. Wszystko było tak samo jak przed ciążą i przed porodem.Jedyne, co mi dokuczało,to straszne chudnięcie.I musiałam przerwać karmienie ze względu na straszny spadek wagi, ciągłe uczucie wygłodzenia i czasem uczucie słabości.

Czyli zawsze cos :/

Gość sakaszfili
o matko hahah wina witami.... kobietki kochane, ok 2-3 mies po porodzie (po pologu) schodza z Was ciazowe hormony i KAZDEJ bez wzgl. na to czy karmi czy nie - wypadac beda