Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasalek92

brak biustu

Polecane posty

Gość matacz ,,,.....
skoro nie masz biustu to po co ci stanik > stanik jest dla majacych biust ! załuż podkoszulek

Gość wasalek92
slyszalam ze sa sposoby powiekszenia piersi choc o jeden rozmiar....

Gość matacz ,,,.....
słyszałas.....:) a o próznosci też słyszałas ?

Aha, mi od staników biust się nie powiększył, mimo, że kiedyś miałam spore kompleksy. Teraz widzę, gdzie pierś się zaczyna i kończy, to nie jest tylko mały nosek, pierś zaczyna się zaraz pod pachą. Masz to pokazane na porównaniu 80B i 30F. Każdy większy rozmiar niż 75A odstaje Ci, bo masz za luźny obwód. Zawiąż go na kokardkę, wygarnij biust spod pach i zobacz, czy dalej odstaje. Wątpię, ze tak będzie. Mi 75B też odstawało, mimo że miseczka była na mnie za mała :) Jeżeli chcesz zrobić coś dobrego dla biustu, to nas posłuchaj, dobrze dobrany stanik to podstawa. Jeżeli nie chcesz nic robić, to po co ten temat... Krem Ci na pewno nie jest potrzebny, co z tego, że biust urośnie Ci 1cm, jak i tak push upem 75A zepchniesz go pod pachy i rozwałkujesz po klatce...

A czemu Ty nie chcesz zrozumieć, że tymi źle dobranymi puszapami robisz sobie krzywdę i jedynie jeszcze bardziej rozpłaszczasz biust pod warstwą gąbki? Zajrzałaś do tych linków, które ja i Głaszczka Ci podałyśmy? Przeczytałaś to: " Jest to drugi popularny mit, który zadomowił się w świadomości wielu kobiet z mniejszym biustem. Co gorsza, w tym przekonaniu małobiuściaste są utwierdzane przez producentów bielizny, którzy proponują im staniki w rozmiarze 70A czy 75A twarde skorupki, obficie wygąbkowane. Dlaczego nie jest to najlepszy model dla małych piersi? Długotrwałe, codzienne noszenie stanika push-up w źle dobranym rozmiarze (za luźny w obwodzie, za mały w miseczce) może niszczyć i deformować piersi. Dobry stanik musi być w obwodzie dość ciasny i leżeć nieruchomo na ciele. Noszenie choćby trochę za luźnego obwodu powoduje przesuwanie się miseczek, gąbkowego wypełnienia i fiszbin po piersiach, co skutkuje ich stopniowym rozpłaszczaniem. Efekt jest taki, że coraz bardziej nie lubimy swoich (małych, płaskich) piersi, coraz bardziej uzależniając się od push-upów, które niszcząc biusty od spodu, na wierzchu pokazują atrapę kształtu. Reasumując możemy nosić push-up wyłącznie we właściwie dobranym rozmiarze, ale nawet wtedy nadaje się on doskonale pod wieczorową sukienkę z większym dekoltem, ale nie do noszenia pod golfy, bo do dekoltu biust zbiera, jednocześnie spłaszczając piersi z profilu." ?? Widziałaś zdjęcia? Jak już skończysz lekturę tamtych stron to jeszcze zajrzyj tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,50580,81510787,81510787,3_biustonosze_porownanie_ze_zdjeciem_.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,50580,80316287,,Co_mi_dala_zmiana_rozmiaru_stanika_na_wlasciwy_.html?v=2 http://b75.blox.pl/2008/01/Jak-w-3-minuty-powiekszyc-piersi-z-A-do-C.html Zrozum dziewczyno, że noszenie atrap biustu i rozpłaszczanie pod nimi własnych piersi nie żadnym rozwiązaniem, robisz sobie krzywdę i tyle!

Gość wasalek92
do best... bra na tych zdjeciach co mi wyslalas ten biust jest z 5 razy wiekszy od mojego.... bo moich piersi nie mozna nazwac "biustem " niektorzy mezczyzni maja wiekszy... matacz .... bardzo prosze nie wypowiadaj sie juz tutaj.. nie potrzebuje takich twoich "Rad"

Gość wasalek92
do best bra ... i tak jak tam napisalas ! ten a75 nie jest ciasny w miseczce poniewaz moje piersi sa duzo mniejsze niz te miseczki ! a w obwodzie jest bardzo dobrze dobrany.. nie jest za luzny tylko ramiaczka i z tylu zapiecie lezy doskonale przy skorze...

Autorko, przeczytaj ten fragment uważnie: Długotrwałe, codzienne noszenie stanika PUSH UP w ŹLE dobranym rozmiarze (za luźny w obwodzie, za mały w miseczce) może NISZCZYĆ I DEFORMOWAĆ PIERSI. Noszenie choćby trochę za luźnego obwodu powoduje przesuwanie się miseczek, gąbkowego wypełnienia i fiszbin po piersiach, co skutkuje ich stopniowym ROZPŁASZCZENIEM.

Każde zapięcie i ramiączka, nawet w źle dobranym staniku będzie przylegało Ci do ciała. Chodzi o to, że obwód jest za luźny, czyli podjeżdża i nie trzyma biustu, piersi zamiast być trzymane przez fiszbiny, są wpychane pod nie i rozpłaszczane... Sama sobie robisz krzywde i nie chcesz sobie pomóc.

Na których? Tutaj na zdjęciu w złym staniku czy na zdjęciu w staniku dobrym: http://balkonetka.pl/katalog/bra/nieznany-80b-kontra-panache-cleo-george To jest ta sama dziewczyna, zdjęcia zrobione tego samego dnia. (stronka się wolno otwiera, trzeba chwilę poczekać) A moze tutaj: http://img159.imageshack.us/img159/8637/cvdggl6.jpg (70B to puszap, 60E to taka przejrzysta siateczka: http://www.bieliznakrakow.pl/allegro/img/Freya_arabella_red.jpg

Gość ołjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
To jaki rozmiar dla mnie? W biuście 100, a pod biustem 81?

34E, 34F, 32FF, 32G, 75G, 70I 70J. Wszystko zależy jak ciasno się zmierzyłaś, no i wypadasz nieco między rozmiarami, stąd tyle propozycji.

Gość wasalek92
ale jesli chodzi o obwod moich stanikow nie jest luzny... jest dobrze dopasowany do mojego ciala....

A mierzyłaś właściwie? Pod biustem ściśle i na wydechu, w biuście w miękkim staniku i w zwisie (tułów równoległy do podłogi)? Jak tak to powinnaś zacząć od mierzenia angielskiego 34(75)E/F a polskiego 75G. Jeśli okaże się za luźno to sięgnij 32(70)FF ang. /70I polskie (zamawiając przez internet najlepiej brać kilka sąsiednich rozmiarów i odsyłać niepasujące). Jeśli masz niedaleko sklep z bratiffingiem (adresy: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html ) to koniecznie odwiedź :)http://f.kafeteria.pl/nowy.php?id_p=4709500

Gość wasalek92
best bra... przykro ze mnie nie rozumiesz... pokazujesz mi zdjecia na ktorych sa piersi wielkie naprzeciw moich... i to nie wina stanika.. bo tak jak mowie jesli nie nosilabym stanika to wygladam jak chlopak nie widac zadnej roznicy miedzy piersiami a ponizej...

wasalek92, a zrobilaś jak Ci napisałam, tzn. odwróciłaś stanik miseczkami do tyłu (obwód ciągle tam gdzie powinien być, czyli tuż pod biustem) i sprawdziłaś, czy dasz go radę zawiązać? Cieżko mi uwierzyć, żeby obwód 75 przeciętnego biustonosza był dobry na kogoś kto ma pod biustem mniej niż te 75 cm (takie cuda to tylko w biustonoszach Ewy Michalak) ;)

Nie wydaje mi się, żeby biust w 80B czy 70B w podlinkowanych zdjęciach był wielki. Za to, te same biusty w rozmiarach 60E i 30F wyglądają o wiele lepiej. Jedyną rzeczą, którą dziewczyny zmieniły był stanik.

Gość wasalek92
wstyd rozebrac sie przed swoim chlopakiem .. wiem jak na dyskotece choc nie chce robic mi przykrosci patrzy na dziewczyny z biustem...podczas gdy mi ledwo odstaje bluzka od ciala ...;(( myslalam ze cos poradzicie.. jakis skuteczny sposob,tabletki albo krem... stanik naprawde mam dobrze dobrany i dopasowany bo mama pracuje w sklepie z bielizna i sie zna na tym.. ale dziekuje dziewczyny za chec pomocy..;(

Każda moja była 75tka rozciągała się co najmniej do 90 cm, czyli nie utrzyma się dobrze na 70cm pod biustem. Jak to Best Bra napisała, tak to tylko u Ewy Michalak, ale ona nawet push upa w swojej ofercie nie ma, więc na pewno nie masz jej stanika :)

No nie rozumiem, bo Ty też nie chcesz zrozumieć, że te piersi są większe, bo dziewczyny ich nie rozpłaszczają źle dobranymi puszapami, bo są zebrane do właściwego stanika we właściwym rozmiarze. Zobacz, kompletnie nieusztywniany, koronkowy stanik w rzeczywistym rozmiarze 70A na biuście mniejszym niż Twój (10 cm różnicy w obwodach): http://balkonetka.pl/katalog/bra/ewa-michalak-half-cup Ślicznie zarysowane piersi.Ale jakby ta sama dziewczyna założyła pusiapek z Triumpha czy innego H&M w niby tym samym rozmiarze 70A to by na klatce miała prawie równinę i płakała tak samo jak Ty.

Racja, wstyd, jak zdejmujesz skorupkę, albo zdejmujesz bluzkę, a tu odstający stanik. W dobrze dobranym nic takiego się nie dzieje i nie ma żadnego wstydu. To, że mama pracuje w sklepie ze stanikami nic nie znaczy, w każdym zwykłym bieliźniaku dostałabym 75A, najwyżej 75B, bo tam się po prostu nikt na tym nie zna, panie ekspedientki na obwód 65 robią wielkie oczy, a jeszcze na kombinację 65D, zapytałyby dla kogo taki wielki rozmiar, bo przecież chyba D nie dla mnie. Podczas gdy 65D to mały biust. Więc Twoje tłumaczenie nie ma sensu. Dlaczego nie chcesz zrobić tego, o co Cię prosimy? Mówisz, że chciałabyś, żeby biust urósł Ci o rozmiar. Wiesz chociaż, ile to jeden rozmiar?

Gość misssssssssssballet
Ech, orka na ugorze widzę ;)

Gość ZA DUŻY BIUST
WIESZ LEPIEJ MIEĆ ZA MAŁY NIZ ZA DUŻY!!!!! UWIEŻ JA MAM DUŻE D, A DOPIERO MAM 14...I JEST BARDZO NIEWYGODNY, POZA TYM OPERACJE POWIEKSZENIA SA OWIELE BEZPIECZNIEJSZE I TANSZE NIŻ ZMNIEJSZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wasalek92
poniewaz chcialabym miec co pokazac tak jak inne dziewczyny w moim wieku !a nie wstydzic sie ubrac cos innego niz rozciagnieta bluze !

Gość wasalek92
"Za duzy biust" wiele bym dała bym mogla sie z toba zamienic... nie wstydzilabym sie rozebrac na plazy, przed moim chlopakiem , ubrac ladna bluzke na dyskoteke ! zycie o wiele byloby prostsze ! ;( aaa na operacje mnie nie stac...

ZA DUŻY BIUST, to też zapraszam do wymierzenia się, bo masz na 300% źle dobrany rozmiar. wasalek92 , to że się wstydzisz to nie wina Twojego biustu, a Twojego nastawienia, wywołanego w ogromnej mierze złymi stanikami. Zmienisz biustonosz na dobrze dopasowany, zmienisz bluzki na fajne, zmienisz kostiumy kąpielowe na idealnie leżące (wiesz, że kostiumy też się dobiera jak staniki?), to się zmieni wygląd i zmieni się Twoje spojrzenie na Twoje ciało. Nie zmienisz niczego - będziesz niepotrzebnie i bezsensownie męczyć się i wpędzać w kompleksy dalej. Wybór należy do Ciebie.

Gość do best bra!!!!!!
Kupilam sobie stanik dobrze dobrany. Pochwal mnie.

Gość ZA DUŻY BIUST
TAK TYLKO NA KORYTAŻU W SZKOLE NA PLAŻY NA BASENIE TOTALNIE WSZEDZIE CHŁOPAKI SIE ZE MNIE NABIJAJA I BIORA ZA PROSTYTUTKE!!!!!!!!!!!!! A DOTEGO JEST TOTAL NIE WYGODNY CIEZKI ITP!!!!!!!!!!!!!! :(

hahaha patrzcie,jaka łasa na komplementy:) A jeśli chodzi o wasalka czy tak walaska, to sądze, ze to była reklama kremu i tyle,a potem dziewczyna chciala,zebyscie sie odczepiły:D

Gość wasalek92
dzieki dziewczyny...ale biustonosz tu nic nie pomoze... bo gdyby nie on to przed swoim chlopakiem nigdy nie sciagnelabym bluzy.... wstydze sie swojego ciala..