Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juchaa

CLOSTILBEGYT ZACZYNAM STARANIA PORAZ PIERWSZY KTO ZE MNA??

Polecane posty

Gość juchaa

9.01.11 PIERWSZY DZIEN CYKLU CLO MAM BRAC OD 5 DO 9 OWULACJA MA BYC MIEDZY 11 A 15 DNIEM.MAM NADZIEJE ZE SIE UDA :) JEST KTOS W PODOBNEJ SYTUACJI??

trzymam kciuki :) mi przy tych tabletkach udalo sie przy pierwszym cyklu, a tak czekalismy 9 miesiecy :) a teraz czekamy na porod :)

Gość juchaa
super ze jestes niejestem sama :) moj gin powiedzial ze mam 3 proby z clo jak sie nieuda to operacyjnie bedziemy dzialac albo laparo albo droznosc bo mam pco.to jest moje pierwsze podejscie bardzo sie denerwuje!jak sie uda to mam leciec do niego ale niekazal mi przychodzic na monitorowanie itd mam przyjsc jak zajde albo po trzech seriach jak nie zajde.

Gość juchaa
vi gratuluje!!!! super bardzo sie ciesze.podniosłas mnie na duchu dziekuje :)

Vi to gratuluję:)Ja już kiedyś brałam clo,ale bez monitoringu.Po ok2-3cyklach od jego odstawienia zaszłam w ciążę,ale poroniłam.Zmieniłam Teraz już wiem co mi jest-PCO na 99%!Wynika to z badań usg,obserwacji cyklu.Lekarz kazał mi zrobić jeszcze kilka badań do formalności,żeby mieć pewność.Czekam na wyniki.

Jucha a jak długo się starasz?Ja jakieś 3,5roku.Wcześniej chodziłam na kasę chorych,ale ten lekarz tylko recepty wypisywał.Niedawno zmieniłam lekarza na prywatnego,co zajmuje się leczeniem niepłodności w klinice,ale przyjmije bliżej mnie i do niego chodzę.Odrazu mi badania zlecił i sie nami zajął!To on mi stwierdził PCO!

Gość juchaa
vi po jakim czasie wiedzialas ze sie udalao??bo ja zeby miec @ musze zjadac duphaston.i tak sie zastanawiam wlasnie skoro owu mam miec miedzy 11 a 15 a duphaston mam brac od 17 to po jakim czsie wyjdzie mi ciaza na tescie?? dwa tygodnie?w takim razie mysle ze jak po dwoch tyg niewyjdzie na tescie to biore duphaston na wywolanie i odnowa.co myslicie??

Duphaston jest na podtrzymanie ciąży,teraz nie wiem jak byś to miała zrobić.A lekarz Ci nie mówił?Monitoring przy clo jest ważny,no chyba,że chcecie mieć"drużynę piłkarską":)Mi lekarz powie,czy zaleca współżycie,żeby ciąży mnogiej nie było i czy w ogóle jest pęcherzyk,czy pęknie itp!

Gość juchaa
powiem tak od 4 lat bez zadnego zabezpieczenia i nic :( to bedzie moje pierwsze staranie tak naprawde a pco mam stwierdzone juz ok 10-9 lat.taraz zaczynam tak na powaznie bo wczesniej niebylo z kim mialam problemy rodzinne itd a teraz jest ok i 30 kwietnia wychodze za maz dlatego ide na calosc czas najwyzszy. a co do lekarzy to brak słow!jedna wielka porazka co jeden to lepszy wkoncu poszlam do prywatnego i on mi clo przepisal kazal brac jak bede gotowa wiec jestem i biore.mialam wczesniej monitorowanie ale tak na czysto bez lekow dla orientacji ale przez innego lekarza.

Gość juchaa
ja biore duphaston na wywolanie @ od 17 do 23 d.c.hmmm to teraz niewiemco zrobic!? ja mam duze prawdopodobienstwo na ciaze mnoga zdaje sobie z tego sprawe ale bez jaj hehe

Gość juchaa
Dziekuje.wsumie jest mi wszystko jedno moga byc blizniaki byle byly cale i zdrowe.juz dosc przeszlam przez pco i lekarzy.ide na zywiol bo juz mam dosc :(

Gość juchaa
ja tez wolalabym jedno ale od przybytku glowa nieboli :) pozatym na sama mysl ze za jakis czas jak bede chciala miec drugie dzidzi bede musiala przechodzic przez to samo to dziekuje juz dosc sie wycierpialam i wyplakalam jest mi juz wszystko jedno

My chcemy jedno dziecko,tak zdecydowaliśmy,przynajmniej narazie!Włąsnie dzwoniłam do labolatorium i są już wyniki badań potwierdzających lub nie diagnozę lekarza,ale raczej się potwierdzi:(Jutro z samego rana jadę po wyniki,a potem zaraz do lekarza,bo na 8.20mam monitoring!

Gość juchaa
w takim razie czekam bo musisz mi zdac relacje jutro

u mnie bylo tak, ze mialam najpierw wywolywany okres, bo przez 3 miesiace mialam tylko plamienia... pozniej do 5 dc bralam CLO w 14 dc bylam na monitoringu i pecherzyk miala 21 mm i endormtrium roslo... lekarz kazal tego 14dc i 15dc probowac :) i po 3-4 dniach mialam przyjsc sprawdzic czy pecherzyk pekl... pekl :) endometrium roslo co wskazywalo, ze moglo dojsc do zaplodnienia... lekarz kazal po 12 dniach zrobic bete i bylam w ciazy :) czyli ciąże wykryl test z krwi po okolo 17-20 dniach od zaplodnienia... dodatkowo od dnia kiedy dowiedzialam sie o ciazy do 14tc bralam 2 razy dziennie duphaston... tak wrazie co, bo wczesniej dlugo nie udawalo sie zajsc w ciaze...

Gość juchaa
vi czyli po dwoch tyg od owu z tesku ani z bety niebedzie jeszcze nic wiadomo??

Gość juchaa
nadzieja glowa do gory bedzie dobrze :) :)

Gość juchaa
dziewczyny doradzcie co robic! bo tak mysle teraz od czwartku do poniedzialku clo potem jazda czekam 3 tyg robie bete jak nic to duphaston na wywolanie i znowu.chyba ze sie uda to do gin dobrze mysle?? co wy na to??

test z krwqi wykarze ciaze po 14 dniach od owulacji pod warunkiem, ze wystapila ona dokladnie tak jak wyliczylas... ja mialam monitoring, wiec bylam pewna kiedy co sie dzialo...moglam po 14 dniach od owu isc na test, ale wolalam jeszcze sprawdzic czy pecherzyk pekl i czy na bank wystapila owulacja...

Ja bym chyba tak zrobiła jak piszesz,albo bym najpierw zadzwoniłam do lekarza i się upewniła!

kurcze nie jest dobrym pomyslem branie CLO bez monitoringu... dziwie sie ze lekarz takie cos zaproponowal... poszedl na latwizne... bedziesz to brala i nie dowiesz sie czy cos dziala... czy pecherzuk rosnie, czy peka... nie znajdziesz problemu jelsi nie uda sie zajsc w ciaze... ja bym nalegala na monitoring... mi lekarz ktory przepisal CLO tez nie chcial robic monitoringu, kazal zglosic sie po 3 miesiacach... zmienilam lekarza i ten byl w szoku, ze poprzedni cos takiego zrobil.. to jednak sa hormony...