Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszepomozcie

niemowle prawie 4 miesiace od czego zaczac z jedzeniem poza mlekiem?

Polecane posty

Gość proszepomozcie

mały jest na mleku Nan activ, nic poza tym jeszcze nie mial.......i pytanie od czego zaczac? jestem zielona w tym temacie chociaz czytam juz nie wiem ile na necie..... wiem, że dawac bede teraz powoli jablko, marchewke i za dwa tygodnie gdzie zaczne zupke jarzynowa..... ale nie wiem co z mlekiem - tzn jak zageszczac, czym, czy przy kazdym karmieniu, czy kaszka, kleik, ? czy jak daje mleko z nestle Nan to kaszki/kleiki tez maja byc z nestle? jakie kleiki? czy ma to pic butelka, czy ma byc specjalny smoczek do tego? jakies rady.......mąż ma jechac pokupowac do sklepu a ja nie wiem co....doradzcie prosze

Gość Billiana Gates29
tępa dzido..wpisz w google "schemat rozszerzania diety u niemowląt"..poczytaj i nie zawracaj nam głowy!!! a poza tym jest tu miliard takich topikow,wystarczy poszukac!! ale co tam najlepiej zarzucic topik i przylezc jak juz napisza:O

Gość proszepomozcie
no wlasnie lekarka powiedziala że juz trzeba zaczac...... do postu wyzej szkoda gadac - czytam juz od kilku godzin na necie i gubie sie wlasnie co i jak bo wszedzie co innego zglupiec można gdybym znalazła cos sensownego nic bym sie nie pytała nie masz ochoty nie pisz

Gość jestem i bede tu!!!!!
ale czego ty nie rozumiesz? przygłupia jakas jestes? po szkole specjalnej? czego mozna nie rozumiec? ja pierdoleco za debil z ciebie:O

Gość bfvihlv
ja zaczęłam wprowadzać po czwartym miesiącu gotowaną marchewkę...polowe rzeczy robiłam sama, ale kierowałam się tym, co pisze na sloiczkach z gerbera i tak mniej więcej przzygotowywalam podobne produkty w odpowiednim dla dziecka wieku. Pamietam, że od ósmego czy dziewiątego miesiąca było można podać zielony groszek i co najważniejsze nierzdrabniany był w tych słoiczkach, więc pomyslałam, że może juz czas mu to podać,ale u mnie sie nie sprawdził...dziecko się tym dławiło tak więc nie wszystko jest dobre dla dziecka, to piszą powszechnie w książkach...Mi bardzo mądra lekarka powiedziala...wszystko, co piszą w książkach o żywieniu i rozwoju to tylko baza na podstawie której można snuć jakieś teorie na ten temat. Prawdziwym xródlem wiedzy jest nasze dziecko, nie da się sprowadzic dziecka do schematu wpisanego w książce....każde z nich rozwija się indywidualnie i według własnego rytmu

a może autorka chce poznać opinie innych mam po prostu? w internecie nie raz są powierzchowne i mało wiarygodne informacje nie musisz jej od razu wyzywać od debilek, bo to, że pyta i chce jak najwięcej wiedzieć to znaczy, że jest mądra i odpowiedzialna, a nie jest debilką a jeśli tobie nie podoba się pytanie to po prostu opuść temat i przestań zrzędzić