Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -koralikowa-

Czy sa tu jakieś młode staraczki ??

Polecane posty

Gość -koralikowa-

Tak jak w temacie. Czy są na forum jakieś dziewczyny których rodziny jeszcze twierdzą , że jeszcze jest czas na naukę itp, a nie na dziecko??:)

Gość rodzina pewnie ma racje
a ile masz dziecko lat?

Gość -koralikowa-
Mam 22 lata :):)

Gość -koralikowa-
hej :):) a ile się staracie ?? opowiedz coś o sobie jeśli oczywiście chcesz :)

Gość Beciczka20 :)
Ja mam 20 :) niedawno stracilam swoja 1 ciaze ALe lutego dalej zaczynamy staranka :) do tego staranka juz mnie cala rodzinka zacheca bo mowia z eim szybciej tym lepiej

Gość jakie znowu sraczki
jakie sraczki??

Gość kasia1987
ja ma 23 lata jestem 4 miesiące po ślubie i jestem w 16 tyg ciąży. Udało nam się za pierwszym razem naszych starań.

ja drugi cykl dopiero - czekam do 20 i zobaczymy czy się udało. A z rodziną to różnie. W sumie nikt nie mówi, że już czas, ale tylko niewiele osób mówi, że za wcześnie. Trochę się boję co powiedzą... i na razie nie obnosimy się z tym, że się staramy. A jak u Ciebie? Zachęcają, czy zniechęcają?

Gość kasia1987
U mnie wszyscy się cieszą pierwszy wnuczek lub wnuczka w rodzinie już się doczekać nie mogą. Wszyscy o mnie dbają obiadki robią śniadanka do łóżka.

i nikt nie krytykował? ja się boje, że będą mnie dręczyć... nie kieruję się ich opinią bo i tak się staram, ale boje się, że powiedzą, że oszalałam...

Gość becziczek 20 :)
kasia1987 nawet nie wiesz jak bardzo ci zazdroszcze Ciązy, ale wierze ze na mnie i na dziewczyny tez niedlugo przyjdzie czas:)

Gość kasia1987
Ja z moim mężem jestem już 7 lat od 4 miesięcy jesteśmy małżeństwem ja w czerwcu bronie magistra, mąż bardzo dobrze zarabia 2 lata temu skończył studia. Mieszkanko nam sie buduje w listopadzie się wprowadzamy, mamy samochód super warunki więc nie mają co krytykować. Myślę że gdybyśmy nie mieli takie stabilnej sytuacji to byśmy się nie zdecydowali na dziecko.

Gość ja moze
hej dziewczyny ja wlasnie dzis zrobilamsobie 2 testy ciazowe i na kazdym wyszly dwie blade kreski

Gość pauluś*
Hej :) Ja mam 20 lat i też się staram o dziecko:) Nikomu w sumie nie powiedzieliśmy , co ma być to będzie . Pewnie czasem niektórych zdziwi , że tak wcześnie ale w sumie to jestem zdecydowana na 100 %. Jeszcze parę miesięcy i ślub cywilny. Narzeczony dobrze zarabia , ja się uczę , mam sporo wolnego czasu więc jak nie teraz to kiedy :):)

Gość PaulinaO
Szczerze, bardzo bym chciala, ale sie po prostu boje czy sobie poradzimy. Mam 24 lata, prawie 25. Moj maz jest 10 lat starszy. Bardzo go kocham, wczoraj kiedy zapytal, na co my czekamy z dzieckiem? zrobilo mi sie straznie przykro. Nie boje sie o pieniadze, bo wiem ze jesli bedzie musial to zarobi duzo duzo wiecej niz teraz, a wcale malo nie zarabia. Ale chcialabym kontynuowac nauke od wrzesnia - mieszkam za granica- dziecko teraz moze mi troche skomplikowac zycie, szczegolnie ze nie moge raczej liczyc na pomoc osob najblizyszych- moja mama jest bardzo powaznie chora, mieszka w polsce, a najblizsza mi jego siostra wyjechala z kraju w ktorym mieszkamy....

Gość Beciczka 20 :)
Dziewczyny ja uważam ze lepiej zajśc w ciaze za szybko niz zapozno :) (chociaz nie mam nic do poznego macierzynastwa).Jeżeli ktoś jest gotowy to nie ma na co czekac,czasem wwieku 20 lat można byc bardziej gotowym niz w wieku np 35 :)

Gość czupakabbbra
Ja rocznikowo mam 24lata(87rocznik) i przyznam,ze rodzina mnie do dziecka nie namawia wcale mimo iz po slubie jestem juz ponad rok;) zreszta tez tak mi sie wydaje,ze jestem za mloda,jakis czas temu mialam parcie na dzieciaka ale na szczescie mi przeszlo ;) jeszcze jest czas na pieluchy. a starajacym sie zycze powodzenia:)

Gość pauluś*
U mnie to w sumie nie wiedzą.Na razie zachowujemy to w tajemnicy a jak już coś wyjdzie to po prostu powiemy :) Ja także sądze , że wiek nie gra roli. Jeśli już ktoś jest na tyle dorosły , ze ma odpowiednie warunki oraz fundusze na zapewnieniu rodzinie i dziecku wszystkiego co jest potrzebne to myślę , ze jest oki :):)

Gość pauluś*
Są tu jakieś dziewczyny ??:):)

Gość ejjj nikogo
tutaj nie ma :(:(

Gość Beatka90:)
malinka019 wiem dobrze w jakiej jestes sytuacji bo ja tez jest po poronieniu 1 ciazy i bardzo to przezylam

Gość pauluś*
malinka beatka- bardzo mi przykro , teraz na pewno się wam uda, trzeba być do dobrej myśli. Opowiedzcie może coś o sobie :):)

Gość Beatka90:)
pauluś* widze ze jestesmy rowiesniczkami i ja tez jtak jak ty za niedlugo biore slub wiec chyba duzo nas laczy :) no wiec tak, jak juz pisalam mam 20 lat w lipcu skoncze 21 :) dokladnie 4 tygodnie temu poronialkm swoja 1 ciaza, ale nie ma co sie zalamywac bo od luteg zaczynamy sie dalje straca o dzidziusia i mam andzieje ze tym razem bedzie lepsze zakonczenie :)

Gość do kasia1987
jesteście od 7 lat, to ile ty dziecko miałaś lat jak jesteście razem, chyba od przedszkola, podejrzewam, że mężowi się szybko znudzisz, bo ile mozna być z jedną baba

Gość Movavi
Miałam niespełna 18 lat i 5 miesięcy gdy zaszłam w ciążę (planowaną!), a 18 i 3 jak zaczęliśmy się starać. Szczerze myślałam,że dłużej potrwa, zanim coś się wukluje:) Zrobiłam 5 testów ciążowych, z których tylko jeden pokazał 2 kreski, poprzednie mimo już kilkutygodniowej ciąży wyszły negatywne. Skończyłam szkołę, nie opuściłam ani dnia,mimo dojazdów, maturkę mam w kieszeni. Studia rozpoczynam w październiku. Papiery złożyłam w zeszłłym roku,ale zmieniłam zdanie- chciałam nacieszyć się upragnionym macierzyństwem i moim maleńkim synkiem,który za 2 i pół tygodnia skończy roczek. Następnego Maluszka planujemy po studiach albo jeszcze w trakcie, Okaże się:) Jestem 1,5 roczną mężatką. I uważam,że jeśli się CHCE naprawdę, pragnie się i ma się odpowiedniego partnera który czuje tak samo- śmiało można się starać:) Dodam,że z rok wcześniej już odezwał się u mnie instynkt macierzyński. Teraz jestem OGROMNIE szczęśliwa!!!:)

Gość Movavi
Do "do kasia..." a co to za różnica ile są razem? Moja szwagerka poznałam przyszłego męża jak miała 14 lat, teraz są małżeństwem od 11 lat (ona 30 on 36) Liczy się miłość i porozumienie. Inaczej facet nie będzie szukał innej .

Gość pauluś*
To może ja coś o sobie. Mam 20 lat od paru miesięcy strasznie pragniemy dzidziusia. Dużo nad tym myślałam i sądzę , że jest to dobra decyzja. Teraz i tak studia zaoczne więc mam sporo czasu. Potem jak pójdę do pracy to pewnie najpierw będzie ważna praca itp i tak będziemy zwlekać :) Mam nadzieje , że w najbliższym czasie nam się uda:) Movavi-gratuluje maleństwa i ogromnie zazdroszczę :):)

Gość ucykikk
up