Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość formalnie zajęta

Skąd ta głupia moda na imiona

Polecane posty

Gość formalnie zajęta

Na mojej osiedlowej uliczce są : Oskar, Wiktor , Marsel, Nicolas i Dorian. Nie rozumiem tej mody, tym bardziej że te imiona nie pasuja jak kij w oko do nazwisk tych dzieci.

Gość axcdeqa
a co Cie to obchodzi?

Gość formalnie zajęta
A chociażby to, że trudno zapamietac te imiona i gafa mi sie przytrafiła, jak podpisywałam bilecik z prezentem - napisałam dla Marcelka a On ma na imie MarSelek. NIby nic a jednak

Gość to nie imiona są głupie tylko
nazwiska. Czy według ciebie Jan Kurzydupka lepiej brzmi niż Oskar Kurzydupka?

Gość callendarioooooooopk
to trzeba większą uwagę przykładać jak dziecko ci się przedstawia a nie myslec o dupie maryni

Gość lepiej brzmi
Kevin Kurzydupka Nicola Wsiojadło

Gość formalnie zajęta
Mało kto ma takie nazwisko;) Oczywiscie każdy nada swemu dziecku imie takie jakie mu się podoba - o gustach sie nie dyskutuje. Ale te nowoeczesne imiona maja taka oto wade, że można je róznie pisac i wymawiac pewnie też. Marcel/ Marceli - Marsel Oskar albo Oscar I można napisac własnie błędnie . A mama takiego marsela później się gniewa, że nie znam imienia jej dziecka :/

Gość lepiej brzmi
Dorian Victor Fąfara Jessica Maruszko

Gość lepiej brzmi
Dżesława Hipolita Namysłowska

Gość callendarioooooooopk
oskar to nowoczesne imię??

Oskar, Wiktor - w tych imionach nic dziwnego nie widze dwa kolejne okropne a Dorian mi się od zawsze podoba ale nie dałabym tak chyba na imię dziecku bo za bardzo wymyślne

Gość ok rozumiem jakiś Kevin
Marsel itd ale Wiktor? Przecież to stare imię. Mój pradziadek miał tak na imię.

Gość formalnie zajęta
dla mnie tak, nie znam żadnego dorosłego Oskara/ Oscara

Gość ej co sie czepiasz
imienia Oskar? :D Moj syn tak ma na imie bo dla mnie jest najpiekniejsze na swiecie. Imie fajne, meskie, miedzynarodowe ;-) Znane osoby o imieniu Oskar to: Oskar I Bernadotte (1799-1859) - król Szwecji i Norwegii, Oskar II Bernadotte (1829-1907) - król Szwecji i Norwegii Oskar Kolberg (1814-1890) - polski etnograf i muzyk Oskar Lange (1904-1965) - ekonomista Oskar Miłosz (1877-1939) - poeta i dyplomata litewski Oscar Niemeyer (1907) - brazylijski architekt Oscar Luigi Scalfaro - włoski polityk Oscar Arias Sanchez (1941) - kostarykański polityk i ekonomista, laureat pokojowej Nagrody Nobla w 1987 roku Oscar Wilde (1854-1900) - pisarz angielski. i wielu innych :-)

Gdy mówie ludziom, ze moja córeczka bedzie miała na imie Blanka to tez pytania czy nie ma normalnych imion, ale mi się akurat to podoba i nikomu nic do tego, to ja ją urodze i bede wychowywała a nie wscibskie baby

Oskar może nie nowoczesne, ale mniej popularne niż Jan czy Paweł

a ja znam Oskara dorosłego, i to nie jednego. I jakos mnigdy mnie to imię nie dziwiło:/

Gość ej co sie czepiasz
i moj syn ma dzisiaj 16 lat wiec troche dawno mu to imie dawalam ;-)

Gość wieznie głodna
najpiekniejze kurwa sa,, dzesiki, amelki, juleczki,oliwki(najgorsze jakie słyzałam)nicolki br.... alanki, olafki kewinki-patologi daj e tak na imie bo mysli ze popzrez ime zmieni sie swiat:)

Prawda jest taka, ze im wyższa inteligencja, lepsza pozycja społeczna i wykształacenie tym mniej skłonności do przesadnych imion. Prosci ludzie wymyslają takie dziwaczne imiona dla dzieci bo myslą że to ich w jakiś sposób dowartościuje w społeczeństwie.

mia mara Prawda jest taka, ze im wyższa inteligencja, lepsza pozycja społeczna i wykształacenie tym mniej skłonności do przesadnych imion. Prosci ludzie wymyslają takie dziwaczne imiona dla dzieci bo myslą że to ich w jakiś sposób dowartościuje w społeczeństwie. coś w tym jest - wśród moich znajomych ta teoria się potwierdza

Gość tylko ze imiona
Wiktor, Julia, Olaf Oskar nie są przesadne. Są normalne i już zakorzenione w naszej kulturze. Nudno i niezręcznie by było gdybyśmy wszyscy mieli na imię Jan, Paweł i Magda.

Gość formalnie zajęta
nie chodzi o wścibskośc. mój syna ma na imie piotr i mówią, że brzydko, że staromodnie... tylko nie każdy jest wróżka i są potem pewne wpadki, na które nie mam wpływu, tak jak z tym marselem... podobnie jest u nas oskarek, którego imie pisze sie przez C - Oscar - mama tak dała mu na imię, bo urodził sie w Irlandii. Chociąz z drugiej strony powiem tak, że dziś są w modzie takie właśnie imiona i być może wszytskie piotrusie, pawełki i adasie będą miały kiedys problemy ze swoimi imionami, bo będą one niespotykane

na szczęście nie wszyscy się wszystkiemu dziwią jak poniktórzy z was. Podejrzewam, że dla poniektórych wszystko co nieznajome jest dziwne i patologiczne :) Wyobrażam sobie waszą reakcję na pierwszego czarnego człowiek, którego zobaczyliście po raz pierwszy w życiu :):):) Imię to indywidualna sprawa każdych rodziców i na szczęście nikt nie ma prawa w to ingerować i wybierać imienia z prywatnej listy zaakceptowanej przez danego urzędnika USC. I czy moje imię czy imię mojego dziecka będzie podobało się sąsiadowi, naprawdę niewiele mnie interesuje

to nie imiona są głupie tylko - ciekawe czy dzieci o na prawdę wymyślnych imionach będą kiedyś takiego samego zdania co ty

Gość wieznie głodna
daj mu n aimie nikolka albo alanek:)

Ludzie w Polsce nie mają lepszych rzeczy do roboty bo najlepszym ich zajeciem jest omawianie spraw w ogole ich niedotyczących. I tak sprawa z czarnym człowiekiem tez tu ma wiele do tematu, robie sie czerwona ze złosci jak widze, gdy przechodzi taki murzynek, a najczesciej stare babska prosto w twarz go obgadują i obracają się jakbym nie wiem co zobaczyły