Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rntnhjt64

syndrom zbyt dobrej zony

Polecane posty

Majko....--->> W tym wszystkim wcale nie chodzi o to, żeby kobieta była miss universum, miała zainteresowania tylko w postaci tipsów i solarium, lakieru do włosów, tudzież nowych wygibasów na aerobiku... Oczywiście nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby moja Pani dbała o siebie... Ale wszystko ma swoje granice!! Granice są też z drugiej strony... Nie tolerowałbym tylko stania przy garach i rodzenia dzieci!! Nie tylko do tego jest stworzona kobieta wg mnie.... To wszystko jest kwestią dopasowania, dogadania, zrozumienia i spełniania zachcianek drugiej strony. Oczywiście nie za wszelką cenę!! Ale jeśli się z kimś jest, powinno się chyba dążyć do porozumienia w wielu kwestiach i czasami zmieniać pewne swoje zachowania, dostosowując je do potrzeb partnera... Mylę się?? Być może Erwisso pisze za mocno egoistycznie, ale jak dla mnie, przedstawia tylko męski punkt widzenia. I robi to w sposób naprawdę elokwentny...;)

Gość prawda jeste taka ze facet na
Erwisso czy tam Egoist_31 mozesz mi zrobic portret psychologiczny faceta ktorego opisze?

Gość oli bruno
Kury domowe się tutaj tak zajadle bronią. To tak jakby zapytać wariata w psychiatryku czy jest wariatem. Wkurwi się, będzie zaprzeczał i jeszcze może do bijatyki będzie startował. Zapytaj kury domowej czy jest kurą domową. 1 na 10 000 się przyzna. Poza tym pisanie o tym, że nie mają swojego zycia, marzeń, zainteresowań itp. traktują jako atak na własną osobę, bo podświadomie wiedzą, że nie mają innych ambicji w życiu niż poświęcenie się dla męża i rodziny, a to gdzieś tam w środku je boli.

Gość oli bruno---------dokładnie
;)

Gość Erwisso
"już jestem... Erwisso... Czemu nie zostaliśmy kolegami 15 lat temu?? Niestety, to wszystko o czym piszesz, musiałem odczuć na własnej skórze. A mogło być tak pięknie!!" bo nie zawsze los łączy własciwych ludzi w odpowiednim czasie. A kiedy dziewczyna zejdzie do roli kucharki i sprzątaczki nigdy juz tego wizerunku nie poprawi. Rozejście i finish

Gość Erwisso
prawda jeste taka ze facet na Erwisso czy tam Egoist_31 mozesz mi zrobic portret psychologiczny faceta ktorego opisze? DAWAJ ten opis. :)

Gość Majka Wróży Z Rąk I Z Nóg
Już jestem... - ale przeczytaj dokładnie to co napisałam. Nie napisałam o skrajnościach a o sytuacji, kiedy wszystko robi się z umiarem, bez umartwiania się, ale też bez popadania w jakieś samouwielbienie, kiedy dba się o drugą osobę, ale nie kosztem siebie i swojego czasu/pasji. Zgodziłam się z Erwissem, ale nie do końca, bo wydaje mi się właśnie, że on mówi o skrajnej sytuacji.

Po trosze byl w poscie z 20.44 . To reszta Podobaja mu sie ladne kobiety , ale kiedy juz taka ma , nie pozwala nawet malowac paznokci , ubierac sie w obcisle jeansy rurki - nie moze kolega pozyczyc zeszytu ze szkoly , kiedy bylam chora , mogla tylko kolezanka -kiedy kolega pozyczyl mi zeszyt ze szkoly , ten obrazil sie na 2 tygodnie - byl niezadowolony ze w klasie sa faceci - wedlug niego powinny byc same kobiety - nie mogl do mnie napisac zaden kolega na komorke - picie piwa desperados czy likieru baileys uwazal za zbedny wydatek i dla niego dobre bylo z biedronki bo tanio - wycieczke zagraniczna uwazal za bezsens , chcial tylko nad Baltyk Co moge dodac , ze byl biedniejszy ode mnie . Co Ty na to?

Majko, zgadza się... W pierwszej chwili uznałem Twoje słowa na swego rodzaju atak na Erwisso... Co prawda, też nie we wszystkim się z nim zgadzam, jednak w dużym stopniu przedstawia męski punkt widzenia, z którym, jako mężczyzna się zgadzam...;)

Gość juz jestem.....kobiety też się
zgadzają...tylko siedzą cicho..bo tak trzeba;)

prawda jeste taka ze facet na...... Albo trafiłaś na upośledzonego, albo zakompleksionego, albo po prostu faceta bez czegoś, co każdy facet mieć powinien....:) Nie gniewaj się, że tak piszę, ale moja ocena wynika z Twoich opisów jego zachowania w stosunku do Ciebie i do życia z kobietą...:)

Gość Dobree sobieee
Buahaha co drugi topic to pretensje, bóle i żale do kobiet o to, że wolą tych "złych" a tych dobrych i miłych odrzucają, a teraz sami piepszycie, że nie chcecie tych dobrych kobiet jebani hipokryci

Nie ma sprawy , wiem to i chce poznac opinie innych a w sobote na zajecia mam przygotowac opis na temat malzenstw . Taki ot sobie przypadek.

Gość Wróżę z fusów
W życiu nie ma przypadków :D:classic_cool:))🖐️

Gość Już jestem... ile masz lat??
??

Gość offerma gdzie jesteś
;):D;)

Gość Erwisso
"Już jestem: Być może Erwisso pisze za mocno egoistycznie," Jeżeli jesteś egoistą to masz cały świat "u swoich stóp". Masz wygląd, masz wakacje, wolny czas, wymarzone przedmioty. Jesteś szczęśliwy i zadowolony. Każdy chce brać z ciebie przykład, i do ciebie lgnie. każdy chce ci wykraśc tajemnicę powodzenia. Egoizm to podstawa. Nie mylić z deptaniem i pomijaniem innych. A jak masz już wszystko, to uczysz innych jak miec wszystko, i dajesz innym wiele od siebie. Jeżeli Twój przyjaciel potrzebuje 100pln, to mając 10pln oszczędności, jak mu dasz potrzebna kwotę?. Natomiast jeżeli masz 5000 w szkatułce, to dasz mu 100pln, bez wątpliwości. Zostało ci aż 4900. Ale by mieć 5000, nie możesz trwonić bezsensownie kasy na innych. Musisz najpierw egoistycznie ją przytrzymać, dbajac jedynie o swoja wizję 5000pln odłożonych w szufladzie, i swoją satysfakcję. Jeżeli chcesz duzo dawać, najpierw duzo musisz mieć sam - a tu bez Egoizmu nic nie załatwisz. Gdyby kobiety były pozytywnymi egoistkami, juz dawno ulice by wyglądaly inaczej: http://bp2.blogger.com/_cRVf5Fjgsjc/SH72SEvOZuI/AAAAAAAAA98/7HRWP7NZj3U/s1600-h/x44.jpg a co za tym idzie dumni byliby z nich:, ich faceci, bracia, ojcowie, koledzy, sąsiedzi, dzieci Itp. Bo poświęcenie, np rodzinie, mężowi, kończy się często fatalnie, dla poświęcającego się: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/misc?url=/templates/zoom.pbs&Site=KP&Date=20100701&Category=BIALYSTOK&ArtNo=122909070&Ref=V1 i dla tych którzy z nim obcują.

Miłość , dobroć są nieskończenie wielkie , dlatego nie rozumiem pojęcia "zbyt dobra". Myślę , że takie pojęcia powstają w głowach kobiet , które wcale nie są dobre a tylko im się wydaje , że są. W rzeczywistości jest duże prawdopodobieństwo , że taka kobieta coś dobrego zrobi mężowi i będzie myślała , że jest taka wspaniała. Stąd już niedaleko do robienia wymówek a nawet awantur mężowi z powodu tego , że ona jest taka dobra a mąż się nie odwzajemnia. Myślę , że samo myślenie o sobie w kategoriach "jestem zbyt dobra" to syndrom pychy.

Gość Erwisso czemu nie pisze pod
Egoistem :O

Gość Erwisso
prawda jeste taka ze facet na Osoba która zaprezentowałaś ma nieprawidłową osobowość. Lęki zazdrość, niskie poczucie własnej wartości, wyobraźnia erotyczna tworząca wizje zdrady i zadawania mu ran przez ukochaną. jeżeli będzie ci źle odejdź bo czeka cię los Anny Komorowskiej, a masz być przecież Miss Venezueli. Prawda?

Gość A ja piję drinka :)
prawda jest taka -- ile masz lat dziewczę?

To nie tak . Nie jestesmy razem od roku . Pytam dlatego bo mam referat, tylko dlatego .

Erwisso piszesz - Jeżeli jesteś egoistą to masz cały świat "u swoich stóp". Masz wygląd, masz wakacje, wolny czas, wymarzone przedmioty. Jesteś szczęśliwy i zadowolony. Każdy chce brać z ciebie przykład, i do ciebie lgnie. każdy chce ci wykraśc tajemnicę powodzenia. Egoizm to podstawa. Nie mylić z deptaniem i pomijaniem innych. A jak masz już wszystko, to uczysz innych jak miec wszystko, i dajesz innym wiele od siebie. Jeżeli Twój przyjaciel potrzebuje 100pln, to mając 10pln oszczędności, jak mu dasz potrzebna kwotę?. Natomiast jeżeli masz 5000 w szkatułce, to dasz mu 100pln, bez wątpliwości. Zostało ci aż 4900. Ale by mieć 5000, nie możesz trwonić bezsensownie kasy na innych. Musisz najpierw egoistycznie ją przytrzymać, dbajac jedynie o swoja wizję 5000pln odłożonych w szufladzie, i swoją satysfakcję. Jeżeli chcesz duzo dawać, najpierw duzo musisz mieć sam - a tu bez Egoizmu nic nie załatwisz Kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Jak się jest biednym ale dobrym, wrażliwym człowiekiem to choćby miał 500 zł / miesiąc to podzieli się tym co ma. A egoista , który ma kupę kasy -choćby 5 mln. i tak się nie podzieli. Nie da a złamanego grosza. Powód? Bo jest egoistą. Nie zależy mu na drugim człowieku, ma gdzieś jego potrzeby, jego cierpienia...

Gość idzcie spacccccc
,

Gość Kisses like wine
Gorzej jak kobieta nawet sama dla siebie nie chce być ładna. Wtedy to tylko taką wyśmiać na ulicy, prawda panowie?

Gość Koltryktou
Erwisso masz jakies zaburzenia psychiczne? Leczysz sie na cos?

Gość lalalkalaka
prawda jest taka, że nie można być za dobrą dla faceta, bo oni maja na to alergię. Staranie się za bardzo jest gorsze niż nie robienie niczego, bo rodzi u kobiety frustracje, pretensje i poczucie niedoceniania przez faceta...Taki typ poświęcającej się męczennicy jest mało seksowny, co tu kryć:). Należy zachować równowagę pomiędzy dbaniem o swoje interesy i interesy rodziny. Nieważne, co się robi, czy karierę czy obiad, ważne aby być szczęśliwym i dobrze się ze sobą czuć. Kobiety poświęcające się dla innych są nie do zniesienia, bo uważają się za niedoceniane matki Teresy.

Gość lalalkalaka
Co do wyglądu wszystkich Polek jak miss świata...hmmm, jakby to powiedzieć, to nierealne ale zadbanych kobiet powinno być więcej, to prawda.

Gość Kisses like wine
Ale dlaczego każda kobieta ma być zadbana? Przez zadbanie rozumiem makijaż, seksowne ciuchy itd, a nie dbanie o higienę.

Gość retteeeerr
Erwisso ewidentnie za duzo o NLP sie naczytal,widac po ostatnim poscie :) Prawda jest taka ze ani slamszona kura domowa ani egoistka nie jest na dluzsza mete wartosciowym partnerem. Owszem, trzeba zachowac umiar i swoje wlasne zycie,zainteresowania,odrobine prywatnosci ktora nas wyroznia. Ale to co tu niektorzy opisuja jakos malo w moich oczach ma wspolnego ze zwiazkiem w ktorym ludzie sa partnerami i sa "rowni". Predzej mi to przypomina jakas probe sil komu mniej zalezy :o