Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniemam

ILE ZARABIA TLUMACZ PRZYSIEGLY??????

Polecane posty

Gość pytaniemam

NP. ANGIELSKI

To zależy ile bierze :p Stawki są różne. Różne są tłumaczenia. To wszystko zależy. Tłumaczenia pisemne od ok. 30zł za kartkę ("tłumaczeniową" kartkę :p), a ustne od 100-150zł za godzinę.

Gość tłumacze przysięgli
za tłumaczenia przysięgłe są chyba stawki regulowane odgórnie.

Gość pytaniemam
NO TO CHYBA sie opłaca to studiowac/isc na kurs ?

Stawki za tlumaczenia przysiegle ( czyli dokumentow panstwowych) sa ustalane odgornie, za tlumaczenia zwyklaych dokumentow ustala sam tlumacz. Kiedys sie oplacalo, teraz juz niestety nie. Chyba ze jako dodatkowe zajecie

Gość ja placilam 100zl 5 lat temu
za A4 i babka powiedzila,ze stawki wlasnie sa ustalone odgornie i za chuja nie mzoe ich zmienic.

Gość pytaniemam
ehh w tym kraju to sie chyba nic nie opłaca... mialam nadzieje ze po studiach wymarzonych bede miala chociaz porzadne zarobki...

Autorko, no to trzymam kciuki bo nie jest latwo, a studia i papier nei sa juz niestety wyznacznikiem dobrej pracy i dobrych zarobkow...

Gość ja tez...
... chcialabym zostac tlumaczem, ale to mnie najbardziej interesuje i chyba pozostaje mi do studiowania... A zeby zostac tlumaczem nie trzeba skonczyc studiow, wystarczy sam kurs? wydaje mi sie ze studia trzeba

Gość pytaniemam
wiem wiem tak wogole to marze żeby założyc własna firme dobra znajomosc ang + jakiegos jezyka mi w tym nie przeszkodzi :) Oczywiście chce isc na studia zrobic licencjat (moze mgr) a potem kurs na tłumacza

Gość pytaniemam
słyszalam ze wlasnie robi się kurs z certyfikatem/?//

Gość ja tez...
a planujesz isc na filologie? bo ja zastanawiam sie nad lingwistyka stosowana a wlasnie filologia.. i nie wiem co wybrac

zgadzam sie z Lits czy jakos tak przepraszam, kiedys to byl dobry fach dzis nie dosc ze bardzo stresujaca praca to bezbadziejne platna i konieczne sa studia niestety ake nie musiz robic przysieglego mozezs byc freelancerem, tzn po studiach skonczyc jedynie podyplomowke np z tlumaczen prawniczych i potem zaangazowac sie na jakims forum musisz sie zarejestrowac proz com np i zarabiac naprawde niezle, a jak kros ma do wyboru fil i lingwistyke to blagam nie ma nad czy sie zastanawic oczywiscie lingw

Gość grsfsgth
potrzebny jest tytul magistra

Gość pytaniemam
w bydzi widizalam tylko filologie

Gość ja tez...
no wlasnie jeszcze nie ejstem przekonana. Dlaczego uwazasz ze lingwistyka?? kurcze no moze nie ma zbyt wiele pracy ale z tego jestem najlepsza i to najlepiej umiem wiec nie mam za bardzo co studiowac chociaz jest tyle kierunkow:/

Gość pytaniemam
ja tez --> mam zupelnie tak samo jedyny przedmiot, który lubie i z którego jestem dobra to ang.. juz zdecydowalam na nic innego nie ide, najwyzej nie bede pracowala jako tlumacz ale znajomosc jezyka zawsze sie przyda zreszta dodatkowo chce się nauczyć jakiegos jezyka malo popularnego np. takiego porugalskiego

DLACZEGO????? A JAK MYSLSZ, BO JESTES SPECJALISTKA W DWOCH JEZYKACH A NIE W JEDNYM???? A TAK W OGOLE TO FIL ZAROWNO JAK I LINGW SA DO DUPY KTO DZIS TE KIERUNKI WYIERA, BO POZA ZANJAOMOSCIA JEYKA KTORY ZNA KAZDY DZIS NIE MASZ NIC DO ZAOFEROWANIA PRACODAWCY, DLATEGO UWAZAM TO ZA NAJWIEKSZA GLUPOTE, PAIER Z CAMBRIDGE \CAE PLUS STUDIA NA INNYM KIERUNKU TO JEST TO

Gość pytaniemam
OJ nie zgodziłabhym sie ze kazdy zna jezyk ile osob nie zdaje! Wsrod moich znajomych itd jest bardzo duzo ludzi którzy nie znaja nawet dobrze podstawy. Po filologi mozna być tłumaczem, pracowac w szkole, w szkolach jezykowych, dawac korepetycje itp zreszta od tego zaleza przedewszystkim znajomosci. Chyba lepiej znac dwa jezyki a nie tylko jeden co?

Gość pytaniemam
sorry zle zinterpretowała 1 cz twojej wypowiedzi :) kurcze nie pojde na marketnig i zarzadzanie....

DZIECKO OTOWRZ OCZY JAK SKONCZYSZ SZKOLE I ZNAJDZIESZ SIE W PRAWDZIWYCH REALIACH GDZIE SZUKA SIE PORZADNEJ PRACY TO SAMA SIE PRZEKONASZ ZE TWOJ DYPLOM FIL NIE ZROBI NA NIKIM WRAZENIA. CHYBA ZE CHCESZ PRACOWAC JAKO SPRZATCZKA ALBO W SKLEPIE TO TAK BEDZIESZ TAM KIMS ALE SADZE ZE MIERZYSZ WYZEJ A NA POWAZNE STANOWISKA DOBRZE PLATNE ANG ZNA KAZDY PRAWIE JAK WLASNY. NO SLUCHAJ SIE STARSZEJ KOLEZANKI Z DOSWIADCZENIEM WIEM CO MOWIE

Gość pytaniemam
może i masz racje (ale dzieckiem nie musisz mnie nazywac) zreszta rozne życie scenariusze pisze, moze po roku wezme drugi kierunek? Na co niby mam isc nic rozszerzonego oprocz ang nie zdaje bo wiem ze nie dam sobie rady. Jestem humanistką

NIE POPELNIAJ TEGO SAMWGO BLEDU CO JA, KTOREJ WYDAWAKLO SIE ZE JAK SKONCZY FIL TO BEDZIE TO COS, BO WSZKOLE BYLAM NAJLEPSZA, CHWALONA PRZEZ WSZYTSKICH ITD NA TLUMACZA TRZEBA OSTREJ HAROWY TO NIE JEST TAKIE PROSTE I TEZ WIEM CO MOWIE BO SKONCZYLAM SPECJ TLUMACZENIOWA, A O SZKOLE NIE WSPOMNE JAKI TAM JEST KOSZMAR

Gość ja tez...
skoro taka "madra" jestes to powiedz co sie oplaca studiowac.. Ja na dzien dzisiejszy mialabym juz prace w firmie poprzez znajomosc wiec bede studiowac jezyk i tyle...

Gość pytaniemam
to gdzie teraz pracujesz? robilas dodatkowy kierunek?

Gość gość
Zarobki najlepiej sprawdzić na przykładzie cennika kilku biur tłumaczeń. W ten sposób najłatwiej zorientować się jakie są średnie stawki na rynku. Zwykle korzystam z biura http://artoftranslation.pl/ Z tego co udało mi się zorientować ich stawki na rynku są raczej dość uśrednione.

Gość Malwina2322
Ja korzystałam z biura https://btdservices.pl/ Mają też tłumaczenia przysięgłe. Z tego co się orientuje to nie jest to aż tak bardzo intratne zajęcie, ale przecież jak ktoś to lubi, to czemu nie.