Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakarolink244444

Całkiem opadł mi brzuch, czy poród juz jest blisko?

Polecane posty

Gość mamakarolink244444

jestem w 36 tygodniu ciazy i dzis opadł mi calkowicie brzuch na dól, ktory od kilku dni twardnieje bardzo. jest to jakis syndrom ciazy??

twardnienie nie,bo mi tward od 19tygodnia a opadniecie niby tez nie,bo m iopadl w 28tc ale jak 36tc to chyba oczywiste ze niebawem urodzisz co nie :D

to, że opadł to zdecydowanie świadczy o tym, że zbliża się termin porodu, jednak niepokojące jest to, że twardnieje. Lepiej skonsultować to z ginekologiem, ja również miałam takie "stawianie się" macicy ale od 5 miesiąca i musiałam brać leki, między innymi również nospę, bo z tego co mi lekarz wówczas mówił podczas takiego twardnięcia brzucha, do dziecka nie przenika maksymalna ilość tlenu. Być może jednak rozwiązanie to u Ciebie już nie kwestia dni, ale godzin :-) Powodzenia.

Gość mamakarolink244444
bardzo dziękuje za odpowiedz, mam nadzieje, ze porod nastapi jednak w ciagu kilku tygodni, a nie godzin tym bardziej ze mam wizyte u mojego gina w poniedzialek i dopiero wtedy bede mogla mu o wszystkim opowiedziec. ale ten brzuch w strasznie szybkim tepie opadl, przez 2 godzinami piersi jeszcze "opierały" sie na brzuchu a teraz mam szczeline na wiecej niz jedna reke

Gość i ja sie dolacze do temtu
bo sama jestem ciekawa jak mialy inne dziewczyny-ja w sobote zaczynam 36 tydz a brzuch mi opadl ok tydz temu i twardnieje czesto plus maly sie zrobil leniwy a toalete odwiedzam 2,3 razy dziennie.do tego moglabym spac caly czas i pojawily sie mdlosci.piszcie dziewczyny. autorko na kiedy dokladnie masz termin?

Gość mamakarolink244444
na 1 lutego mam termin i mam te same objawy co i ty. Tez od tygodnia biegam siusiu co chwile i czasem czuje taki bolesny nacisk na pecherz, czesto sie wyprozniam i wprost bola mnie okolice odbytu, baaardzo duzo jem i dzidzia juz inaczej sie zachowuje rusza sie raz na jakis czas intensywnie a pozniej pol dnia spokoju, noi to twardnienie brzucha

dzieciaczki już nie są tak ruchliwe, bo po prostu nie mają dużo miejsca na harce :-) Mi przed porodem brzuch nie opadł i nic nie wskazywało na to, że urodzę w 1 dniu 37 tygodnia.

Gość mamakarolink244444
Wiem, ze dzidzi jest dobrze w brzuszku i chce zeby tam jeszcze troszke pobyla, ale jesli by o mnie chodziło to moge juz rodzic i miec ja przy sobie dlatego tez patrze na odpowiedzi i mam cicha nadzieje, ze ktos napisze, ze moge liczyc na poród na dniach :p

Gość mamakarolink244444
Obudziłam sie z brzuchem jeszcze nizej :p nie sadzilam ze to mozliwe

Gość bezpieczna mama
Brzuch może opaść na kilka tygodni przed porodem, a z reguły tak na 2 tyg. przed. I opadnięcie brzucha świadczy o tym, ze poród się zbliża.Jak masz wątpliwości, zasięgnij rady ginekologa. Ja miałam problem odwrotny, brzuch wcale nie chciał opaść nawet w dniu porodu.Ciężko małemu schodziło się do kanału rodnego podczas porodu, był strasznie wysoko cały czas.

Gość mamakarolink24444
pocieszające jest to, ze super wkoncu mi się oddycha i nie miałam juz dzis zgagi w nocy :))))))))

Gość bezpieczna mama
Ja akura nie miałam w ogóle tych typowych oznak przed porodem. Żadnego opadającego brzucha, nieregularnych skurczy, żadnego odejścia czopa, nic. Tak że się ciesz, że są typowe oznaki. Dziecko schodzi do kanału rodnego, łatwiej Ci będzie urodzić.

Gość mamakarolink24444
bezpieczna mamo w Twoim przypadku dobre jest to, ze nie chodzilas przez kilka tyg jak na szpilkach myslac kiedy sie to zacznie tak jak ja teraz.