Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewella102

dziecko 2,5 lata w pieluchach???

Polecane posty

Gość ewella102

napiszcie bo nie mogę znaleść odp.na pytanie o rozstanie z pieluchą

Gość ewella102
syn skończył 2,5 roczku miał przebłyski pół roku temu i na wakacjach pieluchy nie nosił robił siusiu do nocniczka po powrocie jakis pech i robił do pieluchy, o zgrozo !!!!! dodam że mam jeszcze półroczna córcię czyli oboje do przebierania są jak narobią. Były próby na kibelek, pochwały brawo itp, wszcyscy łacznie z dziadakmi sa zaangażowani i.....nadal nic. Ktoś poradził żeby nie dawać pampersa tylko bez niczego ale obsikał mi ciuchy i łózko, lub obsrał pieluchę tetrową i ciuchy( podobno miało zadziałać)kiedyś dostawał w dupę parę razy ale to też bez sensu...nic nie daje. Kiedy to się skończy?

Gość proponuję mój sposób
czyli - po prostu ostre cięcie. Pewnego dnia po prostu zdjęłam pieluchę i powiedziałam, ze koniec, poinstruowałam, że ma się załatwiać na nocniczek. Oczywiście były wpadki i lament, ale byłam twarda. Początkowo bardzo często pytałam się czy chce się załatwić. Pielucha została tylko na noc. Na razie.

Gość oloooloo
ja tez mam synka w wieku 2,5..od dwoch lat uczylam na nocnik, sadzalm go, nagradzalam, chwalilam...ale ani razu nie zrobil..po kilku probach jak juz widzialam ze i tak nie jest zainteresowany odpuszczalam. I znowu prubowalam za jakis czas, i znowu bylo to samo...nic na sile..jsli widzisz ze nie chce to nie...u mnie dokladnie 2 tyg temu usuadl na nocnik i stalo sie to tak nagle, bez uprzedzen, tak po prostu usiadl i zrobil..i poieluch juz nie uzywamy. Pruboj sadzac ale nic na sile...Uwierz mi. Sa dzieci ktore jak juz maja rok to siadaja na nocnik i robia(ja osobiscie nie widzialam ale nie jedna mama tak tu pisala) a sa i 3 latki ktore robia jeszcze w pieluche...moja corka miala 3 latka i jeszcze nosila pampersy..dopiero jak poszla do przedszkola to z czasem sie nauczyla bez. Ale w pampersie spala do 4 lat...smieszne??Pewnie zarz mnie tu zjedza ze nie umialam nauczyc ale sa rozne dzieci, jedne lapia szybciej drugie wolniej.

Gość taka sobie jedna mamaa
Może spróbuj system nagród a nie kar. Np. ja tak robiłam za każde siku, kupę do nocnika dostawał synek gumę rozpuszczalną (wiem nie zdrowe), wcześniej jej nigdy nie jadł, więc dla niego było to bardzo motywujące... Możesz spróbować z naklejkami, czymś tam innym... Dostawał nagrodę za każde siku, kupę na nocnik, nawet jak to było odrobinkę. Za jakiś czas (po około 2 dniach) przeszło mu taka ochota na częste siku. Zastanawia mnie skąd ta pielucha u Twojego synka, skoro powiedziałaś wcześniej, że nie sikał w majtki? Nie sikał i zakładałaś mu pieluchę?

Gość kokardina
Ja podobno nosiłam pieluchy do 3 roku życia. Umiałam korzystać z nocnika, jak coś za to dostawałam. A jak nie było nagród, to mi się nie chciało. A później zaczęłam chodzić do przedszkola i jakoś się oduczyłam. Pewnie moja mama miała złe metody, ale ja na tym nie ucierpiałam w żaden sposób. To były czasy tetrówek, więc współczuję mamie ;P Myślę, że teraz, kiedy są pampersy, nie ma się czym martwić. W końcu samo przejdzie.

Gość nocnikowi mowi nie
nie przejmuj sie, moja corka miesiac temu skonczyla 2 lata i tez o nocniku nie chce slyszec, tzn wie do czego sluzy itd, wie ze jak jej sie chce sikac lub kupe to trzeba na nocnik, ale mimo to na 10 sikan tylko jedno trafia do nocnika. Zazwyczaj jak juz zmoczy majtki to wtedy wola, ze chce siusiu, natomiast o zrobieniu kupy do nocnika nie ma mowy - robi ja tylko na stojaco i to za firanka :O

Gość no to moze kupcie nakladke
na sedes

Gość katrioszka
jak można bić dziecko za to że nie jest jeszcze gotowe na sadzanie na nocnik? O zgrozo!!! Tu chodzi o to, że dziecko ma jeszcze niedojrzały układ nerwowy i nie czuje potrzeb fizjologicznych. Cierpliwości mamy!

Gość moja w wieku 2 lat przestala
sikac w pieluchy ale to było lato ,nam pomogło ze obiecałam jej ze bedzie chodzic do przedszkola jak sie nauczy i pomogło bo bardzo chciała tam isc:)