Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakarolink24444

Jakie badania do porodu??

Polecane posty

Gość mamakarolink24444

Dziewczyny napiszcie mi prosze jakie dokumenty i badania są niezbedne do porodu? Bo jak czytam na niektórych stronkach, ze akt ślubu, jakies duperele z pracy to mi się słabo robi. aaa i czy wystarczy morfologia i mocz robione po 36tc.?? Z góry ślicznie dziękuje :*

Gość alaaa ma kotaaa
zależy od szpitala u nas karta ciąży bo wszystkie badania tam są wypisane i dyskietka NFZ

Gość mamakarolink24444
No niestety mi lekarz nic odnosnie badan w karte ciazy nie wpisuje

Gość hmmmmmm....
morfologia i mocz grupa krwi WR Hbs wymaz z pochwy

Gość mamakarolink24444
Nie mam zadnego wymazu pochwy, a moj ginekolog prowadzacy mi tego nie robi:/

badanie w kierunku paciorkowca jest BARDZO POTRZEBNE! koniecznie rób wymaz bo potem jeżeli jednak jestes nosicielem i urodzisz twoje dziecko może bardzo poważnie zachorować! albo i umrzeć nawet! naprawde zrób wymaz, może przy tym jakiegoś gronkowca wychodują, którego trzeba przeleczyc....także zasuwaj

Gość mamakarolink24444
Ale gdzie mam to zrobic?? u ginekologa?????? To jest płatne czy lekarz moze mi to zrobic podczas zwyklej wizyty?

nie wiem u mnie w mieście robiłam prywatnie, bo to nie jest refundowane, kosztowało 30 zł, wyniki po 3 dniach serio mówię zrób, lezałam z laską z paciorkowce, dziecko też się zaraziło, dostało co prawda w porę antybiotyk ale i tak 2 tyg po porodzie leżeli ostatnio widziałam w tym programie u Jaworowicz-wiesz sprawa dla reportera, o dziecku z powikłaniami po paciorkowcu, matka miała, choiaż ona twierdzi że szpital zaraził...w kazdym razie dziecku podali dopi8ero antybiotyk w 3 czy 4 dobie zycia....jak już w sepsę wpadło....generalnie dziecko wygląda jak po porażeniu mózgowym, szkoda gadać.....wiesz nawet jak nie zdążyłabyś tego przeleczyć, to antybioty, który by od razu dziecku by podali wystarczyłby, bo własnie w 3-4 dobie to już za póżno

Gość mama xxx
wymaz z pochwy koszt ok 30 zl i robi sie to zwykle w labolatorium ale lekarz tez moze jak najbardziej tylko musialabys miec specjalna "probowke" na ten wymaz i pozniej do labka zaniesc. moja ginka nie chciala mnie pedzlowac, powiedziala, ze moge sama sobie wlozyc ten patyczek do pochwy i wlozyc do probowki i awiezc wiec jednak poszlam prywatnie do labka, wynik po 3 dniach

Gość alopex lagopus
Ja od lekarza prowadzącego dostałam badanie wymazu na paciorkowca i nie płaciłam. Oprócz tego powinnaś mieć aktualny mocz i morfologię, ważna jest grupa krwi, badanie w kierunku kiły, toksoplazmozy, Anty-HCV i HBS (Wirusowe zapalenie wątroby C i B). Ja mam jeszcze wynik glukozy na czczo, testu obciążenia glukozą i cytologii. Wszystkie te badania są w kalendarzyku badań ciążowych więc są bezpłatne, jeśli chodzisz do przychodni. Niestety nie wiem jak to wygląda przy prywatnych wizytach. Wiem natomiast, że książeczka ciąży nie jest traktowana jako wiarygodny dokument, bo lekarze często nie wypełniają jej porządnie. Możesz się domagać tych wszystkich badań i najlepiej sobie skserować, żeby mieć własne... Pozdrawiam