Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diabelskaanielica

Yasmin pomóżcie, zamieszaie z tabletkami

Polecane posty

Gość diabelskaanielica

początkowo brałam midiane, ostatnio była niedostępna więc dostałam asubtele, a teraz nie ma ani jednych ani drugich, wiec w aptece zaproponowano mi yasmin, czy któraś z Was stosowała takie zmiany, wiem że to ten sam skład ale czy nie miałyście jakiś reakcji ubocznych

Gość reakcji ubocznych poza
dzownym samopoczuciem nie ma, każdy z tych środków ma inny skład hormonalny więc reakcja organizmu (ból głowy, smaopoczucie, nudności) mogą być różne. Ale bezpieczna tak czy siak jesteś, pamiętaj jednak o ostrożności w pierwszym ygodniu brania nowych tabl.

Gość wertet
"diabelskaanielica początkowo brałam midiane, ostatnio była niedostępna więc dostałam asubtele, a teraz nie ma ani jednych ani drugich, wiec w aptece zaproponowano mi yasmin" jak to w aptece ci zaproponowano?? przeciez to lekarz przepisuje. ja biore yasminelle

Gość diabelskaanielica
zw. ide sie wysrac

Gość diabelskaanielica
wyżej podszyw oczywiście zaproponowano bo dostałam receptę na 6 opakowań i wykupuje co miesiąc, ale jeśli biorę tabletki cały czas i tylko zmiana kolejnego opakowania na yasmin to pierwszy tydzień też muszę uważać?

Gość diabelskaanielica
zreszta skłąd hormonalny jest ten sam to "zamieniki" ale nigdy takich kombinacji nie musialam stosować

Gość też też
masz to napisane na ulotkach, pierwszy tydzień dodatkowo się zabezpiecz.

Z tego co spojrzałam to one wszytskie mają dokładnie taki sam skład, więc to tak jakbyś brała dokładnie te same tabletki.

Gość diabelskaanielica
dzieki tak sądziłam ale potrzebowałam potwierdzenia

Gość wertet
Mają ten sam skład ale mniejsze dawki.

Gość diabelskaanielica
mają ten sam skład i te same dawki hormonów

Gość 14 styczeń ona
no bez jaj, że Ci zaproponowano to chodz tak długo po aptekach aż Ci zaproponują to co masz na recepcie ja jak zmieniałam diane na yasminelle musiałam wziąść yasmi bez przerwy na okres żeby abtykoncepcja była zachowana

Gość 14 styczeń ona
ale fakt yasminelle maja niższa dawkę hormonów niż diane.... a jaki jest zamiennik yasminelle

Gość diabelskaanielica
receptę mam od 2 miesięcy zostawioną w tej aptece i co miesiąc tylko wybieram 1 opakowanie, jesli będzie asubtela lub midiane w hurtowni to na dzisiaj mi sprowadzą, a jak nie to wezme yasmin a jaki jest zamiennik yasminelle to niestety nie wiem musiałabyś poszperac w necie

Gość diabelskaanielica
14 styczen ona midiane i asubtela to tansze odpowiedniki yasmin

Gość 14 styczeń ona
a CO SĄDZICIE O TYM ZE takie tabletki jak yasmin i yasminella zostały wycofane na zachodzie, parę kobiet zmarło

Gość diabelskaanielica
sadze ze gdyby były niebezpieczne dla zdrowia to by je wycofano może został zmieniony skład no czy sa 100% dowody ze to yasmin czy yasminelle spowodowało śmierc

Gość 14 styczeń ona
nie wiem, wielokrotnie dziwczyny przytaczały to zdanie na różnym forum cytatuje "A czytałas o wpływie IV generacji na układ krążenia? Bo jak tak, doszkoliłam się nieźle w tej kwestii. I to jest mord. Trzej ginekolodzy, którzy nie czerpią profitów z wciskania tabletek kobietom, potwierdziło te doniesienia. Nie bez powodu Yasmin/Yasminelle sa wycofane ze sprzedaży w innych krajach. Ale w Polsce to ciągle hit niestety.." a może te co umią obce języki zerkniecie na to? na obcojęzyczne forum

Gość diabelskaanielica
teraz nie mam czasu ale pozniej poszperam w necie na ten temat, moje zdanie jest takie że tabletki to syf po poprzednich dochodziałam do siebie z uregulowaniem @ 2 lata ale niestety, dla mnie to jedyny sposób, plastrom nie ufam, bałabym się że nie są skuteczne, spirala nie whodzi w grę, bo jeszcze nie rodziłam, a jeśli chodzi o zastrzyk to mam kolezanki, które po tym czuły sie fatalnie i nie mogly funkcjonować

Gość 14 styczeń ona
to w takim razie diabelskaanielico jak się zabezpieczysz? znalazłam odpowiednik yasminelle Naraya dużo tańsza, nawet do 15 zł niż yasminelle skład ten sam ale pytanie... czy tańsze znaczy lepsze

Gość diabelskaanielica
zabezpieczam się biorąc tabletki chodź uwazam, ze to syf brałam wcześniej midiane czyli tanszy odpowiednik i byłam zadowolona ale to tylko moja opinia

Gość Marta Koszczyk
Hej, Sprzedam kilka opakowań Yasmin. Lek oczywiście oryginalny (zakupiony w aptece), w oryginalnym nieotwieranym opakowaniu. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: marta.koszczyk@gmail. com Pozdrawiam

Gość Stediril30
Dziewczyny a brałyscie stediril30?