Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka 21

Czy nadmiar snu, moze byc grozny dla zdrowia?

Polecane posty

Gość kobietka 21

Tak jak w temacie...

Gość I tak bywa
Jeśli potrzebujesz dużo snu.. czujesz się ciągle nie wyspana... itd.. może to oznaczac że masz cukrzycę...Albo po prostu twój organizm jest przemęczony i potrzebuje kilku dni luzu...

Gość kobietka 21
hmm 9, 10, i tak jakos nie moge sie zwlec z lozka, ciezko mi wstac, a chdze spac kolo 23, po 23 czasem kolo 22

Gość fergfregf
eee tam ja sie klade o 23 wstaje o 9 rano i tez ciagle senna jestem

Gość I tak bywa
Prawidłowy rytm snu ma się wtedy gdy śpi sie około 8godzin... A nadmar snu może również prowadzic do otyłości ...

Gość I tak bywa
A tyle godz. co ty śpisz to nic ci nie jest... Może za długo siedzisz przed tv i dlatego masz trudności ze wstaniem

Gość kobietka 21
mnie akurat nie dotyczy otylosc bo jestem szczupla ale zobaczcie co znalazlam no i troche sie wystraszylam................ Okazuje się jednak, że także nadmiar snu jest groźny dla zdrowia. Ci, którzy śpią dłużej niż 9 godzin na dobę mają aż o 30 procent większą szansę na to, by umrzeć przedwcześnie. Zdaniem naukowców sen trwający dłużej niż 9 godzin na dobę może świadczyć o depresji, niskim poziomie aktywności fizycznej, a także chorobie nowotworowej

Ja mam ostatnio tak, że się bardzo rozleniwiłam i też dużo śpie. Kiedyś spałam po 7-8 godzin, ale rano musiałam wstać np. do szkoły więc wstawałam. Teraz siędzę w domu i nic nie robie (szukam pracy), więc potrafię spać do 10-11, co nigdy mi się nie zdarzało. Najgorsze, że nie potrafię się przestawić. Nastawiam budzik np. na 8.00, ale jak zadzwoni to mówię sobie, że i tak nie muszę wstawać i śpię dalej... Nie wiem właśnie czy taki nadmiar snu jest groźny dla zdrowia, ale na pewno rozleniwia.

Gość kobietka 21
przed tv rzadko, czesciej przed komputerem, myslice ze to moze miec jakis zwiazek?

Gość kobietka 21
zielona-gruszka tez nie pracuje, wiec spie dlugo i tak jak Ty nie moge sie przestawic....

Gość Niessta20
mam podobnie. odkad skonczylam szkole, nie musze wstawac rano i dla mnie to norma, ze budze sie ok. 9.30, a chodze spac ok. 22 spie czasami po 11, 12 h mysle, ze nadmiar snu jest szkodliwy, bo jak krocej spie, lepiej sie czuje, a jak spie zbyt dlugo- czyli powyzej 9 h- boli mnie glowa i jestem rozdrazniona caly dzien chcialabym spac krocej, wstawac wczesniej ale nie udaje mi sie to