Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ROSEmaryja

JEstem ciekawa jak będzie wyglądać moja córcia jak się urodzi >>>>>>>>>>

Polecane posty

Gość ROSEmaryja

Ja jestem blondynką a ojciec dziecka jest typem włoskiej urody ( ciemne oczy, włosy itp) Jak to było u was??? Czy malutka zaraz po urodzeniu była wyraznie podobna do ojca??

Gość tak mysle
u was bedzie rudzielec

Gość najszybciej
dowiesz się po porodzie.

Gość ROSEmaryja
A wiesz że chciałabym mieć rudą córeczke, taką małą marcheweczkę..... Wiem że najszybciej dowiem się po porodzie ale jeszcze miesiąc i ja już nie mogę wytrzymać z ciekawości.......

Gość tak mysle
95% rudosci, wiec mozesz sie juz zaczacc cieszyc;)

moja mama ciemna blondynka, niebieskie oczy, tato: piwne oczy, czarne wlosy ja: szatynka, piwne oczy, siostra jasna szatynka ale jeszcze nie ciemna blondynka o ciemniejszych oczach ode mnie, brat ciemniejsze wlosy i oczy niz ja :P

Gość moja wyglądala jak
mini wersja mojej teściowej. Ale szybciutko się zmieniła :)

Gość ROSEmaryja
Hm....a po czym wnioskujesz że 95% rudości......???? Moim skromnym zdaniem, rudość się dziedziczy po ojcu lub matce, a u nas nikt w rodzinie nie jest ani trochę rudy....

Gość dfhgfdhfdhfhytgftg
zawsze czarne oczy i czarne wlosy wygrywają bo to są geny dominujące ja tez mam oczy ciemne po ojcu a mama miala niebieskie i ogolnie bardzo czesto tak jest rzadko kiedy gdy jedno z rodzicow ma oczy niebieskie a drugie czarne to dziecko ma niebieskie oczy najczesciej ma ciemne, to samo wlosy troche genetyki i czlowiek sie gubi ps. rude na pewno nie bedzie

Gość ROSEmaryja
Mój facet jest typem urody południowej, oczy i włosy bardzo ciemne, cera jak tylko trochę słońca dostanie to od razu brązowa. A ja mam włosy jasny blond, jako dziecko miałam wręcz białe włosy i niebieskie oczy. Cere mam brzoskwiniową ale za to brwi i rzęsy ciemne i dość wyrazne...... Chciałabym by córeczka była blondynką.......

Gość ROSEmaryja
Hm....Mówisz że ciemne dominuje a ja jestem zaprzeczeniem tego bo ojciec jest szatyn z brązowymi oczami, mama szatynka z zielonymi oczami a ja jasna blondynka z niebieskimi, rodzeństwa nie mam. Ojciec jest moim ojcem na pewno bo podobieństwo uderzające.....Więc nie do końca się zgadza :)

Gość kukuryku na patyku
Ja mam włosy rude, a mąż ma kruczo czarne. Nasza córka urodziła się z czarną czeupryną, po tatusiu. Teraz ma prawie roczek i włoski ma takie jasne czarne przechodzące w ciemny brąz. Więc raczej będzie szatynką. Faktem jest, że mój mąż ma dominujący kolor włosów i od początku wiedziałam, że córka będzie miała po nim kolor włosów.

Gość nie koniecznie ciemne
wygrywa. Ja mam ciemne włosy, ciemne oczy i ciemną karnacje. Mój mąż za to włosy ciemny blond, oczy niebiesko-zielone i raczej jasną karnacje, a nasz synek ma błękitne oczy, włosy blond, karnacja marchewkowa od marchewki :D

Gość ROSEmaryja
Ja bym się cieszyłam z rudego:)

Gość kukuryku na patyku
Ja napisałam raczej, że dominacja jest w sensie płci czyli w moim przypadku: mąż.

Gość ROSEmaryja
A jak to jest z oczkami,..ponoć wszystkie po urodzeniu mają niebieskie................?????????????

Gość kukuryku na patyku
Moja córka po urodzeniu miała bardzo ciemne niebieskie, wręcz granatowe. Praktycznie źrenic nie było widać. Teraz ma niebieskie taki średni kolor.

Gość kukuryku na patyku
Co ciekawe ani ja ani mąż nie mamy takiego koloru oczów. Więc może po dziadkach córka odziedziczyła.

Gość nie wszystkie dzieci rodzą
się z niebieskimi tęczówkami - ja miałam brązowe mam ciemniejszą karnację, ciemne brązowe oczy, ciemną oprawę oczu, ale włosy taki złoty blond mąż to typowy jasny blondyn, z bardzo jasną cerą i niebieskimi oczami synek to niebieskooki, jasny blondynek;) a byłam pewna, że kolorystykę odziedziczy po mnie;)

Gość ROSEmaryja
eh...........

Gość bera...w
ale nie sugerujcie sie jak małe dziecko wygląda, jak juz bedzie dorosle to wtedy \ moj brat byl swińskim blondynem z jasnymi gałami i rzęsami a wyrosł na przystojnego brunetaa:) co prawda oczy mu zostay niebieskie ale troche zciemnialy i rzesy tez ma ciemne:) wiec jest dobrze:)

Gość ROSEmaryja
Swiński blondyn???? jaki to???

Gość bera...w
bardzo jasny blond

Gość a ja dwa jablka wiec
na jasny blond mowi sie potocznie swinski

Gość ROSEmaryja
aaaaa.......

Gość kulirek
A mnie zawsze tlumaczyli , ze krecone wlosy sa dominujace!!!! Ja mam spirale, a moj proste druty, jak mala sie urodzila miala loki, ale tylko rok - wyszly, a odrosly druciska :( :)

Gość zaczynasiesesja
xsx

Gość zaczynasiesesja
tego nie przewidzisz, wcale ciemne oczy nie są dominujące! poza tym kolor wlosow i oczu u dzieci sie zmienia. moze urodzic sie z niebieskimi a za pol roku będą brązowe...

Gość haylay
albo rude - bo bardzo jasny + bardzo ciemny albo zneutralizuje i będzie szatynka