Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homeo

homeopatia - jak długo się stosuje

Polecane posty

Gość homeo

Sedatif PC biorę, zastanawiam się jak długo można prowadzić kurację lekami homeopatycznymi

Gość annannannann
Ile chcesz, to ani nie pomaga ani nie szkodzi, to nie są leki.

Gość homeo
dzięki za rade co do tego czy pomaga czy nie, zdania są podzielone

Gość khymkhymkhym
Leki homeo stouje sie doraznie - czyli ustaja dolegliwosci, przestajesz stosowac. Nie przejmuj sie chemiozercami. Ja stosuje i znam matki, ktore stosuja u swoich dzieci i nie narzekaja - najwazniejsze, ze jest efekt.

Gość annannannann
A wytłumacz mi "niechemiożerco" czemuż to "substancja lecznicza" rozcieńczona tak, że jej w tym "leku" nie ma "działa" a nie działa tak samo rozcieńczona trucizna (wtedy wystarczyłaby malutka kropelka żeby zatruć ocean)??

Gość khymkhymkhym
Nie jestem laborantem chemicznym ani farmaceuta - Ty przypuszczam tez nie. Jestem zwolenniczka leczenia naturalnego, homeo. Jesli zawioda siegam po chemie. I nie widze sprzecznosci - po prostu nie lubie chorowac. I unikam lekow jak ognia. Nie dam sie wciagnac w dyskusje na temat wyzszosci Swiat Bozegonarodzenia nad Swietami Wielkanocnymi, czy tam na odwrot, bo to jest BEZCELOWE. Stosuje to co dziala i jak najmniej szkodzi. Zoladek mam jeden i poki co zdrowy i niech tak zostanie. Amen ;)

Gość khymkhymkhym
Acha, napisalam chemiozercy, bo doprawdy nie rozumiem tych atakow na homeo - nie chcesz, nie uzywaj. Taka jest moja recepta :D Kazdy niech sie leczy zgodnie ze swoimi pogladami, po co te ataki? Sorki jesli Ciebie urazilam :)

Gość khymkhymkhym
A widzisz? Imbir jest naturalny :) Nie zastanawialam sie nigdy nad skladem, ani sposobem uzyskania ZADNYCH lekow, zawsze szukalam skutecznych i majacych jak najmniej skutkow ubocznych. Homeopatie zaczelam stosowac nie wiedzac co to w ogole jest - po prostu lekarz mi przepisal, zaczelam brac i pomoglo. Dopiero potem ktos tam mi zaczal tlumaczyc co i jak ale... naprawde mam to w nosie ;) Teraz tez kupilam syrop na kaszel i dopiero po wypiciu pol butelki zorientowalam sie, ze to homeo. Dziala i tylko to sie liczy. Tak naprawde to lubilam poeksperymentowac ziolami, sama sobie uprawialam w ogrodku, szukalam w lasach, polach - taka babajaga. Teraz niestety... Duze miasto i sklepy zielarskie a to nie to samo :( Pozdrawiam!

Gość tu masz rozjaśniający link
Homeopatia - kpiny z medycyny http://www.effatha.org.pl/zagrozenia/homeopat ia2.htm link do nw. artykułu Media na pierwszej linii "Nic". "Zero". "Ujemna próżnia". Oto farmakopea "lekarzy homeopatów". Śmieszne? Nie... To interes wszechczasów. Sprzedawać nic za pieniądze. Podkreślać, że to nic jest istotą leku. Informować klientów, że dostają nic. Nikt już nigdy nie wpadnie na pomysł wykorzystania nicości. Oto próg transcendencji..........

Gość tu masz rozjaśniający link
że też jeszcze w 21 wieku tyle ciemnoty w społeczeństwie. Gupia babo , weź kostkę cukru za 2 grosze wmów sobie, że to lek homeopatyczny i efekt będzie taki sam a zostanie ci trochę kasy dla głodnych dzieci i na podarte z głupoty majtki, buaahhha

Gość cytat z artykułu
Homeopatia sama w sobie nie jest ani lepsza ani gorsza od różnych szamańsko-magicznych działań bioenergoterapeutycznych wywołujących efekt placebo. Smuci tylko fakt, że zajmują się nią osoby posiadające dyplomy lekarza medycyny. Są to więc ludzie, którzy posiadają akademicką wiedzę farmaceutyczną, która przecież nijak nie przystaje do homeopatycznego bełkotu. Gdyby byli ludźmi honoru, zwróciliby dyplomy lekarskie. W przeciwnym wypadku deprecjonują zawód lekarza. Nie chcę pisać, że oszukują pacjentów. Po prostu starają się poprawić swoją sytuację materialną.

Gość khymkhymkhym
Szczegolnie przekonaly mnie te podarte z glupoty majtki, bo glupia baba przy tym wysiada. Bueeerk.... Tez argumenty - ujemna proznia tyczy sie fizyki kwantowej. Najpierw do szkoly, potem troche oglady. Zreszta... Glupiec zawsze sciagnie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem :P

Dużo razy homeo u mnie zadziałały, u moich dzieci też.Widziałam dzieci z astmą leczone konwencjonalnie i homeopatycznie....Górą homeo! Powodzenia w leczeniu się tabletkami i antybiotykami.