Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nic nie wiemmmmmmm

nie wiem juz w ktorym tygodniu ciazy jestem??

Polecane posty

hej dziewczyny, prosze ktoras jesli sie zna na tym niech mi pomoze.. ostatnia miesiaczka byla 04.11.2010r. dnia 13.12.2010 zrobilam test ciazaowy i wyszedl mi pozytywny, poszlam 14.12 do ginekologa i poprzez badanie dopochwowe stwierdzila ciaze 4tc i 3 dzien. ciaza miala 13mm. wczoraj bylam ponownie u ginekologa (innego) ktory stwierdzil,ze jestem w 6tc i 3 dniu, i ciaza ma 8mm.. gdy go zapytalam o poprzednie badanie powiedzial,ze mamy sie skupic na terazniejszosci a nie na tym co mowila mi inna pani doktor.. teraz tak sie zastanawiam,ze skoro 14.12 powiedziala mi,ze jestem w 4tc to mogla sie az tak pomylic?przeciez skoro wlasciwie okreslil mi wiek ciazy drugi lekarz w grudniu ciaza by miala zaledwie 2tyg czy mogla by az sie pomylic o 2 tygodnie w tak wczesnej ciazy ?? bo nawet liczac od pierwszego dnia ost, miesiaczki to 14 grudnia bylabym juz 6tyg...nic nie rozumiem prosze pomozcie:(

Gość znajdz mnie po ip
chyba 1,3 mm mial zarodek na tym pierwszym badaniu bo 143 mm to raczej niemozliwe.Lekarz przynajmniej ten drugi podal Ci wiek plodu na podstawie wielkosci zarodka.wgOM powinnas byc teraz w 8 tygodniu a wg usg w 6=cos tam i sie zgadza:)

no wg, mnie to jestes teraz w 10 tygodniu,jest to dlugosc ciazy liczona od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.Lekarze tak licza

Gość znajdz mnie po ip
A ta pierwsza lekarka tez wyliczyla ci to z pomiaru usg tak mi sie wydaje.Licz sobie termin od OM bo usg nie jest az tak miarodajne a wzrosty plodu nie zawsze identyczne ale nie moglo na 1 wizycie miec 13mm na bank mialo 1,3 moj mial 2,2 w podobnym czasie:)

znajdz mnie po ip chyba cos zle policzylas(es) wg terminu mies. to jest 10 tydzien a od zaplodnienia 8 ale lekarze licza od daty OM

Gość znajdz mnie po ip
ano racja:)

Gość znajdz mnie po ip
ano moze:)

Gość znajdz mnie po ip
uch ale i tak sie to nie zgadza z tym co powiedzial wczoraj lekarz hmmmmmmmmmmm dziwne to wszystko

Gość znajdz mnie po ip
no tak w moim kalkulatorze podaje od zaplodnienia sorki bład.

ale jak to teraz liczymy to ten wczorajszy lekarz to juz wogule nie wiem skad te tygodnie wziąl przeciez to do niczego nie pasuje

13mm z pecherzykiem wyszlo 14.12 nierealne jest dla mnie to co wczoraj powiedzial mi lekarz :(

yliczylo mu to usg na podstawie wielkosci plodu i cos jest nie tak,plod jest za maly tego sie boje;(

6mm.. ale taka pomylka o 2tyg by zaszla w tak wczesnej ciazy ?? (chodzi mi o badanie z 14.12) poza tym wtedy badanie bylo dopochwowo a wczoraj normlanie jesli to ma jakies znaczenie (mowiac badanie mam na mysli usg)

Gość Anka3001
ten LINK co podałam jest w 100% zgodny z tym co lekarz , wyliczył , teraz u mnie 25 tydż

moze komus tez sie zdarzylo cos takiego ?

Gość Anka3001
Jesteś w 10 tygodniu ciąży. Masz za sobą 9 pełnych tygodni i 6 pełne dni (9+6).

Gość znajdz mnie po ip
wiesz co polecam Ci nie brac pod uwage tej pierwszej wizyty zacznij od poczatku z tym drugim lekarzem i nie chodz do kilku naraz bo to bez sensu kazdy ma inny sprzet nowszy lub starszy a Tobie potrzebny jest spokoj zacznij myslec o dziecku a nie o pierdolachi trzymaj sie tego co mowi Twoj lekarz wazne ze ciaza sie rozwija.bilo juz serduszko?

ale przeciez to co powiedzial drugi lekarz w ogole do niczego nie pasuje..moje cykle trwaja 27-28 dni wiec nie ma mozliwosci zebym zaszla w ciaze 29 listopada !

nic mi nie powiedzial ani o serduszku ani o niczym innym :((((((

Gość znajdz mnie po ip
moze jednak owulacja sie przesunela wiesz takie rzeczy sie zdarzaja jakby nie patrzec.

nie przejmuj się wielkością ja byłam u lekarza równo w 9 tyg i moja dzidzia miała 14,2mm , może dlatego ze dowiedziałam się późno i nie dbałam tak o siebie... Lekarz powiedział ze z dnia na dzień się to zmienia i nie ma się czym martwić. Serduszko biło jak szalone:)

Ja znam stronę na której zakłada się kartę ciąży i wylicza się termin porodu www.skarbmamy.pl i dodatkowo można prowadzić swoje obserwacje - prawie jak taka karta ciąży którą się dostaje od lekarza.