Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda l.

jak zweryfikować L4 współpracownika?

Polecane posty

Gość magda l.

Pracuje w firmie na stanowisko obsługi klienta. Mam dwie zmienniczki. W przyszłym tygodniu miałam iść na urlop, ale jedna ze zmienniczek wzieła L4 i muszę (zamiast niej) zostać w pracy. Wiem, że nic jej nie jest, wczoraj widziałam ją na zakupach, a zwolnienie ma aż do czwartku. Jak mogę spowodować, żeby jej zwolnienie lekarskie zostało zweryfikowane? Kierownik oddziału powiedział, że on nie jest lekarzem i nie jest w stanie sprawdzić wiarygodności. Siedziba główna firmy jest w Londynie, jednostka, która się z nią kontaktuje i nadzoruje nasz oddział i pozostałe jest w warszawie. komu to zgłosić i jak? pomóżcie, bo jasny szlag mnie trafia, jak wiem, że nie moge wyjechać z dzieckiem na feriie, bo ta baba wzieła lewe L4.

Gość mydło...
napisz do zusu oficjalny donos:D

Gość Bleblelele
ale Ty zawistna juz kablowac lec.... :P tez idz na L4 urlop zaiszczedzisz ino wez se opiekee na dziecko po co sie bedziesz w detektywa bawic ?

Gość ferfghe
musisz mieć jakieś dowody że ona sobie chodzi normalnie po mieście - zrób jej fotki itp. albo nagraj potajemnie rozmowę jak ją spotkasz na zakupach - dlaczego niby jest chora a sobie smiga?

Gość mydło...
jak ma napisane może chodzić to nic nie zrobisz:D jedynie co sprawdzą to czy rzeczywiście jest chora na to co ma w L4. w każdym razie to i tak wszystko potrwałoby jakiś czas więc z urlopu nici.

Gość magda l.
szef powiedział, że ma problemy z kręgosłupem i nie może siedzieć. skoro ktoś nie może siedzieć, to tym bardziej przymierzanie ciuchów w h&m powinno stanowić problem.

Gość mydło...
jak nie może siedzieć to niech sie położy:P wspóloczuję ci takiej koleżanki-wstrętna krowa jest bo pewnie dobrze wiedziała ,że miałaś iść na urlop. jak wróci do pracy to ją zjeb!!!

Szczerze? Niepotrzebnie to roztrząsałaś. Trzeba było przespacerować się do lekarza i też pójść na L4. A teraz będzie wiadomo, że to ściema. Swoją drogą jeśli koleżanka wiedziała, że masz zaplanowany na ten okres urlop to świnia z niej :/ Nie wiem jakie może mieć problemy z kręgosłupem, ale moja koleżanka po tym jak potrącił ją tramwaj i musieli jej wstawić dwie metalowe szyny, nadal pracuje za biurkiem i nie bierze żadnych L4. Wcześniej oczywiście były prawie 2 lata rehabilitacji.

Gość serena bler
jeśli bardzo ci zależy: jak ma zwolnienie do czwartku, to weź urlop od piątku a od pn do czw na żądanie akurat 4 dni :)