Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elcia31

3 letnia dziewczynka nie mowi

Polecane posty

Moja mała kuzynka ma 3 lata i nic nie mowi ani mama ani tata .Pomozcie prosze jesli macie podobny problem

i teraz nagle problem ? a gdzie rodzice wczesniej byli teraz to logopeda psycholog

Gość dlaczego niektóre z was
no ale jak Ci mozemy pomoc :P? czasami tak bywa, ze dzieci do 3-4 roku zycia w ogole nie mowia a pozniej zaczynaj niemal pełnymi zdaniam :) czy ona rozumie co sie do niej mowi ? dobrze słyszy ?

Gość wioooooooooooooooooo
moze ma ZD?? albo autyzm??

teraz poojdzie do psychologa by zaobserwowac jak sie zachowuje a zbadac jej słuchu nie mogli bo nie pozwoliła na to dziewczynka ale z obserwacji wynika ze słyszy

miałam nadzieje ze ktos bedzie miał podobne doswiadczenia a nie chodzi mi o ocenianie rodzicow

Gość dlaczego niektóre z was
przeciez wcale nie jest potrzebny psycholog zeby zaobserwoac czy dziecko rozumie :O np. jezeli pokazujesz palcem na jakis przedmiot to czy ona podaza za palcem i patrzy w tym kierunku czy kiedy mowisz do niej " pokaz pieska na rysunku" to czy pokazuje ...itd a co do badania słuchu..:O

Gość 3-latka nie pozwoliła sobie
zbadać słuchu? :O Czemu rodzice nie byli jeszcze u logopedy? :O Doświadczeń podobnych pewnie nie będzie zbyt wiele, bo rodzice raczej publicznie nie przyznają się do zaniedbywania dziecka :O

Ale to dziecko nie jest zaniedbywane było pod stała kontrola lekarza,rozumie co sie do niego mowi ale nie odpowiada po prostu