Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutrisonn

Jaka najlepsza antykoncepcja dla kobiety wiek 22 lata

Polecane posty

Gość nutrisonn

Zastanawiam się nad formami antykoncepcji: -plastry -tabletki -zastrzyk hormonalny Przetestowałam na sobie tabletki. Jednak najchętniej chciałabym zacząć stosować iniekcje. Raz na 12 tyg. i spokój. Czy są jakieś przeciwwskazania ? Dodam że waga w normie, nie mam nadciśnienia, cholesterol w normie, nie planuję mieć dzieci przez najbliższe 5 lat. Czy wy stosowałyście tą formę i czy ją polecacie? A może plastry? Nie chcę narazić się na śmieszność w gabinecie ginekologa :)

Gość nutrisonn
nikt nie odpowie ? :(

Gość nutrisonn
Hmm tabletki to dobra opcja. Ale chciałabym wiedzieć czy ginekolodzy często i chętnie proponują zastrzyki hormonalne?

Gość .Inga87.
Raczej niechętnie przepisują Depo Proverę, to antykoncepcja typowa dla kobiet które już rodziły -bo trudniej po jej odstawieniu zajść w ciążę, płodność może powrócić nawet po roku- oraz dla kobiet które właśnie rodziły - to jedna z niewielu form antykoncepcji dozwolona podczas karmienia piersią. Ale oczywiście możesz próbować lobbować na rzecz zastrzyku ;]

Z tego co wiem zastrzyki bardzo mocno wpływają na psychikę, rzucają się delikatnie mówiąc na głowę. Moja koleżanka tak miała. Odstawiła, przerzuciła się na tabsy i jest o niebo lepiej. Po prostu nienormalny jest dla organizmu brak krwawienia.Nie polecam.

Gość nutrisonn
Dziękuję za odpowiedzi :) Może faktycznie opcja z antykoncepcją w iniekcjach nie jest dla mnie :/ Pozostaje wizyta u ginekologa i ewentualne przyjmowanie tabletek :)