Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola mmaj

moja krotka historia, bylam dzis w przychodni

Polecane posty

Gość ola mmaj

wchodze, mowie ze potrzebuje recepty na furagin, ze to pilne (kto wie na co to lek to mnie rozumie) baba (jedna z trzech ktore tam siedzialy) na to: a w karcie notatka jest? ja: nie, ale blagam... babka: no to do lekarza na poniedzialek moge pania zapisac ja: na poniedzialek ??? prawie sie poplakalam... babka powiedziala, ze w aptece moge sobie kupic za 100%ceny furagin bez problemu, wiec pocieszona opuscilam przychodnie, a w aptece babka zrobila wielkie oczy i powiedziala noł łej - musi byc recepta :( jak to boli, jak ja przezyje najblizsze dni??

Gość ola mmaj
:(

trzeba bylo zadzwonić do przychodni i poprosić do sluchawki panią doktor napewno by napisała recepte ja tak tobię

Gość zsyp
zgadza się , recepcjonistki w przychodniach otrzymały takie zarządzenie i zarządzenie dotyczy wszystkich pacjentów aby otrzymać receptę należy się zgłosić do lekarza i żadne prośby i groźby nic nie pomogą

Gość ola mmaj
to przychodnia studencka, a te baby sa tam tak nieprzyjemne, ze chyba z miejsca rzucilyby sluchawka gdybym poprosila doktora do telefonu

Gość zsyp
to rozporządzenie podobno działa od jesieni zeszłego roku po pewnym wypadku, gdy lekarz w 'ciemno' wypisał receptę i ta osoba zmarła

Gość ola mmaj
za co zaplacic? mam urosept, ale niewiele pomaga :(

W takich sytuacjach zawsze dogaduję się z farmaceutką. Kupuję lek a później donoszę receptę. Jeżeli zawsze chodzisz do tej samej apteki powinni pójść Ci na rękę. Spróbuj.

Gość ola mmaj
a furagin to kurde nie zadna morfina czy inny specyfik do szprycowania sie :(

Gość matrdghjnmk
tak mi cie szkoda ja wiem co to za ból podzwoń po znajomych rodzinie może ktoś ma

Gość ola mmaj
jutro sprobuje, co wiecej moge zrobic? niestety nie jestem stala klientka apteki, wiec tak na gebe to nie wiem co zdzialam ...

Gość zsyp
muszę łykać proszki na obniżenie ciśnienia i zwykle dla mnie recepcjonistka załatwiała receptę następnego dnia do odbioru ale to się skończyło , niestety muszę się zapisać na wizytę do lekarza i tracić jego i mój czas , nic nie poradzimy , taki przepis

Gość ola mmaj
o bol jest nie z tej ziemi, szprycuje sie ibupromem i uroseptem, ale kibel to teraz i kocham i nienawidze...

Gość ola mmaj
no, ale kurcze, prawie mdlalam tam z bolu, prosilam zeby lekarz mi minute poswiecil na wypisanie tej recepty, a one tylko, ze pacjenci co 5 minut sa juz pozapisywani i ze nie da rady...

Gość idz na pogotowie
:)

Gość to moze tak podasz bo tez
potrzebuje?

Gość ola mmaj
jakie to leki? kiedys juz mialam taki odlotowy stan i furagin mi pomogl, dlatego tak teraz o nim marze...

Gość ola mmaj
uro up skład: 1 tabletka zawiera: 200mg wyciągu ze świeżych owoców żurawiny wielkoowocowej, 6mg ekstraktu z kwiatu nagietka, 100mg ekstraktu ze skrzypu oraz substancje pomocnicze. dzieki za rady, ale bez obrazy, ale takie rzeczy to doraznie, w lekkich stanach chyba pomagaja

Gość oj chciałabym :)
fitolizyna

Gość idziesz do przychodni
lekarza rodzinnego i mówisz, że to nagły przypoadek i ŻĄĄŚŻ aby cie przyjęto dziś.. Jeśli pani w rejestracji odmówi prosisz o PISEMNĄ ODMOWĘ!!! bo zamierzasz ją wysłać do NFZ :D Uwierz, nie ma odważnejj lekarki która da ci odmowę na piśmie.. ONA MA OBOWIĄZEK CIĘ PRZYJĄĆ! A jesli jednak pójdzie w zaparte dzwonisz po pogotowie ( w godzinach pracy przychodni najlepiej) i pokazujesz im odmowe rodzinnej na piśmie. Sadzę, że załoga karetki poinstruuje cię CO DALEJ z tym papierem zrobić

dobrym pomysłem jest także jesli w przychodni odmówi ci rodzinna przyjęcia wyjąć telefon komórkowy i zadzwonic po karetkę z lekarzem podajac adres przychodni i tłumacząc dlaczego wzywasz akurat tam.. Moja rodzinna po zjebaniu jej przez załogę karetki bez szemrania mnie przyjmuje od reki :P

Gość ola mmaj
o kurcze, nie wiedzialam! ale moze uznaja ze zapalenie drog moczowych to nie jest pilny przypadek?? bo pilny to moze wymiotowanie krwia, albo cos w tym stylu a od bolu samego umrzec nie mozna?? powiem Wam, ze postanowilam ze jutro z samego rana sprobuje sie zarejestrowac, bede blagac zeby mnie przyjeli, a jezeli to nie pomoze to chyba poprosze o te odmowe na pismie! - dzieki za rade !

Gość diabelskaanielica
idz do apteki i powiedz jaka jest sytuacja powinni sprzedac a receptę doniesiesz, najwyżej zapłacisz kaucje jakies 10 czy 20 zł, mialam tak ostatnio przy tabletkach anty, a jak nie to na pogotowie jedz i powiedz ze lekarz Cie nie przyjal, jak nie trafisz na konowala to przyjmie Cie i wypisze recepte

Gość ola mmaj
urosept juz mam- tylko troche zlagodzil objawy i na krotko to zrobil, raczej na przeciwbolowych tabletkach "jade" bo inaczej to w ogole chyba bym zwariowala... musze, po prostu musze jutro zdobyc furagin!! aaa

Gość ola mmaj
konkretnie i w skrocie to sikam zyletkami

a dziś nalej wrzątku do butelki szklanej, owiń flaszkę ścierką i wsadź między nogi, żeby wygrzać drogi moczowe. Działa!!! I nie daj się jutro spławić. Jak masz blisko nocna aptekę, to dzwoń juz dziś po pogotowie

Gość kondzio80
Mojej żonie pomaga picie wody z cytryną. Odkąd pije nie ma takich problemów, pół cytryny na pół litra wody. Kiedyś był dramat a teraz spokój. Zdrówka życze..