Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcia74

wczesne objwy ciązy po zapłodnieniu

Polecane posty

Gość sabcia74

Od 4-5 dniu odczuwam kłucia jakby w jajnikach i boli mnie podbrzusze. Jest to mój 21 dzień cyklu. Kilka dni temu miałam bóle głowy. Staramy się z mężem o dziecko i tak się zastanawiam czy to mogą być takie wczesne objawy ?

oczekujesz aby napisać ci tak to napewno jest ciąża, ale nikt ci nie udzieli takiej informacji. Zrób poprostu test ciążowy i się dowiesz. Nikt tu nie jest ginekologiem

Gość sabcia74
nie oczekuję odpowiedzi ginekologa ale róże są objawy, a test jeszcze nic nie wykaże

Gość sabcia74
Czytam teraz inne fora i piszą dziewczyny że są objawy, własnie takie kłucia i ból w dole brzucha, no zobaczymy. Poczekam to terminu @ i zrobię test. Muszę poczekać jeszcze cały tydzień. Myślałam że ktoś miał podobnie

Gość Anusia78
O jwstes tutaj jak sie dzis czujesz jakies objawy sie nasilily?

Gość sylka35
Sabciu ja testuje za 4 dni i wierz mi nie ma zadnych nadzwyczajnych objawow ktore w tym czasie swiadcza o ciazy pytalam tez przyszle mamusie jak to bylo u nich czy np: jest mozliwe miec objawy jak na @ a byc w ciazy i okazalo sie, ze tak czyli pozostalo nam czekac w spokoju i nie doszukiwac sie objawow. wiem jak to jest, co msc jestem rozczarowana nawet teraz juz watpie ze kiedykolwiek ujze 2 kreseczki. a Tobie zycze powodzenia i daj znac...

Gość sylka35
Dodam Sabciu ze ja czuje sie tak: - bolace cycory, - od czasu do czasu bol jajnikow i skorcze macicy, - bol glowy - wzdecia -zimne poty Czyli u mnie jak co miesiac na okres, ale wiele kobietek tak sie czula jak ja lub Ty i byla w ciazy cholipa nie ma regoly. Wiele osob mowi ze poprostu czuje ze jest cos inaczej....kto wie

Gość mamcia555
na tym etapie objawy ciąży nie są pewne, bo mogą też być objawami zbliżającej sie @. po co przeżywać, odliczas i jeszcze pytać na forum. Tego moze jeszcze nie wykażać test ciażowy a co dopiero my...????!!!??? O ile wiem to ból głowy nie jest ŻADNYM objawem ciąży. Mnie bolała głowa już kilkadziesiąt razy a tylko raz byłam w ciąży.

Gość sylka35
Mamcia a kto pisal ze bol glowy jest objawem ciazy czytaj dobrze, pisalam sabci ze wlasnie objawy na @ sa czesto mylone i jak ja sie czuje co miesiac na okres. jako przyklad i ze wiele osob czujac sie jak co miesiac czyli nie majac zadnych specjalnych objawow byla w ciazy jasne....

Sabciu74 ja miałam zaraz po owulacji przez kilka dni pobolewały mnie jajniki ten ból był taki pulsujący tzn. miałam wrażenie, ze się przemieszcza ale nie był to ciągły ból raczej takie kłucia ja miałam owulkę dosyć późno bo między 17-19dniem cyklu a testowałam w 26dc i były już II kreseczki więc to wszystko zależy od wielu czynników mówi się, że test wykaże ciążę dopiero 14 dni po owulce a jak widać to nie do końca prawda bo w jednym przypadku wykaże w innym nie więc nie ma na to reguły. A jak długo się staracie? Ja co prawda jestem na poczatku ciąży bo to dopiero 2 miesiąc ale tzn. wg usg ok 6tydzień a wg @ to 8tc tylko, że jak już wspominałam miałam późno owulkę stąd taka różnica :) Zyczę powodzonka oby te objawy okazały się strzałem w 10-siątkę:)

Gość mamcia555
sylka35 ale moja odpowiedz nie była skierowana bezpośrednio do Ciebie tylko do sabcia74 ktora pisała ze kilka dni temu bolała ją głowa i zaraz potem czy to wszystko moga byc objawy ciąży.

Gość sabcia74
Dziewczyny ja to wszystko rozumie, ale przecież nie sądzicie że gdyby takie objawy były każdego miesiąca to bym się nad tym zastanawiała. Ja od dłuższego czasu nie myślałam o ciąży, w tym miesiącu mogłam sprobować i to zrobiłam, teraz mam takie objawy a wczesniej nie odczuwałam ich tak dosadnie. Owszem były bóle przez @ ale to na dwa ni przed a nie dwa tygodnie. Więc zaczęółam się nad tym zastanawiać i dlatego pytam. Wiadomo że chciałabym ujrzeć dwie kreski na tescie a jednoczesnie nie chce się do tego nakręcać. Dziękuje Wam za wszystkie informacje :) jak tylko bede wiedziec co i jak to dam znać.

Sabcia74 czy ten cykl, w którym byc moze udalo Ci się zajść w ciążę był naturalny? Czy jesteś pod kontrolą lekarską i musiałaś mieć stymulowany cykl? Pytam bo ciekawa jestem kiedy miałaś owulkę?

Bo widzisz kochana ja juz w ok 9-10 dni po owulacji miałam II kreseczki na teście, nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej bo tez inaczej się czułam niż przed każdą wcześniejszą @.

Gość sabcia74
Anusia, tak to ja :) od wczoraj doszedł mi jeszcze ból kręgosłupa tak jak przy @ ale tego bólu nie miałam nigdy tak wczesnie ponad tydzień przed.... Mamcia555, to że bolała mnie bardzo głowa to tylko skojarzyłam czyjając inne fora dziewczyn, które podawały takie objawy, i w innej sytuacji bym nawet o tym nie pomyslała ale te wszystkie objawy zebrane w całość o czym mogą świadczyć dlatego pytałam. Lila1976 :) widzę że miałaś podobne objawy i okazały się trafne :) ja miałam owu 13-14 dnia tak wynikałoby z testów owu, a teraz mam 21 dzien cyklu. Na razie nie chce robić testu ale się zastanawiam nad tym. To moja pierwsza próba od długiego czasu. Jestem świeżo po zabiegu i czekam na rezultat. :)

Gość sabcia74
Lila, to mój normalny cykl, bez wspomagaczy ale za to po udrażnianiu jajowodu. Miałam robioną plastykę jajowodu 9 grudnia.

Sabciu74 a co to takiego ta plastyka jajowodu, tzn. na czym polega to udrażnianie jajowodu? Pewnie musialaś iść do szpitala na kilka dni? Jak wyglądał taki zabieg? Miałaś to robione pod narkozą? Pytam boo są dziewczyny na moim forum, którym Twoje cenne uwagi mogłyby się przydać kochana :)

Gość sabcia74
Ja jakis czas temu zaszłam w ciążę pozamaciczna i ona uszkodziła mi jajowód bo pękła, nie była zdiagnozowana w wyniku czego doszło do krwotoku wewnętrznego i lekarz nie ratowała jajowodu tylko mnie. Wiec został mi jeden jajowód. Później urodziłam córkę z tego drugiego jajowodu. Po kolejnych kilku ltach znow była ciąża pozamaciczna w tym drygim jajowodzie, usnięto ją laparoskopowo i lekarza kazał mi czekac rok zanim zaczne starac się kolejny raz. Po roku były zrosty i niedrozny jajowód. W wyniku tego jedyna diagnoza in vitro. Nie poddałam się temu a w sierpniu ub. roku dowiedziałam się że można poprzez laparoskopie udrazniac jajowody. W moim przypadku pewniej było mnie ciąć bo mogło byc duzo zrostów po operacjach i zgodziłam się na to. Ta plastyka to udraznianie a nawet wstawianie czegos w miejscach zrostów w jajowodzie. Mnie nie wstawiali nic bo się okazało ze nie trzeba, ale usunęli wszystkie zrosty. teraz mam szanse zajsc w ciążę. Byłam w szpitalu 6 dni.

Gość sabcia74
Aha, nie napisałam ze to była tzw. operacja w narkozie. Nie bolało po operacji nic, cały czas miałam srodki przeciwbólowe i kroplówki. Wszystko się udało i nie żałuje tej decyzji. Czasem udrażniają jajowody poprzez laparoskopie ale w moim przypadku pewniejsze było poprzez cięcie.

Gość sabcia74
Lila 1976 jak tylko masz pytania to pisz, niestety nie mam GG skasowało się kiedys przypadkiem ale tutaj moge odpowiedziec albo podaj to Twoje forum :) pozdrawiam

Sabcia74 jakbyś miała ochotę dołączyć porozmawiać, podzielić się doświadczeniami to proponuję forum : "prolaktyna" tam znajdziesz wiele wspaniałych osób, które pomogą, doradzą i chetnie posłuchają Twojej historii. Gratuluję córki i czekam na wieści o II kreseczkach bo odkąd pojawiłam się na kafeterii kibicuję wszystkim staraczkom 🌼

Gość sabcia74
Lila 1976 dziękuję za zaproszenie :) skorzystam napewno. Dziękuję za gratulacje a córka to już pannica duza prawie jak ja.

Domyślam sie, ze nick Sabcia74 to także Twój rocznik więc zapewne Twoja córcia już duża ile ma latek? Od dawna staracie sie o drugiego potomka?

A po za tym kochanie pamiętaj, ze nigdy nie jest za późno na drugie dziecko moja koleżanka w zeszłym roku urodziła drugie dziecko koleżanka miała wówczas 40 lat a jej pierwsze dziecko (syn) ma 20 lat młodszy synek dopiero w czerwcu skończy roczek ale jest wspaniałym bobaskiem i choć nie był planowany to koleżanka cieszy się macierzyństwem po raz drugi. Nawet śmiałyśmy się, ze może razem będziemy się starać tzn. kazda ze swoim mężem i ona choć nie planowała zaszła a ja planowaam i planowałam i ciągłe próby okazywały się fiaskiem. Jednak teraz choć to dopiero początek ciąży i trochę się obawiam bo już 2 razy straciłam ciążę to jednak jestem dobrej myśli. Póki co straszliwie męczą mnie dolegliwości ciążowe więc z tego co mówią lekarz i bliscy z mojego otoczenia to znak, ze dziecko rozwija się prawidłowo i wszystko jest na dobrej drodze :) I choć narazie ciężko mi się cieszyć tą wyczekaną ciążą to jednak wiem, ze to trzeba poprstu przetrwać i już...

Gość sabcia74
Tak zgadza się moj nick to rocznik :) a córka ma w tym roku 12 lat. Trudno mi określić ile się staramy, to pierwszy cykl po zabiegu i kiedy możemy, wcześniej nie było żadnych szans, a dwóch lekarzy sugerowało mi tylko in vitro. Więc jakby na to nie patrzyć że czekałam trochę lat to teraz 1 cykl starań :)

Gość Anusia 78
o sabcia jestes jak sie czujesz?

Gość sabcia74
Lila 1976 Po takim długim wyczekiwaniu napewno wszystko bedzie dobrze :) ja tez straciłam 2 ciąże i mam nadzieje ze się teraz uda. A macierzyństwo podobno odmładza ;)

Gość sabcia74
Jak siedze i nic nie robie to tak mniej objawów a jak chodzę to bóle krzyży jak przy @ juz nie wiem co mam myślec. teraz nie boli mnie podbrzusze tyle te krzyża,