Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcia74

wczesne objwy ciązy po zapłodnieniu

Polecane posty

Gość sabcia74
Anusia ja nie mam gg więc nie pisałam nic :(

Gość Anusia 78
ok zaden problem znajde cie tutaj Ja dzis siusiam jak najeta hihi

Anusia 78 to Ty też podejrzewasz, ze jesteś w ciąży? Przypominam sobie, ze kiedy ja mialam poczatki po zapłodnieniu ciągle biegałam siku czasami nawet po 16 razy w ciągu dnia póki co już tyle nie latam do kibelka z powodu siuśków teraz ciągle mnie muli i jak nie mam odbeków to gniecie mnie straszliwie w żołądku. A do tego mam taki słodkawy posmak w buzi gdzie przyznam się, ze od czasu ciąży ciagnie mnie do kwaśnych, słonych rzeczy teraz póki co mam dietę bo nic bym nie przełknęła ale liczę, ze szybko przejdzie już 2 tydzień się męczę z tymi dolegliwościami dzień w dzień od rana do nocy a myślałam, ze to tylko poranne mdłości są :(

Sabciu74 widzisz moja siostra dwa latka starsza ode mnie ma juz dwa bąble 10 latkę i 6 latka i przeraża mnie to, ze ja do tej pory nie mam żadnego dziecka wprawdzie staraliśmy się z mężem dopiero 1,5 roku albo aż 1,5 roku ale dzięki Bogu chyba się udało bo mój lekarz wysyłał nas już na inseminację z powodu niskich paramtrów nasienia męża i ja mam PCOS. Ale jak widać udało się i oby wszystko było dobrze. Idę lulci bo jestem zmęczona, do napisania dziewczynki 🌼

Dziewczyny tak wygląda algorytm postępowania w przypadku trudności w zajsciu w ciążę: http://www.invitrogmw.pl/mm.php?mi=24 ale pamiętajcie, że do inseminacji czy in vitro droga moze być naprawdę długa dlatego warto spróbować wszystkiego po kolei u nas na szczęście obeszło się bez większych kosztów bo musicie wiedzieć, ze inseminacja to też drogi zabieg nie tylko goła cena jaka jest podana w cenniku ale znacznie więcej bo dochodzą leki, hormony, ciągłe wizyty na usg itp itd.

Gość Anuia78
Lila ja tak jak sabcia czekam na @ 21 stycznia bo w ciaze ciezko mi uwiezyc bo to 1,5 roku staran i pierwotnosc wtorna jajowod poskrecany ja szykuje sie na in vitro w marcu

Gość rosy
Dziewczyny NIE MA ŻANDYCH 100 % OBJAWÓW CIĄŻY w pierwszych dwóch tygodniach. Ja byłam na milion procent pewna że jestem a nie jestem :( . Objawy: nabrzmiałe sutki, żyły na piersiach kłucie w jajnikach a szczególnie w tym co była owulacja, kłucie w pachwinach, kłucie w pępku, zawroty głowy, spadek sił, duuuuuużooooo białego śluzu.... i co ?! I nic jak zwykle...

Rosy masz rację nigdy nie masz 100% pewności czy to objawy ciąży bo one najczęściej są identyczne jak przed @ dlatego najlepiej wykonać test ciążowy a jeśli nawet test nie wykaże ciąży a @ nadal brak warto kilka dni później powtórzyć teścik. Jednak warto wiedzieć, ze te objawy, które nas spotykają bywają także ciążowe i warto się podzielić takimi doświadczeniami z innymi :) Rosy życzę Ci powodzonka w staraniach oby i dla Ciebie najbliższy cykl okazał się szczęśliwy 🌼

Anusia 78 dlaczego idziesz na IN VITRO? Skąd wiesz, że masz jajowód poskręcany, jakie miałaś badania już robione? A co z drugim jajowodem? Kochanie ja z mężem też ponad 1,5 roku staralismy się i kiedy lekarz nas wystraszył, że pozostaje nam inseminacja a jak to nie pomoże to in vitro to widzisz od razu udało nam się zajść w ciążę :) nie jestem przeciwniczką tych zabiegów ale wiem, ze to bardzo kosztowne może warto jeszcze samemu popróbować :) trzymam kciuki za Was :)

Gość sabcia74
Dziewczyny jestem w 23 dc, tak mnie już boli brzuch że pewnie te wszystkie objawy były spowodowane zbliżająca się @ co prawda jej termin to 21 ale cos czuje że sie zbliza wielkimi krokami

Ojojoj Sabciu nie denerwuj się może weź sobie nospe jak Cię tak mocno boli nospa w razie czego jest bezpieczna dla Maleństwa :)

Gość Anuia78
Lila po HSG okazalo sie ze jajowod lewy poskrecany bardzo przepuszcz z oporem prawy drozny ale mimo to bod badania minelo 9 miesiecy dalej nic wiec podejde do in vitro leki zaupione w marcu zaczynam chyba ze jakis cod sie zdazy

Gość Anuia78
Witaj sabcia ja jak ty cos czuje ze sie @ zbliza tylko ciagle siusiam i katarek s kichaniem ale to nie objawy ciazy chyba 18 zrobie tescik

Gość Anuia78
Lila ja juz niemam sil i co miesiac sie rozczarowywac cierpliwosc na wykonczeniu Wyniki z mezem mamy idealne a teraz taki problem myslalam ze jesli juz mam dziedzko zaszlam bez problemu to i tym razem sie uda a tutaj nic zupelnie nic przestalam szukac objawow bo planowana@ mam na 21 i bedzie jak w zegarku na 100% chyba ze zrobie test 18 moze juz pokaze znow beda lzy cholera

Gość Anuia78
Sabciu u mnie to 24 dzien eh

Gość sabcia74
Anusia 78, różnicy mamy 1 dzien :) Ciebie nic nie boli ?

Gość sabcia74
Ciekawe czy jak bym zrobiła test to by było juz coś widać na tescie ?

Gość Anuia78
Wiesz jak policzylam to 20 moge dostac@ ale chyba jutro rano zrobie test bolo plecki siusiam i nic wiecej cholera ja juz czuje ze sie nie udalo Mysle ze mozesz robic test ale z rana

Gość sabcia74
Anusia ja to ostatnio miałam cykle co 26-29 dni. Sama już nie wiem jak teraz wyjdzie.

Gość Anuia78
ja @ 24 grudnia a cykle rowne co 28 dni i co miesiac kolejne zozczarowanie czasem to wszystko takie ciezkie przeplakany dzien 2 dni smutku i glowa do gory ale w cid przestalam wierzyc:-((

Gość sabcia74
Anusia a ja dzień później 25 grudnia miałam @ wcześniej cykle co 26, 27 dni. Żeby sprawdzić owu robiłam testy no i wyszło mi że miłam mieć 6-7 stycznia. Sama juz nie wiem czy to faktycznie wtedy było. A od 10 stycznia zaczał bolec mnie brzuch, kłucia po rawej i lewej stronie no i tak do czwartku, w piatek mniej a dzis znowu brzuch. I pewnie dojdzie @ :(

Gość Anuia78
10 stycznia to za wczesnie na objawy bo j dopiero sie dzielilo i wedrowalo do macicy ale test moze juz wyjsc To pierwsze starania po takim czasie musisz obserwowac organizm Ok zmykam na obiadek bede wieczorkiem

Gość Anuia78
Sabcia jestes ???odezwij sie

Gość sabcia74
Anusia jestem :) ale u mnie bez zmian, tzn. wszystko się uspokoiło i pewnie nadejdzie @ A jak tam Twoje samopoczucie ?

Gość mad world
hej..moze tutaj mi cos poradzicie..23 grudnia mialam miesiaczke,moj cykl to 26 dni. wlasnie dzis powinnam ja dostac. od 4 mies kocham sie z facetem bez zabezpieczenia,w dni plodne tez..po moim ost okresie,kochalismy sie w plodne codziennie,naqet kilka razy dziennie,ale nie koczyl we mnie. no i dzien przed sylwkiem zle sie czułam,wymiotowałam i mialam biegunke..na grype zoładkowa to za krotko trwało moim zdaniem bo wymiotowałam tylko 3 razy..teraz bola mnie piersi strasznie w sumie tak jak prze okresem,bola jajniki i od 3 nocek strasznie sie poce..jakie jest prawdopodobienstwo,ze to ciaza??

Gość sabcia74
Najlepiej zrób test, prawdopodobienstwo że jestes w ciąży jest, ale napewno nie z objawów przed Sylwestrem bo to za wczesnie, nie miałas wtedy dni płodnych.

Gość Anuia78
Sabciu ja wczoraj zrobilam test mimo ze objawoew zadnych wyszla 1kreska i nie bylam zdziwiona poszlam robic obiadek pranie zapomnialam ze zostawilam test w lazience jak poszlam po jakims czasie zobaczylam 2 bladziutenka kreseczke Ale ja nie wieze w ten cod Test mogl sie pomylic tak juz raz mialam czekam wiec do 20 rano robie tescik ponownie i wszystko bedzie jasne Jak na razie to sie nie ciesze bo to ciazy nie oznacza Kochana bede o 12 na Kafeteri

Anusia78 jaka cudowna wiadomość :) po jakim czasie zobaczyłaś tą druga kreseczkę bo to też niby wazne :) ale jesli się okaze że jesteś w ciąży to normalnie uwierzę po zraz kolejny w cuda :) Trzymam mocno kciuki by teścik pokazał za dwa dni II wyraźne kreseczki i na pewno tak bedzie ale mam banana na twarzy :)

Gość Anusia78
Kreseczke 2 zobaczylam moze godzinke po wykonaniu testu wiec ciezko mi uwiezyc Lila daj swoje gg?

Gość Anusia78
Lila ale to normalne ze zadnych oznak piersi nie bola troszke kuje w jajnikach tak jak na @ juz raz taki tes mialam i nic niestety sie nie potwierdzilo