Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość em_85

Moi rodzice nie lubią mojego męża

Polecane posty

Gość em_85

Witam! Nie bede opisywać tu całeh historii mojego związku bo jest szalenie długa. Generalnie chodzi o to ze moi rodzice nie lubią mojego męża i nie przepadają za jego rodziną. Ale najbardziej boli mnie to kiedy moja mama nazywa go "beznadziejnym materiałem genetycznym". To prawda że nie ma wykształceie wyższego i w przeciągu ostatniego roku miał problemy zawodowe ale to juz chyba przegięcie. Nie wiem jak mam sie do tego ustosunkować. Kłócicć sie nie mam co bo moja mama jak sie obrazi to juz na amen. Ale jak ja mam sie czuc kiedy ona to mówi i kiedy w przyszłości urodzę dziecko. Czy je również będzie uważała za "bład w sztuce"??

Gość Pani Maryla 1956
a ile zarabia ten twój mąż? jeśli poniżej średniej krajowej to niestety ale twoja mam ma rację, to jest beznadziejny materiał genetyczny, zostaw go

Gość ryszard krzywousty
no Maryla zes blysla inteligencja

Gość trudno... ... .
pewnei juz go nie pooubi. Najwazniejsze, ze Ty go kochasz i jestes szczesliwa. A Twoja mama pewnie lubi postawic na swoim i od razu widac, ze ma ciezki charakter - po tym ze jak sie obrazi to na amen - nie tlumacz jej nic. Powiedz jej ze to Twoj maz i nie musi go lubic, ale ma szanowac! tyle!

Gość zaje26bista
nie zyjes z rodzicami tylko z mezem wiec powiedz im ze jezeli obrazaja jego to rowniez obrazaja ciebie i nie zyczysz sobie tego a jak im to nie pasuje to pozegnaj sie z nimi i miej ich w d... nie chcialabym zeby tacy ludzie byli dziadkami mojego dziecka sorry ale rodzicow masz beznadziejnych radze ci odetnij sie od nich bo jeszcze twojego dzieciaczka beda nastawiac przeciw ojcu... prostacy

Gość ciekawska?
Dokladnie, ty go kochasz i to ty chcesz z nim spedzic reszte zycia. A mamie powiedz, ze niech sobie mysli o nim co chce, ale ty tego nie chcesz wysluchiwac i tyle.

Gość osdusodvhsv
twoja mama nie musi lubis twojego męża ale powinna go tolerować, powiedz jej że nie życzysz sobie by tak o nim mówiła. nie możesz pozwolić by go obrażała, a co sobie o nim myśli po cichu to jej sprawa, jej nerwy

Musisz jasno i stanowczo powiedzieć matce następnym razem,że nie życzysz sobie,żeby tak nazywała Twojego męża.Może go nie lubić,ale nie ma prawa w ten sposób traktować.Nieważne czy się obrazi czy nie.Jeśli taka sytuacja będzię trwać mąż może mieć Ci za złe,że nie bronisz jego dobrego imienia.I będzie miał rację.

Gość Miałam tak samo
jak Ty.Moja rodzina też nie akceptowała mojego M:bo to pijak,ćpun jego rodzice tez alkoholicy.A wszystko dlatego,że należał kiedyś do subkultury-był metalowcem.Dziś jesteśmy 15l po slubie.Moja mama uwielbia swojego zięcia.Ma m 4 braci ale ona i tak z każdym problemem zgłasza się do mojego M.Bo wie,że on jej zawsze pomoże,nie wyzywa,nie krzyczy na nią tak jak jej synowie.Wie,że ja zawsze mogę na niego liczyć,że jest dobrym mężem i ojcem.Nie może tego powiedzieć o swoich synach.Dziś wie,że to ona źle wychowała swoich synów i że ich żony cierpią na tym.

Gość ffffff
ja tęż mam ten problem i już naprawdę nie wiem co robic, bo mąż wcale nie jest w porządku do mnie

Gość zaciekawiona..
całe szczęścia zdanie rodziców po osiągnieciu pelnoletności przez ich dziecko, tak na dobrą sprawę liczy się dużo, dużo mniej. kieruj swoim życiem tak, żeby Tobie było dobrze. nie wchodz w konflikt z rodzicami, ale powiedz jasno i wyraźnie, że mąż jest osobą, którą kochasz i z którą chcesz spędzić swoje życie, bez względu na to, jakim materiałem genetycznym jest wg opinii Twojej mamy. i nie bierz sobie słów rodziców do serca, jeśli jesteś szczęśliwa - nie pozwól sobie tego odebrać.

Gość kobietto
odetnij wreszcie pępowine od swoich toksycznych rodziców

Gość jestem w podobnej systuacji
Moi rodzice specjalnie nie dażą sympatią mojego męża bo wykształcenie (wyzsze ) zdobywał w trakcie naszego małzeństwa i załatwili mu pracę w jednej z dobrych firm. Na każdym kroku muszą mu "łatkę" przypiąć. Mam dwoje dzieci i jestem bardzo szcześliwa w naszym małżeństwie. Bolą mnie ich uwagi. Niestety nie mamy jeszcze możliwości finansowych na zmianę mieszkania.

Gość hajakkssie
powiedz mamie, że inteligencję dzieci dziedziczą po mamusi, więc nie będzie z Twoimi pociechami tak tragicznie :D

Gość gość ala
mam duzy problem moja matka wyzywa mojego meza od sk******** tych na h co mam robic bo maz narazie cierpliwie to znosi ala