Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

na ile cm jest nacięcie przy CC ?

Polecane posty

Gość u mnie
stara blizna ale tak ok 11-14 cm ma.Jest nie widoczna prawie

Gość ja mam blizne
Moja blizna ma 12-13 cm.

Gość u mnie 11 cm
jaśniutka, nisko i praktycznie niewidoczna.

Gość 898798798
jak to robicie ze macie te blizny prawie niewodoczne???? Ja ostatnie ciecie mialam 8 lat temu i dopiero od roku mi blizna zbladla, bo wczesniej byla cala czerwona. DZieli moj brzuch na dwie polowy- jakbym miala druga dupe.... :(

Gość moja ma
ok. 9 cm. jest prawie niewidoczna. Dziecko urodziłam niecałe 2 lata temu i ważyło 4 kg i miało 37 cm w obwodzie głowy - położne przy zmianie opatrunków mówiły, ale piękna blizna, kto panią operował, dziecko pewnie malutkie? HiHi...

Gość 898798798
[zgłoś do usunięcia] moja ma - pewnie nie jest pionowa?

Gość moja ma
Oczywiście, że nie. Teraz już tak raczej nie kroją, no chyba, że na starej bliźnie. A ciebie 8 lat temu "upiększyli" pionowo? Moja koleżanka miała cc 13 lat temu i już miała cięcie poziome - śladu nie ma.

Gość 898798798
Ja mialam pierwsze ciecie w 97, i potem w 2002- wtedy tamta usuneli i w to samo miejsce jest nowa. Dopiero rok temu zbladla, i poszerzyla sie dziwnie- ma ok. 1 cm szerokoscie, a dlugosci 12 cm. DZiecko mialo 3800, podobno przy duzych dzieciach tak robia...

Gość moja ma
współczuję... widziałam takie blizny u różnych starszych babeczek i to rzeczywiście wygląda jak ... pupa... No ale takie cięcie było pójciem na łatwiznę, a przy malutkim cięciu na wzgórku łonowym wyjęcie dziecka to już trochę więcej niż rzeźnia.

Gość 898798798
a ktos wie co mozna na to poradzic?

Gość 898798798
to pewnie kosztuje fortune.... czy ci lekarze, moga tak bezkarnie ludzi oszpecac? myslalam, ze cos wiecej sie za tym krylo niz tylko pojscie na latwizne.... :(

Gość 898798798
czyli to nawet po 30 latach nieciekawie wyglada???

Gość monika28.
zdesperowana ty tłumoku pisze sie chirurg a nie hirurg! moja blizna ma 10 cm,i jest ledwo widoczna a urodziłam 4 m-ce temu:)

Gość monika28.
Zdesperowana Domowa Żona "zdesperowana ty tłumoku pisze sie chirurg a nie hirurg!" SORRRRRRRY!!! napisałam "tłumoku' ale w żartobliwym kontekscie,pamietam jak moja polonistka raz tak na mnie rykła na całą klase" Kowalska*ty tłumoku pisze sie chirurg a nie hirurg. mam nadzieje,ze potraktowałas to z przymrużeniem oka

Gość lihdfo;
moja blizna ma 10 cm i po dwóch latach przeszło jest nadal widoczna...

Gość monika28.
a stosowałas jakies masci p/bliznom?

Gość 898798798
kiedys - tzn. po pierwszym cieciu- cebulowa, nic nie dawala. Watpie w te masci. czy to prawda, ze po takim przecieciu tych wszystkich powlok brzusznych, miesnie nigdy nie wroca do normy?

Gość moja znajoma z pracy
Brytyjka - ale osoba po 50-ce - ma wlasnie taka pionowa blizne, widocznie wszedzie wczesniej tak cieli. No i wyglada to jak dupa z przodu :o

Gość po porodzie...
moja mama ma naciecie poziome w dole brzucha, a rodzila w 85 roku... wiec te pionowe to chyba byly baardzo dawnooo...?

Gość po porodzie...
cebulowa masc nic nie daje -sprawdzalam na sobie- nic, oprocz tego, ze smierdzi...

Gość 898798798
Ja rodzilam w Klinice Sw. Rodziny w Poznaniu, w 97 roku. Trzymali mnie na pelnym rozwarciu dwie godziny, a potem nagle zrobili sie dziwnie nerwowi i biegli ze mna na sale operacyjna. Pamietam tez, ze nie czulam na koncu w ogole skurczy, czy to mozliwe zeby ustaly- tzn, jeszcze przed podaniem znieczulenia- mialam tak w ogole znieczulenie ogolne... No i zrobili mi ta okropna pionowa blizne. Potem bylam w tym samym szpitalu w 2002 i mialam znow ciecie, tez czekali przedtem wiele godzin czy urodze jakims cudem, bo oni b. niechetnie tam robia ciecia. Dziecko jest teraz niepelnosprawne przez to, ale to offtopik. Co do blizny to oczywiscie tez pionowa- bo taka byla poprzednia, ktora wtedy usuneli. Ale jedna osoba w mojej sali tez w tym 2002 miala pionowa - wiem ze robili jej CC zpowodu spadajacego tetna.

Gość moja BLIZNA
2008 rok waga dziecka 3200 g dł. cięcia 16 cm i jest czerwonawa zagoiła się bardzo szybko, ale wydaje mi się że dość długa?...co nie? no i wiadomo ze jest w zwiazku z "kolorem" widoczna

Gość wybrałam CC.
moja blizna ma 8 cm wzdłuż linii majtek i jest blada więc prawie niewidoczna :)