Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość canette

Problem z cerą

Polecane posty

Gość canette

Witam serdecznie, mam problem odnośnie cery- na twarzy pojawiają mi się krosteczki (głównie na policzkach w okolicy ust). Są one malutkie, jakby umiejscowione na powierzchni skóry. Na samym czubku mają białe pęcherzyki, z których po wyciśnięciu wylewa się przezroczysty, przezroczysto-biały płyn, który po kontakcie ze skórą wysusza ją. Wyglądem przypominają potówki. W miejscu krostek skóra bardzo piecze, co często prowadzi do łzawienia oczu. Krostki nie zawsze się pojawiają- są okresy gdy ich nie ma, a są także okresy, gdy tworzą się non stop. Najczęściej wyskakują w nocy, gdy kładę się spać mogę nie mieć nic na buzi, natomiast gdy wstaję, mogę być wysypana. Moja cera jest wrażliwa, sucha, często schodzi mi skóra małymi płatkami z twarzy. Używam kremu nawilżającego do skóry wrażliwej AA, co jakiś czas maseczki nawilżającej, ale wiecznie czuję suchość i napięcie skóry. Byłam u dermatologów, przepisywali mi jakieś kremy na trądzik, które jeszcze bardziej tą skórę wysuszały i odstawiałam je. Orientuje się ktoś, co może mi być? Może doświadczyliście coś takiego na własnej skórze? Bardzo proszę o odpowiedź!