balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 kopenhaska od dziś, kto jest ze mną?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Borsuk_morski 0 Napisano Styczeń 14, 2011 Ja bym inaczej nazwal osoby, ktore stosuja te diete ... powiedzmy, ze sa ... no dobrze, nie bede taki ... napisze to w inny sposob ... ... te osoby pewnie nie posiadaja odpowiedniej wiedzy, dlatego stosuja kopenhaska :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 Szczegółowy plan posiłków DZIEŃ 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 2 i 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 3 i 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g DZIEŃ 4 i 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego DZIEŃ 5 i 12 Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną Obiad: duża chuda ryba Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g DZIEŃ 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka DZIEŃ 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g Kolacja: NIC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 gdybyś miał/a takie problemy ze zrzuceniem wagi spróbował/a/byś a ta dieta jest głównie w celu poprawienia metabolizmu i zachamowania łaknienia na słodycze i fastfood a dla kobiety która jest świeżo upieczoną mama może wydawać się dobra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina stosowałam ta dietę... schudłam 8 kilo i tez byłam po porodzie... nie polecam.. efekt jojo koszmarny... przybędzie ci po jej zakończeniu 2 razy tyle jak się pilnować nie będziesz... i nie ogranicza łaknienia... ale your choice... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 A więc jest ktoś chętny?:) coś o sobie: jestem pół roku po porodzie, w ciąży przytyłam ponad 20 kilo, odrazu jakieś 2tygodnie po porodzie schudłam około 14kilo dalej sie staram, stosowałam różne diety m.in.Dukana, chodziłam do dietetyczki i słabo, od tego momentu mineły ze 2v miesiące i zebrałam sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość facet........... Napisano Styczeń 14, 2011 "poprawienia metabolizmu" przy takich dietach metabolizm najczesciej straaaasznie spowalnia, dlatego prawdopodobnie po zakonczeniu diety odzyskasz stracone kilogramy z nawiazka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina a może ćwiczenia co?? 30 minut dziennie ci wystarczy... co do diety dukana jest długotrwała i daje dobre efekty.. a kopenhaska krótka i wraca się do nawyków żywieniowych... ale zastosujesz i za jakiś miesiąc wrócisz do tego co było... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 zależy właśnie od tego czy po ukończeniu tej diety bedziemy sie pilnować i stopniowo wprowadzac jakieś nowości, wyczytałam gdzieś że właściwe posiłki powinny wyglądać tak jak we francji czyli: np. śniadanie o 9 kawa i rogalik, obiad o 12, no i kolacja o 18 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina moja teściowa tą dietę stosuje przed wakacjami.. brzuch jej spada i jest laska na plaży ale po diecie wraca do siebie plus 4 kilo więcej... jeżeli uda ci się wytrwać super, gratuluje... ja polecam ćwiczenia 30 minut dziennie, dietę z wyeliminowaniem pieczywa, ziemniaków, mąki, makaronu i tłuszczu... w miesiąc 4 kilo do 6... sama stosowałam i schudłam a kopenhaska jest dobra na 5 minut... ale to moje zdanie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 olaskr ja właśnie robiłam dukana kilkakrotnie i maks do połowy mety schudłam 1kilo a do tego przedłużałam Ifaze bo nic nie chudłam, także.... łape sie tego co jest, też nie byłam nigdy za tą dietą ale znajoma ją robiła z sporą nadwagą, schudła 2,5 kilo podczas samej diety a potem jadła z umiarem i uważała co je i chudła dalej, w sumie schudła ok10kilo i waga jej sie trzyma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 olaskr też nie jadłam pieczywa itp. ćwicze codziennie ok 3razy dziennie przynajmniej po 15min Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina ok rozumiem... ale sama uważam że najlepiej samemu sobie ułożyć posiłki co jesz... ważne żeby zdrowo.... ja zamierzam dukana bo widziałam efekty innych i wiem że działa super i jojo brak... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina najlepiej 30 minut biegu, rowerka czy aerobik... 3 razy po 15 minut to nie wiem czy da efekty... sama odkurzyłam rowerek wczoraj i znowu zasiadłam do niego 30 minut dziennie i odrazu lepsze samopoczucie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 olaskr a jaką diete możesz mi jeszcze zaproponować? Dukana mam książke i nic nie pomogło, a wręcz zaszkodziło bo włosy zaczęły mi strasznie wypadać itp. talże nie każdy może stosować tą diete... a tylo poświęceia w to włożyłam, a ile kasy to już nie wspomne:( ja chce tylko 6kilo schudnąć:( to przecież nie jest wygórowana liczba:( a ciężko jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pupa1977 0 Napisano Styczeń 14, 2011 tez sie kiedys nabralam na to gadanie o poprawie metabolizmu na tej diecie, nie mam pojecia skad te bzdury.... TAkie diety glodowkowe rozwalaja metabolizm, czego doswiadczylam oczywiscie sama... Potem przeczytalam kolejna rewelacje, ze ta dieta jest stosowana po to, zeby wejsc w nawyj regularnego jedzenia posilkow. Gdybym wiedzaiala, nie zabieralabym sie nawet, bo i tak jem nieregularnie, no i trzy razy na dzien to malo... Schudlam 3,5 kg, malo... wydaje mi sie ze "sukces" tej diety polega na gigantycznym odwodnieniu- od samego niejedzenia soli przez 2-3 dni czlowiek traci ok. 2 kg, kawa tez odwadnia, podobnie jak glodowkowa dieta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina poprostu ćwiczenia i dieta oparta na jogurtach, rybach i innych zdrowych rzeczach... stek i sałata w kopenhaskiej to koszmar... jedz 5 razy dziennie małe posiłki...pij dożo wody około 1,5 litra dziennie i zachowaj 2 łyżka otrębów dziennie... a metabolizm będzie super... sama schudłam z 94 do 80 na 2 razy fakt ale zawsze... 6 kilo to malutko i uwierz mi miesiąc i zleci... jedz dużo warzyw... unikaj pieczywa, makaronów i innych mącznych rzeczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 jakchodziłam do dietettyczki to mówiła że z tkanki tłuszcowej chudne a wody są na tym samym poziomie i dalej sie zatrzymują... w ciąży też miałam ogromne problemy z zatrzymywaniem wody w organizmie mimo że nie soliłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina i nie dieta a sposób odżywiania się zmienia... nie ma diety cud... trzeba zmienić nawyki, wyrobić nowe zdrowe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina kup sobie asequrelle... ja biorę z tabletkami anty i nie zatrzymuję wody w organizmie i tobie tez polecam... moja koleżanka same tabletki je bez antykoncepcji, bo miała takie same problemy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 olaskr a jaką dietke teraz stosujesz? tak mniej wiecej opisz, o ile stosujesz, może razem sie poodchudzamy..?;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 i mówisz że pomaga? można bez tabletek? ile kosztuje? bez recepty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 14 zł za jedno opakowanie bez recepty, w opakowaniu 28 tabletek.... ja w tym momencie zaczynam ćwiczyć na rowerku i a6w... pod koniec miesiąca dukan... w listopadzie sama sobie ułożyłam dietkę i z 89 spadłam do 80 w 1,5 miesiąca... nie wróciło nic narazie... ułóż sobie menu pod siebie zdrowe i jedz... właśnie 5 razy dziennie jedząc schudłam... jadłam mniejsze porcje ale częściej i organizm spalał na bieżąco wszystko i sięgał po rezerwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 jak chcesz to wrzuce tu na forum diety które dawała mi dietetyczka, sa w miare smaczne i jest 5 posiłkó, bez soli, + picie wody mineralnej niegazowanej z niską zawartością sodu np żywiec, no i wypisze czego nie jeść i co można jeść. a co to za ćwiczenia a6w? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 areobiczna szóstka wadera... na brzuch... wpisz w net i ci wyskoczy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olaskr 0 Napisano Styczeń 14, 2011 balerina dzięki narazie ufam sobie ;) zobaczymy jaki efekt po kopenhaskiej u ciebie będzie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 Dozwolone produkty Warzywa: botwinka, seler,bakłażany, rzeżucza, brokuły, dynia, kabaczki, cebula, kapusta, kalafior, pieczarki, cykoria, szparagi, szpinak, sałata, brukiew, kalarepa, ogórki, papryka, rzodkiewka, pomidory i grzybvy mięsa: chuda cięlęcina, mięso z kurczaka i indyka bez skóry, wołowina, mięso z zająca, królika ryby: dorsz, leszcz, panga, dorada, sola, pstrąg, mintaj, tiapia, sieja, morszczuk. jaja: nie wiecej niż 3, 4 żółtka na tydzień owoce: miseczka czereśni, 3śliwki, kubek truskawek, 1granat, 2mandarynki, 1jabłko, 1szklanka jagód, malin, jeżyn, agrestu, 1 brzoskwinia, 2 plastry melona lub arbuza, 2 krążki ananasa naturalnego, 1pomarańcza, 1papaja,1gruszka, 1grejpfrut tłuszcze: dziennie dopuszcza sie 2łyżki oliwy z oliwek sery: białe odtłuszczone przyprawy: czosnek, cebula, kminek, cytryna, musztarda, papryka, pieprz, ocet winny, liść laurowy, oregano Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
balerina 0 Napisano Styczeń 14, 2011 przykładowa dietka: Dieta uderzeniowa letnia śniadanie: oowsianka na mleku 2% lub 2małe kromki razowego pieczywa z twarożkiem lub chudą wędliną + warzywa(dowolna ilość warzyw) IIśniadanie:sałatka owocowa z 1kiwi, 2łyżek malin, garść porzeczek czerwonych, 3 moreli i jogurtu naturalnego 100ml obiad: filet z indyka 150g gotowany na parze z ziołami i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, mizeria z jogurtem odtłuszczonym lub 2 ogórki kiszone kolacja : zapiekana papryka faszerowana kurczakiem i pieczarkami lub twarożek z warzywami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach