Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

--romma--

Jakie studia?

Polecane posty

Hej! Za rok na maturze będę zdawać rozszerzenie z angielskiego, geografii i (prawdopodobnie) z wos. Na jakie studia mogę z tym iść?

Gość allthedaysarepale
żadne najlepiej, to strata czasu

Gość serena bler
zarządzanie?

Gość Jaa..
Naprawdę chcesz dziadować do trzydziestki ? Masz tyle czasu żeby zmarnować sobie młodość i bawić się w studia ?

Gość stOOle
tu też napiszę: od kiedy to studia się wybiera po tym jakie przedmioty chcesz zdawać na maturze? zawsze wierzyłem, że najpierw się robi listę kierunków, gdzie chcesz iść a potem maturę. taaaa... wiem, że tak większość robi, tyle, że ta większość idących na studia w ogóle nie ma pomysłu na życie a studiuje dla samego studiowania... a później się żali że nie ma pracy dla kogoś z wykształceniem , dla którego nie ma prawa być pracy

Gość niewierzeeeeeeeee
to Ty nie wiesz co chcesz robić w życiu? Nie masz zadnych planów? przedmioty wybierasz po to zeby dostac się na interesującą Cię uczelnie. Poszukaj kierunku który naprawdę CIe zainteresuje wtedy sprawdz jakie potrzebne są Ci przedmioty i przygotuj się z nich jak najlepiej.

1. doradzam prywatne, weekendowe w jakiejś prestiżowej szkole, żebyś mogła sobie dorabiać od pon do pt, mieć pieniądze na spełnianie swoich zachcianek i realizowanie zainteresowań. koszty nie są duże - 330zł za miesiąc, może i więcej, ale jeśli dobrze się uczysz wcale nie płacisz, a stypendia są atrakcyjniejsze niż powiedzmy na UAMie (za średnią 4,5 miałam 170zł miesięcznie :/) 2. filologie odradzam, ponieważ za dużo tam niepraktycznych informacji, lepiej uczyć się na kursach poza szkołą i za kasę zarobioną w tygodniu jeździć za granicę 3. wybierz kierunek, którego studiowanie będzie przygodą samą w sobie 4. po kulturoznawstwie niby nie ma pracy, ale jeśli bardzo się tym interesujesz, to uważam, że jest to ciekawa propozycja - zawsze możesz zostać dziennikarzem rangi Martyny Wojciechowskiej ;)