Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iukrecja 156

Infekcja rany krocza po nacięciu. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Iukrecja 156

Dzisiaj zauważyłam, że w miejscu gdzie mam założone szwy pojawił się jakiś białawy nalot, którego nie da się zmyć i dodatkowo mi to miejsce cuchnie. Jak dotknę palcem i potem go powącham, to jest to bardzo intensywny gnilny zapach. Czy to może świadczyć o zakażeniu, czy to normanle? Dodam, że jestem 4 tygodnie po porodzie.

Gość Iukrecja 156
co???

Gość do lekarza!!
bo coś się źle goi

Gość Iukrecja 156
kurde :(

Gość Iukrecja 156
A takie infekcje sa groźne?? Czy dobrze sie je leczy??

Gość idz w poniedziałek do lekarza
lub prywatnie na weekendzie , a póki co kup sobie w aptece TANTUM ROSA lub nadmanganian potasu ( ten drugi się rozciencza do lekkiego rózowego koloru ) i przemywaj krocze Poza tym bierz ibuprom co 6 godz lub paracetamol co 4 godz zeby zapobiec zapaleniu

Gość nie zazdroszczę
Weź biseptol dwa razy dziennie po jednej i jodyną przecieraj. Koniecznie do lekarza.

Gość Iukrecja 156
Kurde, to aż tak poważne?? Ale mnie to nie boli, tylko nieprzyjemnie pachnie, a wręcz śmierdzi. No i na wkładce ciągle mam taką żółtawą wydzielinę, która też śmierdzi :o

Gość po porodzie...
koniecznie nasiadowka w rumianku, potem umyj "bialym jeleniem" i wietrz! zadne zele do higieny intymnej - one nawilzaja i tylko rozmiekczaja rane. a jutro biegusiem do lekarza... moze byc infekcja :/

Gość Iukrecja 156
No wiem, do lekarza pójdę, ale dopiero w poniedziałek.

białawy nalot i cuchnie - moze ropa sie tam zbiera ??? Lepiej zeby ropa sie wydostawała na zewnątrz , miała ujscie , zeby schodziła Do tego przemywanie i ibuprom lub paracetamol lub biseptol

Gość Iukrecja 156
biseptolu nie można brać przy kamieniu piersią! kurde, ale wyczytałam, że przy infekcji rany krocza jest ból i gorączka, a ja nie mam gorączki i mnie nie boli aż tak, lekko tylko ciągnie, ale jak leżę, to nie boli wcale.

Gość po porodzie...
to nie czytaj tylko zrozum ze to ropa, jak chcesz czekac na goraczke to juz bedzie za pozno.

Gość Iukrecja 156
kurde a tak dbałam, zmieniałam często podpaski i wkładki, podmywałam się kilka razy dziennie ;(

Gość nie zazdroszczę
altacet, a może masz rywanol, taki żółty płyn

Gość Iukrecja 156
No przecież teraz do lekarza nie pójdę!! Muszę czekać do poniedziałku!

to białe to pewnie ropa ,ale i tak idz do lekarza

Gość Iukrecja 156
z tego co wiem, to rywanol strasznie brudzi na żółto. A przecież nie mogę pójść do lekarza upaprana w rywanolu, bo musi zobaczyć jak to wygląda, a tak nie będzie widać

Gość nie zazdroszczę
tu ktoś wcześniej dobrze napisał, nadmanganian potasu też jest bardzo dobry, powinnaś go mieć jak masz małe dziecko.

mówie ci kup jutro nadmanganian lub tantum rosa Dobrze ,ze ta ropa wydostaje sie na zewnątrz

Gość nie zazdroszczę
myślisz, że to tak brudzi? absolutnie z tobą się nie zgodzę, mało tego przyłożyłabym tamponik umoczony w tym rywanolu i tak bym cały czas chodziła, przynajmniej proces gnilny by się może przyhamował do czasu wizyty u ginekologa.

Gość Iukrecja 156
A ten nadmanganian potasu można tak stosować bez konsultacji z lekarzem? Żebym sobie tym bardziej nie zaszkodziła!

Gość Zuuuzanka
nie zastanawiaj się nad tym czy wypada pójść wymazanej w riwanolu czy nie, bo lekarza nic nie zdziwi, a raczej na pewno Cię pochwali że starałaś się z tym walczyć. Każdy Ci tu dobrze radzi, przez weekend się podlecz tantum rossa itp. ( pisali Ci wyżej ) a w pon pilnie do lekarza.

Gość deszczowa piosenka :)
Dziewczyny dobrze radzą. Dostaniesz antybiotyk i po kłopocie. Też miałam stan zapalny, tyle że wewnątrz bo mi się źle śluzówka oczyszczała. Kilka dni na antybiotyku i problem z głowy.

Gość do lekarza koniecznie
a rywanol jest świetny na ropiejące rany - zasusza je.. I znowu nie przesadzaj, że tak brudzi... Mnie lekarz kazał wręcz robić okłady z rywanolu na ranę po porodzie. Położna poleciła mi maść solcoseryl (chyba nic nie przekręciłam).

Gość Mamoni
Mialam to samo 3miesiace temu po urodzeniu synka. Uniknelam antybiotyku na zmiane rywanol, nadmanganian wietrzenie, suszenie suszarka i smarowanie miodem manuka. Nie nos spodni ani majtek przez nastepne kilka dni jesli tylko mozesz zeby sie wietrzylo, jesli juz zapach jest nieladny to pewnie bez antybiotyku sie nie obedzie. Popros o pobranie probki na posiew zanim zaczniesz brac antybiotyk bo moze pierwszy nie zadzialac...szwagierce pomogl dopiero trzeci...Powodzenia

Gość .dlatego wybieram CC !
nie zgodziłabym się na to żeby mi ktoś zrobił mielonkę z krocza, grzebał tam łapskami, potem pociął i jeszcze jakieś problemy ;/

Ja bym od razu pojechała na izbę przyjęć ginekologiczną żeby to lekarz obejrzał.Jakby cie chcieli zostawić w szpitalu to nie musisz się przecież na to godzić. Przepiszą coś,może zrobią wymaz i do domu.Ja tak zrobiłam jak miałam taką sytuację po cc.