Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresowniczka27

Poród w Anglii.

Polecane posty

Gość stresowniczka27
Przychodnia w Grays , a szpital w Basildonie. Grays77 a Ty gdzie rodzilas? W Basildonie?

Grays a dokładnie w Chafford Hundred to nowe osiedle, no to masz już koleżankę a ja mam też ich tutaj wiele, napisz do mnie, nie będzie tak źle:)

Kochana ja jestem w 3 ciązy-mam dwóch chłopców,jestem w 8 tyg:) a będę rodzić w Basildonie:)

podaj mi gg może tak będzie łatwiej, jutro napiszę bo leżę plackiem teraz, mam od czasu do czasu plamienia, ale już nie jesteś sama

Gość stresowniczka27
Napisze na poczte. Dziekuje.

Gość szkotka uk
tlumaczke w szpitalu dostaniesz za darmo, nie musisz jej szukac na wlasna reke tylko musisz powiedxiec poloznej na wizycie. Masz juz swoja polozna prawda? Zarejestrowalas sie w przychodni? Lekarz rodzinny nazywa sie tutaj GP. Dobra strona ze slownikiem i wymowa on line to www.ling.pl. A jesli chodzi o pytania na porodowce to oprocz tych co juz ci napisaly to jeszcze polozna w pewnym momencie powie ci zebys przestala przec zeby glowka dziecka przeszla i zeby cie nie rozerwalo. A masz juz wyprawke dla diecka i spakowana torbe? Lepiej to zrobic wczesniej zeby pozniej nie biegac w stresie

Gość stresowniczka27
Dziekuje za stronke, na pewno skorzystam . Tak mam polozna, ktora doskonale wie , ze ciezko mi z jezykiem, dogaduje sie z nia pol slowkami, ale zawsze to cos. Wyprawka jest juz zrobiona, torba dziecka spakowana, moze to wczesnie ale przynajmniej to mnie uspokaja.

Gość xxxxxxyyy
Wydaje mi sie, ze w twojej sytuacji jednak najbardziej bezpiecznym i wygodnym wyjsciem byloby skorzystanie z tlumacza - zarowno na spotkaniach z polozna, szczegolnie teraz na koncowce ciazy, jak i podczas samego porodu. Znajomosc paru zdan i zwrotow w sumie cie nie uratuje, gdyz porod jest wyjatkowo niefortunna okazja na cwiczenia jezykowe - lepiej nie ryzykowac zdrowia dziecka i swojego i poprosic o tlumacza . Zarowno szpital jak i przychodnia maja obowiazek zapewnic ci taka usluge. Na przyszlym spotkaniu z polozna popros o tlumacza - wtedy latwiej bedzie ci sie dopytac poloznej o to jak wyglada porod w twoim szpitalu, porozmawiac o swoich obawach i watpliwosciach. Agencje badz Council , ktorzy wysylaja tlumaczy zawsze staraja sie by podczas wizyt u poloznej i w szpitalu podczas porodu towarzyszyly ci kobiety tlumaczki i to takie , ktore potrafia sprostac tej sytuacji. Angielskiego ucz sie swoja droga, ale teraz nie jest czas i pora na rzucanie sie na glebokie wody, Rowniez juz po porodzie upewnij sie, ze polozna i pielegniarka (health visitor) beda przychodzic do ciebie i dzidziusia z tlumaczka.

Gość jak mozna sie tak upokarzac
nie znajac jezyka jechac do obcego kraju, w ciazy, tu czekac na pomoc obcych ludzi. Bez honoru i bez klasy jestes! WSTYD!

Gość a wszystkie babiszony
które jej piszą ze wstyd ze przyjechala do obcego kraju bez znajomosci jezyka to wstretne obłudnice i zazdrosnice,jak mozna byc tak zawistnym,:O dodam ze nie jestem w uk,tylko w polsce zeby nie było:P

Gość ja tez sie zgadzam z tym
ze jak mozna przyjechac do innego kraju i nie znac jezyka , nie laska byla nauczyc sie paru wzrotow . trzeba wykozystac counsil jak sie tylko da a potem pobierac beneficiki no bo sie nalezy przeciez , nie .. WEZ ze soba na porodowke tlumacza , prawnika kogo tylko mozesz . wstyd mi , za Was . HANBISZ SIEBIE I INNYCH POLAKOW .

Gość taaa najlepsza
jest solidarnosc polaczkow za granica,nie ma to jak polska zawisc ,zazdrosc, i obłuda, polacy zagranica sa podobno wstretni,dziewczyna pyta ,chce uzyskac pomoc a wy komentujecie gdzie jest po co i dlaczego,zajmicie sie swoimi brudami w swoich domach..chodzace ideały

a ja powiem tylko tyle ze zrobias dobrze. maz ma tutaj prace to dlaczego nie mialabys rodzic w uk bedac z nim tylko sama w polsce. to po pierwsze. po drugie przynajmniej cie nie natna bo lekarzowi spieszy sie na drugie sniadanie. po trzecie nic w lape nie musisz dawac zeby sie porzadnie toba zajeli i po ostatnie i najwazniejsze nikt ci nie odmowi epiduralu w ramach akcji "rodzic po ludzku" (!).

Gość sama chyba ..
zdesperowana chyba jestes bardzo bo glupoty wypisujesz .

uwazam podobnie jak zdesperowana, lepiej rodzic w UK chocby ze wzgledu na lepsze warunki w szpitalach. Jako ze kobieta jest swiezo po przyjezdzie nie ma co sie czepiac. Gorzej jak za np 2 lata (czysto teoretycznie) chcialaby rodzic nastepne i wtedy dalej 'ani du du' po ang. Tacy 'imigranci' wkurzaja mnie najbardziej, siedza latami i dalej zdania po ang nie umieja stworzyc. Autorka przynajmniej cos probuje wykombinowac sama:-)

Gość oj stara sie wykombinowac
benefity jak najszybciej :D:D:D:D:D:D Nie czarujmy sie. A dla benefitow jest w stanie rodzic w kraju w ktorym nie rozumie jezyka. Bierze pelna odpowiedzialnosc na siebie, ze nie bedac w stanie sie dogadac nie dowie sie o zdrowie swoje i dziecka. Ale wazne, ze kase potem zgarnie :P

Gość do oj stara sie wykombinowac
a ty gdzie jestes?w polsce czy uk? a co cie to interesuje czy da se rade i czy dobrze zrobiła czy zle,co? włoz nosek w swoje zycie,wkurza mnie takie gdybanie-gadanie

Gość do oj stara sie wykombinowac
przeciez zeby miec jakakolwiek kase trzeba 12 miesiecy w uk przepracowac ,wiec o czym mowa jak autorka jest zaledwie pare dni,kobieto czytaj ze zrozumieniem tekst!

Gość kailiana23
Ale z niektorych babek idiotki, jestem pewna, ze pisza tak polki mieszkajace w Polsce i nie majace pojecia o zasilkach przyslugujacym tu w UK. Zal tylek sciska nie? Aby pobierac benefity trzeba byc zarejestrowanym w HO i pracowac w UK rok, wiec jakie zasilki jej przysluguja? napisala , ze jest tu miesiac. Dobrze zrobilas, UK to kraj przyjazny wiec na pewno sie Toba zajma, zreszta jakas sie porozumiewasz z polozna wiec bedzie dobrze. Mozesz poprosic o tlumacza, nie odmowia!

:D:D:D A od kiedy sie warunki zmienily? Bo o CB, WTC i CTC mozna wystapic po podjeciu pracy a nie po roku :P

Gość Witam jestem
W UK okolo 3 lat,Ale pobieramy tylko Cb bo nic sie nie nalezy (zbyt wysokie zarobki meza) Moja znajoma chce tutaj przyjechac z dzieckiem,jest samotna matka..Prace ma na okres 6 m zapewniona..Moze sie orientujecie czy by cos sie jej nalezalo pozniej ? Dziekuje slicznie za odp.

Gość kailiana23
Zapewne Ty wystapilas od razu :D Tak to jest brac przyklad z siebie ...

Gość Nie pierdolcie
Wychodzi tutaj Polska zawisc,ja mam "tamto" a Ty "sramto". Wszystkie cos bierzecie,a udajecie Swieto-jebliwe :P Zal wam dupe sciska,ze jeden ma wiecej a drugi mniej..Milosc do brata na emigracji ? Znacie te slowa ? Potraficie widziec tylko srodek wlasnej dupy ! Chuj was obchodzi kto co i skad ma zamiar brac i bierze.Pilnujcie wlasnych nosow,a bedzie ekstra !

Hmm, przyjechalam tu jak mialam 11 lat :P I bardzo milo sie zylo w tym kraju dopoki nie zjechalo sie zbyt wielu polskich "rodakow" - takich co to jezyka nie znaja ale gdzie uderzyc po benefity to wiedza dobrze. Szkoda slow!!

Gość ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh0
kuzwa co wy sie tak czepiliscie tych benefitow!????jak sie nalezy to dlaczego nie skorzystac???w Polsce tez ludzie biora ale marne grosze... Moim zdaniem najlepiej bedzie jak poprosisz o tlumacza albo naucz sie podstawowych zdan!zycze powodzenia:)

oj stara sie wykombinowac, mieszkasz tutaj a przepisów nie znasz? WTC I CTC tylko tylko gdy pracujesz a jakiekolwiek benefity po HO i roku pracy tutaj nieprzerwanej, nic tu z nieba nie spływa 6 m pracy to za mało, nic nie dostanie nawet jak jest samotną matką a CB jest obowiązkowym benefitem bo cb jest dodowem, że jesteś opiekunem dziecka w Anglii trzeba miec numer NIN I HO Hej autorko topiku od 2 dni czekam na odpowiedz a Ty milczysz:)

Nie zdesperowana, nie kombinowali bo to nie lezy w naszej mentalnosci :P Moi rodzice sa lekarzami, tu kilkanascie lat temu udalo im sie dostac kontrakt i tu zostali. I nadal twierdze, ze osoby przyjezdzajace z Polski, nie znajace jezyka ale dobrze wiedzace gdzie udac sie po benefity sa niczym, zerem po prostu :P Moje zdanie, moje prawo. Ty zdesperowana mozesz nawet swoj "majatek" (albo raczej to co nalezy do twojego konkubenta :P) oddac "potrzebujacym". Ja nie. 🖐️

Gość kailiana23
W Twojej mentalnosci to nie lezy , ale w mentalnosci wszystkich innych tak? popieram kolezanke zdesperowana ... niezle kombinowali :D i wykombinowali zawistna babke.