Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łukasz usmażył sobie twarz

Oparzenie skóry twarzy gorącym tłuszczem

Polecane posty

Cześć. Jestem Łukasz. Wiem że to forum nie dla mnie, ale myślę że kobiety pomogą mi bardziej w tej sprawie. W związku z tym że jestem za równouprawnieniem smażyłem kotlety i poparzyłem się tłuszczem, ale właściwie nic nie poczułem. 2 dni później ogoliłem się i zauważyłem jakieś bąble na twarzy, zacząłem je dotykać, a one zaczęły pękać. Nie miałem pojęcia że to po oparzeniu.Teraz mam szpetne strupy. Rany są całkiem głębokie i co chwila się rozwalają przypadkiem. Parę mniejszych mam jeszcze przy oczach. Szczęście w nieszczęściu:P Co teraz należy zrobić? Czy mam czymś to smarować? Znalazłem maść nagietkową, może być? Trzeba z takim czymś do dermatologa iść, czy to za błaha sprawa?:D http://img696.imageshack.us/img696/3168/dsc02791mt.jpg http://img213.imageshack.us/img213/8966/dsc02783r.jpg Dzięki.

Gość nie zazdroszczę
Ta co czasami smaży kotlety, proponuję oxycort maść. Mi pomaga.

Gość lharhyngolog
Mnie to wyglonda na łopryszczke...

Gość nie zazdroszczę
Poczytałam też o maści nagietkowej, jest właśnie od oparzeń. Smaruj i napewno się wygoi.

To było tak że brat wrzucił ryż do wody na palniku obok. Woda się wylała na gorący tłuszcz i zaczęło strzelać na wszystkie strony:D

"Mnie to wyglonda na łopryszczke..." Nie możliwe, w życiu nie miałem opryszczki. To w kąciku ust to również pęknięty bąbel pol oparzeniu.

Gość lharhyngolog
Heviran w tablhetkch 2 x dziennie i zovirax, to nie oparzyny tylko łopryszczka. Wstrzemięźliwość oralna wskazana co by partena/ki nie zarazić.

Gość Magra Łagra
bephanten maść lub krem , dopytaj w aptece

Najwazniejsze to dac skorze sie zagoic i odbudowac zewnetrzna warstwe ochronna. Do mycia twarzy i golenia uzywaj tylko lagodnego mydla w plynie lub w kostce, najlepsze beda produkty do pielegnacji dzieci (mydelko, pianka). Po 2-3 dniach, jak juz troszeczke sie zagoi - masz wybor - w aptece kup sobie rozne specyfiki do smarowania, nie sa drogie, i wybierz z tego wszystkiego, co Ci najbardziej odpowiada. Smialo moge polecic masc Argosulfan (zawiera zwiazki srebra), Masc z Witamina A i D, masc cynkowa, bepanthen, Sudokrem, Panthenol spray, Tormentiol, Tribiotic. Po 2-3 tygodniach zacznij smarowac poparzone miejsce zelem Contractubex, wtedy blizna nie bedzie taka widoczna, i z czasem zniknie.

Gość oparzona
Witam, Na oparzenia polecam maść Scaldex, Ja mialam oparzona twarz, szyje i dekodl goracym mlekiem i po tej masci ani sladu nie mam.

A ta maść to chyba bardziej na blizny już jest niż na same oparzenia, tak?

Gość mmmhmmmmpycha
przecieraj wacikiem nasączonym wlasny moczem

Gość heeeehhhhe
werunia , po cholerę odkopujesz stare tematy, jak nie masz nic do powiedzenia w nich? Zresztą, pytanie retoryczne, bo wiem, czym chcesz spamować. Ostrzegam, pierwsza próba "reklamy" pianki na P i zgłaszam cię do bana.