Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Indoktrynowana przez katechete

Zadanie domowe z religii

Polecane posty

Ksiądz nam zadał zadanie domowe "Napisz krótkie rozważanie nt. niedzielnej ewangelii" Można go za to zgłosić do dyrekcji?? Bo ja nie chodze do kościoła i nie mam zamiaru tam iść a to jest ewidentna próba zmuszenia mnie do tego.

Gość to po co chodzisz na religię
a po drugie, żeby poznać, jaka jest dziś czytana ewangelia, wcale nie trzeba iść do kościoła! Wujek Google się kłania! :-P

Gość kucharzynka mała
tak do dyrektora, prokuratury i policji. Zawiadom jeszcze straż pożarną i jego rodzine

Gość irene25
to po co chodzisz na religie? masz stracha sie wypisac z tego przedmiotu? przeciez nie jest obowiazkowy...

Gość wredna menda
To po co na religię chodzisz, dziecko drogie, zakłamane ?? :P

Chodze bo religie bo musze idioto, Giertych to wymyślił nie ja. nie moja wina że u mnie w szkole nie ma etyki.

Gość ewangelia jest taka sama
dzisiaj, wiec wystukaj w google i dostaniesz nawet jej interpretacje.

Gość he.....
skoro jesteś zapisana na religie powinnas to zadanie zrobic, to jak chodzic na wf i odmawiac cwiczenia...

No chyba nie wiesz co piszesz, to jest jawna indoktrynacja. TO nie jest religia w kosciele tylko w szkole publicznej zreszta a nie katolickiej.

Gość irene25
no i co z tego, ze nie ma etyki? prawie nigdzie nie ma etyki i jakos kazdy kto nie chce chodzic na religie nie jest do tego zmuszany. chyba, ze odczuwasz silna presje z czyjejs strony. ale skoro z durnym zadaniem domowym chcesz nakapowac dyrektorowi, to chyba jestes na tyle odwazna, zeby odmowic uczestniczenia w tych lekcjach.

Gość he.....
moze szkołe skończyłam jakiś czas temu, jednak jeszcze za czasów Giertycha... nie ma sensu wyzywac kogoś od idiotów zakładając tak "idiotyczny" temat... U mnie też nie było etyki co nie znaczy, że musieliśmy chodzic na religie... W tym czasie mieliśmy okienko...

Gość Odgap od koleżanek
odpisz od kumpeli i tyle, pusc sprawę w niepamięć.

Ale ja nie chce żadnej ewangelii. A to trzeba mieć jakiś papier żeby nie chodzić na religie czy co?? Bo ja sie indoktrynowac nie dam, a inni jak chcą to prosze bardzo.

Gość he.....
żółty papier załatwi sprawę... idz do wychowawcy i powiedz, że wypisujesz się z religii... tak trudno to zrobic? Poinformuj o tym też księdza by cie wykreślił...

Gość irene25
idz do dyrektora lub wychowawcy i zalatw sprawe. a poki co, skoro taka gapa z ciebie i nie dopilnowalas tego wczesniej, usiadz grzecznie na tylku i odrob zadanie domowe z religii. to tylo i wylacznie twoja zasluga, ze zgodzilas sie chodzic na ten przedmiot.

Gość jestem pewna, że zadań
z matematyki czy innego przedmiotu - też nie chce ci się odrabiać - to normalne. Ale robisz i nie pyskujesz. Tu myślałaś, że uda ci się prowokacja, że to kontrowersyjny temat - ale klapa.....

NO prosze cię, nie porównuj Religii z Matematyką :O bo matematyczka mnie nie zmusza żebym szła do księgowości liczyć rachunki.

Gość ale przecież masz już tu
wyraźnie napisane, że nie musisz iść do kościoła, żeby poznać ewangelię! Może ty czytać nie umiesz? A przy pisaniu prac z czegoś innego nie korzystasz z internetu? Bo pewnie o czymś takim jak biblioteka, to nawet nie wiesz....

Kurwa! To nie rób tego zadania! Skoro masz odwagę wyzywać wszystkich tutaj to wypisz się z religii! PODCZAS PISANIA PODANIA DO SZKOŁY ZAZNACZA SIĘ CZY BEDZIESZ CHODZIC NA RELIGIE CZY NIE! MOGŁAŚ ZAZNACZYĆ NIE A NIE ZALIC SIE TERAZ NA KAFE! Mysłałs, ze uda Ci się koscioł poopluwac.

Oczywiście że nie korzystam z internetu, bo to ja mam zrobić zadanie a nie internet.

Gość no tak, internet
kojarzy ię z gotowcami, a nie szukaniem materiału..... Dobra, kończmy te bzdury, bo dzieciak jaja sobie tylko robi :-)

Kurwa! To nie rób tego zadania! Skoro masz odwagę wyzywać wszystkich tutaj to wypisz się z religii! PODCZAS PISANIA PODANIA DO SZKOŁY ZAZNACZA SIĘ CZY BEDZIESZ CHODZIC NA RELIGIE CZY NIE! MOGŁAŚ ZAZNACZYĆ NIE A NIE ZALIC SIE TERAZ NA KAFE! Mysłałs, ze uda Ci się koscioł poopluwac.

Gość wredna menda
Na kafe jesteś bardzo wyszczekana, idiotko :o ale w rzeczywistości nie potrafisz znaleźć wyjścia z prostej sytuacji, gówniaro.

"zgłosić do dyrekcji" buhahahahahha. Dzieciaku, masz wybór, NIE MUSISZ CHODZIĆ NA RELIGIĘ! W czym problem? Nie chodź, nie będziesz musiała odrabiać lekcji. Dyrekcja powie Ci to samo. :) PS jak dobrze, że ja nie uczę takich pustaków.

Gość he.....
ojej ! tak mi przykro, że CIEBIE akurat CIEBIE zmuszają! jak oni mogą bydlaki z nich ! zadzwoń na policje ! Baaa... MILICJA BY SIĘ PRZYDAŁA ! Przedmiot to przedmiot! Polonistka zadaje lektury... czytasz je w szkole czy w domu? Chyba musisz ruszyć kuper do biblioteki po nie? Nie masz zadania do Częstochowy iśc! A zamiast pisać na forum byś już dawno to odrobiła jakbyś miała jakąkolwiek ambicje! Nie trzeba być wierzącym by mieć rozszerzony światopogląd i poznawać różne religie ! Skoro już zapisałaś się na religie i po takim czasie przygniotło cie zadanie nie panikuj, nie ty pierwsza i jedyna, ponieś konsekwencje i wywiąż się z obowiązku! Zamiast szukać inspiracji do obalenia systemu drogą donosicielstwa!

Dewotki? Ludzie ogarnijcie się! Czy to, że ktoś jest wierzący to od razu oznacza, że jest dewotką?! Jesteście młodzi więc wojujecie ze swoim ateizmem, ale za parę lat i Wy się opamiętacie.. A dziecko niech zrobi zadanie i tyle. Nie chce iść do kościoła O.K, ale niech nie szczeka na KAFE, że jest INDOKTRYNOWANA! Mogła wybrać czy na religie chodzi czy nie. A brak etyki nie jest to żadną obroną.

"nie moja wina że u mnie w szkole nie ma etyki." U mnie też nie ma a na religię nie chodzę, więc nie pie.rdol. W każdej chwili możesz się z religii wypisać i masz po prostu godzinę czy tam ile tych rel. masz wolną.