Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARICA30

RODZINNE

Polecane posty

Gość MARICA30

ILE SIE OBECNIE CZEKA ZA RODZINNYM Z ANGLI...

Gość ale ale ale......
chdzo i child benefit? a gdzie jestes? w Polsce?

Gość MARICA30
TAK.JESTEM W ANGLI

Gość ale ale ale......
ja zlozylam w kwietniu 2010 po urodzeniu dziecka i czekalam ok 7 tygodni chyba. ale mozesz 'oficjalnie' czekac do 6 miesiecy chyba, przy czym zwracaja za tylko 3 miesiace wstecz. sprawdzaja, czy nie bralas kiedykolwiek czegos w Polsce szczegolnie jak dziecko nie jest urodzone w Anglii.

Gość marica30
pobieralam do pazdziernika w pl teraz maz pracuje w angli i tam zozylismy o rodzinne,,,

jesli nie bierzesz juz w Polsce to powinnas dostac, ale beda to sprawdzali. po wyslaniu pierwszej formy, po jakims czasie przyjdzie nastepna i tam beda pytac o to, czy bylo przez ktoregos z rodzicow pobierane w Polsce. Trzeba podac NIP itp. To jest nowa forma, bo kolezanka takiej poltora roku temu nie dostala. I osoba pobierajaca musi miec tej rejestracje w Home Office, tzn trzeba podac numer tej rejestracji.

Gość marica30
rodzinne zalatwia nam poltax ,i tam mowili ze za decyzja czeka sie do 3 tygodni ,,,niewierze zbytnio w to..

Gość anna ...............
alez forma jest tak prosta, ze naprawde bez sensu korzystac z uslug kogos! poza tym nie czeka sie 3 tygodnie, bo wysla do nich jeszcze jedna forme i beda sprawdzac z Polska. jesli Ci tak szybko zalatwia to daj znac, bo az ciekawa jestem, czy to w ogole mozliwe.

Gość MARICA30
ANNO JA TEZ W TO NIEWIERZE ...POPROSTU NIEWIEM JAK ONI TO ZROBIA ,,,NAPISZE CI CZY W CIAGU 3 TYG COS PRZYSZLO....A ZALATWIA TO FIRMA POLTAX BO NIEBEDZIEMY SIE KOMUS PROSIC ZEBY NAM ZROBIL (RODZINE).

Gość anna ...............
nawet jesli bedziecie czekac dluzej niz te obiecane 3 tygodnie, to za 3 miesiace wstecz (od czasu zlozenia) wyplacaja wyrownanie. jesli jednak czekasz dluzej niz 3 miesiace, to wiecej niz za 3 nie dostaniesz.

Gość mieszkasz w UK jak rozumiem?
ale przeciez samemu mozna taki formularz wypelnic, po co korzystac z innych firm i doplacac do tego. Wysylasz jeden, potem przysylaja drugi i pozniej juz dostajesz decyzje o przyznaniu CB

Gość wiarygodna:...
no ale moze marica nie mowi po ang. przeciez jak by mowila, sama by to zrobila

Gość O matko bosko czestochowsko
Jacy ludzie do tej Anglii się pchają :o

Gość marica30
ciekawe czy kazdy mowi po angielsku?znajoma jest 3 lata i tez niemowi ,,,,,

Gość zabawy w nieodzywanie sie i
takie tlumoki sie tu pchaja i potem tylko same problemy

Gość kimona anders
mysle, ze ci ktorzy nazywaja ludzi nieumiacych mowic po angielsku tłumokami poprostu sami nic nie potrafia i tyle ,,a ty marica 30 sie nieorzejmuj cymbołami ,ktorzy tak twierdza,,,powodzenia

Gość Druga mądra...
Napisała co wiedziała ... Tu nie chodzi nawet o nieznajomość języka a o nieumiejetnosc logicznego myślenia...

Gość Druga mądra...
Nic tylko otwierać firmy i wysyłać formularze za tłumoków :o

Gość kimona anders
wstyd to jest za takich co wy ,,,bo niby wszystko wiedza a tak naprawde gówno potrafia....wiec niech zamilkna ci co sa tu niepotrzebni....

Gość ty kimona to nawet
po polsku pisac nie umiesz wiec lepiej siedz cicho.

Gość kimona anders
ja po polsku bardzo dobrze pisze,,,jak ci niepasuje to sie ODPIERDOL PACANIE BO SMRÓD CI Z GACI ZALATUJE..

Gość niepasuje
nie pasuje piszemy oddzielnie , poza tym wiele innych błędów popełniasz- ćwoku tłumoku wróć do szkoły.

Gość uuhehhehhehee
ludzi nieumiacych :D sama jesteś NIEUMIĄCA :D

Gość po angielsku nie umie
ale jakie benefity jej przysluguja to wie. Jak ktora z was ma jakis problem z zasilkami, nie wie co sie jej nalezy to zapytajcie autorki. W tym temacie jest na 100% oblatana :P I dziwic sie Anglikom, ze maja dosc tej holoty. Powinni wprowadzic przymus nauki jezyka angielskiego. Polowa tumanow by wyjechala bo nie byliby w stanie nauczyc sie obcego jezyka.

Gość owidiush
i czeka ZA RODZINNYM co to w ogóle kurwa znaczy?

Gość wspolczuje takiej laski bo na
te tlumoki wiedza wiecej od ciebie analfabetko i nie musza sie prosic na forum o pomoc, bo same sobie swietnie radza ze wszystkim, z wypelnianiem formularzy po angielsku przede wszystkim jak i z uzyskiwaniem informacji w jezyku angielskim w odpowiednich placowkach

Gość no chyba nie tylko
JAK SIE DECYDUJE ZYC W OBCYM KRAJU TO CHYBA NALEZALOBY przynajmniej MINIMUM sie z tym krajem zapoznac, jezyka poduczyc A NIE OD RAZU PO BENEFITY WALIC!!!!!!!!!

Gość ty kimona marika
jedna i ta sama tłumoku nie wstyd ci??

Gość marica 30
boze ,ale sie nakrecacie,,,widac ,ze niemacie co robic,,,mysle ,ze pisze to jedna osoba ,,,mój maz juz 4 lata pracowal w uk,,,wiec chyba sie nalezy rodzinne,,a jak sie nalezy to trzeba brac ,,,i ja tak zrobie,,,,a tym co sie niepodoba to niech nie pisza ,podejrzewam ,ze te osoby wielce oburzone co niby niebiora zasilków to wlasnie biora i z pewnoscie nielegalnie,,,ja jestem marica i niezycze sobie zeby jakis osobnik pisal ,ze jestem kimona ....

Gość Niestety kimona pisze
Identycznie jak ty. Wiec spadaj idiotko Wstydu oszczędź .