Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ka***88

Czy to RAK?! :(

Polecane posty

Gość Ka***88

Witam, mam problem.. od kilku dni boli mnie prawa piers w jednym miejscu, pod palcem wyczuwam cos jakby guzek, jakas taka oddzielna struktura od reszty piersi, to moze byc rak?! Mam dopiero 23 lata, wiec mammografii mi nie zrobia :( A na usg trzeba miec skierowanie od jakiegos lekarza?

Gość cocapepsi
moim zadaniem idz do lekarza rodzinnego:) on napewno obejzy i powie co to jest. Jesli bd cos podejzanego da skierowanie na usg. pozdrawiam i glowa do gory!

Gość asssssgs
raczej jakiś włókniak , nic się nie martw , będzie dobrze

Gość Ka***88
wlokniak? o nie :(

Gość asssssgs
Ale czemu nie, dużo młodych osób ma właśnie włókniaki. Nie są złośliwe ale czasami zalecają ich usunięcie. Sama mam jednego od kilkunastu lat.

Gość cocapepsi
tak wlokniak. ty nie wydawaj opinie, bo nawet tego nie widzialassss ! lekarz i jeszcze raz lekarz!

Gość Ka***88
ja nawet piersi porzadnych nie mam 75 A i mialabym miec z nimi problemy? boje sie..

Gość kłaniam się
mamnografia

Gość Ka***88
za mloda jestem na mammografie. podobno usg, ale nie wiem czy to skierowanie trzeba miec i u jakiego lekarza robi sie to usg..

Gość asssssgs
Wiadomo , że lekarz musi być , ale nie strasz dziewczyny na samym początku.Jest bardzo młoda i najprawdopodobniej jest to o czym pisałam. Poczytaj sobie forum o włókniakach to może choć trochę się uspokoisz że to nie rak.

Gość Ka***88
tak nagle zaczeloby bolec? :(

Gość asssssgs
Jakby nie bolało , to pewnie nie zwróciłabyś uwagi na guzka. Ja miałam skierowanie od ginekologa ale lekarz pierwszego kontaktu też na pewno da skierowanie na usg.

Gość Ka***88
ok, dzieki za informacje.

USG ZROBI CI KAZDY GINEKOLOG RAZ DO ROKU W RAMACH PROGRAMU ALE OD REKI CI POWIEM ŻE TO NIE RAK RAK NIE BOLI NIC SIĘ NIE MARTW

Gość na uspokojenie
jest to nowotwór, ale z biegiem czasu może zezłośliwieć i stać się rakiem. Klaun ma rację z tą zdrową żywnością, ja uporządkuję to i dodam kilka istotnych punktów. W jednym z linków dowiesz się, że dzięki pewnej terpii można usunąć nie tylko nowotwory/włókniaki ale i raka. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość nie boj sie
mialam podobnie, bylam na usg i okazalo sie ze to gruczol lojowy:) a tez mam male piersi;) glowa do gory

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to ze masz 23 lata nie swiadczy o tym ze nie mozesz miec raka piersi, teraz coraz młodsze kobiety na niego choruja wiec pedem do lekarza

Gość asssssgs
Boże , ręce opadają jak się czyta niektóre posty. A ta osoba '' na uspokojenie'' to jakaś osoba nawiedzona , bo pisze takie bzdury , chyba , że jej za to płacą. Kto dzisiaj ma czas na zdrową dietę , na bezstresowe życie, jak istnieje wyścig szczurów o lepszą pracę itp.

Gość Ka***88
podszywajacy sie debile!!!!

Gość asssssgs
masz rację, głupie, dziecinne poszywy!!!!

Gość Ania5585
Ja mam ten sam problem,jutro jade na usg!!Boje sie panicznie!!

Gość psia plama
Ka***88 współczujemy ci przyjedziemy na stype :) i zaspiwamy ci dobry jezu a naz pani daj ijej wieczne spoczywanie :)