Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miałłłłłłłłłłłłłłłłłłl

Dieta, ćwiczenia i tabletki antykoncepcyjne- schudnę?

Polecane posty

Chodzi mi o mit - że po tabletkach samych się nie tyje - tylko od obżarstwa, ponieważ wzbudzają one apetyt. Kiedyś jeszcze wyczytałam. że jakaś mądra pani stwierdziła, iż mają one tylko kilka kalorii więc jak można przytyć... ktoś się odchudzał biorac jednoczensie tabsy i coś schudł?

novynette

Gość Sylwusia84
przy novynette schudlam 400 g po cwiczeniach i diecie a po zakonczeniu tydzien pozniej mialam 4 kg jojo

mialam takie same, bralam 2 lata, przytylam po nich w biodrach troszke , i nie obzeralam sie jadlam jak zwykle, po odstawieniu przytylam juz faktycznie,brzuch, uda, ale spadlam w piersiach, nie wiem jak to jest, mysle ze to kwestia organizmu, lepiej porozmawiaj z lekarzem

biore pól roku novynette

Gość kobieta _cud
yyyyyyyyyyy co ty za bzdury wypisujesz????????????? niunia tabletki anty to sa hormany ktory maja wplyw jedynie na nasze sammopoczucie, watrobe i ewentualne zatrzymanie wody w organizmie, a to ze woda sie zatrzymuje to tylko oznacza ze ktorego hormonu mamy zaduzo podawanego i tyle

a ja własnie duzo jem.... nie cwiczyłam przez te poł roku i nie byłam na zadnej diecie teraz chce sie zabrac za siebie, mysle, ze jak zaczne cwiczyc i chociaz ogranicze jedzienie to cos powinno iść w dól,

i teraz pytanie- czy przytyłam przez tabsy, czy przez swoje lenistwo biore sie za sienoe, bo wygladam jak wieloryb a ja sie pozbyc wody w organizmie0 biore asecurelle

wypowie się ktoś jeszcze?

ja sie moge wypowiedziec, aktualnie na tabletkcah nie jestesm, ale kiedys bralam jakies rozowe nie pamietam nazwy... w kazdym badz razie nic nie przytylam po nich. moim zdaniem jak sie tyje to tylko i wylacznie z obzarstwa i lenistwa... taka jest bynajmniej moja osobista opinia co do tabletek anty... a te wypowiedzi, ze po tabletkach to tamto sramto to tylko usprawiedliwianie sie

Gość kosmata łapka
Przyznam, iż poszukiwanie zależności między stosowaną doustną antykoncepcją, a przyrostem masy ciała było przedmiotem mojej pracy magisterskiej i nie udało mi się w niej wykazać, aby DTA powodowały tycie. Podobnych wyników dostarczyły badania innych autorów. Niemniej istnieją zalecenia, iż jeśli pacjentka zgłasza przyrost masy ciała podczas stosowania DTA, należy zmienić preparat na inny. Z przeglądu literatury wynika, iż DTA mogą: - przyczyniać się do występowania obrzęków, - powodować spadek nastroju (uwaga - kobiety "zajadające smutki"), - nasilać uczucie głodu. to jest ODPOWIEDŹ EKSPERTA Katarzyna Mazowska chyba pomocne?

alexra zgadzam się z Tobą jak sie człowiek wezmie za siebie to musi coś dac, a nie ze nic ja sie przyznaje- żrę jak koń - nie wiem czy po tabletkach czy ogolnie, ale dieta cwiczenia to teraz musowo! Musi się udac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kosmata łapka dobra ta wypowiedz, chyba warto ją wziazc pod uwagę :)

Gość szczuplutka 50
nie nie schudniesz :P:P:P

Gość elwira90
Kobiety stosujące hormonalne środki antykoncepcyjne :D http://www.przepisynadiete.pl/dieta-a-antykoncepcja :D (bez względu na to, czy w postaci tabletek, zastrzyków, czy plastrów) mają zwiększone zapotrzebowanie na wiele składników odżywczych: witaminy z grupy B, głównie kwas foliowy witaminę B6, magnez. Żadna metoda antykoncepcyjna nie daje stuprocentowego zabezpieczenia przed ciążą, a wyżej wymienione składniki odżywcze są niezwykle istotne dla rozwoju płodu i przebiegu ciąży.

Brałam Novynette przez pół roku, przytyłam po nich z 2 kg, ale to przez to że zaczęłam faktycznie więcej biegać. Potem miałam problemy z zrzuceniem wagi;/ i dopiero rok po odstawieniu zaczynam na nowo zrzucać. Dodatkowo nie pomagało mi w tym wszystkim rekacja wątroby. Tzn, miałam ciągłe wzdęcia(wtedy zaczęłam ratować sie espumisanem), ale to pewnie też przez wypijane hektolitry kawy.