Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokerrrrrrrrrrr

Folia aluminiowa do zywnosci-ktora strona po owinieciu np, wedliny ma byc na wie

Polecane posty

Gość jokerrrrrrrrrrr

rzchu? bo folia ma 2 strony , jedna matowa a druga z polyskiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asfg
tez zawsze miałam ten dylemat bo nigdy nie mogłam tego zapamietac.W końcu wycielam z gazety taka informacje.A wiec do pieczenia miesa matowa strona musi być na zewnątrz,a do przechowywania albo zachowania ciepła potrawy błyszczaca na zewnatrz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
folia aluminiowa nie służy do przechowywania żywności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marianna pe
kanapki i mięso na wyjazdy pakuje i nigdy się nie zepsuło w podróży

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sariyamaki
Folia aluminiowa otrzymywana jest poprzez walcowanie. Nie ma jednak w Polsce walcarni potrafiącej sprasować jedną warstwę foli o tak małej grubości. Dlatego składa się ją na pół. Strona stykająca się z walcem jest błyszcząca. Strona stykająca się z drugą warstwą foli jest matowa. I to tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak idziesz
strona z połyskiem na na celu odbijanie ciepła co przydaje się bardzo podczas pieczenia i podczas przechowywania żywności, aby była dłużej ciepła. gdy owijasz nią żywność tylko po to, aby była zabezpieczona, nie ma to znaczenia, którą stroną na zewnątrz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie wiem co macie za folie ale
moja ma z obu stron taki sam kolor. Nie jest matowa z zadnej strony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×