Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakunammattat

nadmierne owlosienie

Polecane posty

Gość hakunammattat

dziewczyny czy wy tez macie problemy z nadmiernym owłosieniem? mi juz to na psychice siada. włosy na brzuchu i plecach. depiluje plastrami ale juz czasami nie mam sily. rok temu robilam wszystkie badania i bylo wszystko dobrze teraz znow mam powtórzyć badania, juz nie weim co mam robic. a wy jak sobie radzicie?

Gość mrrraaauuu
Czy jesteś brunetką? Ciemnowłose kobiety niestety mają ten problem. Jeżeli włosy są ciemne, to idealnym rozwiązaniem jest depilacja laserowa, ale niestety kosztuje.

Gość hakunammattat
jestem brunetka. ale z tego co slyszalam depilacja laserowa nie zawsze jest skuteczna

Gość george i bush
ja jestem ciemną brunetką, nie dość, że mam busz na rękach, to jeszcze meszek na brzuchu i kłaki na cyckach. nie ma wieczora, żebym nie dłubała/wyrywała pensetą/rwała plastrami tych pierdolonych kłaków. żyć się odechciewa :o

Gość hakunammattat
dokładnie zyc sie odechciewa. ja tez mialam strraszne na rekach ale traktuje je depilatorem. najlepsze jest to ze nawet nie wiem czy moj facet o tym wie...

Gość mrrraaauuu
Depilację laserową trzeba powtarzać. Jest to seria kilku zabiegów, dlatego od razu się nie usunie wszystkich włosków. Depilacja laserowa może być nieskuteczna przy jasnym owłosieniu. Najlepszy efekt jest przy ciemnym, a jeżeli dodatkowo masz jasną karnację, to będzie jeszcze skuteczniejsza. Najlepiej wykonywać ją jesienią i zimą, gdy nie wystawia się skóry na działanie promieni słonecznych.

Gość george i bush
ja nawet nie mam faceta. a jeśli już cudem jakiegoś znajdę to chyba nie dam z siebie ściągnąć koszulki, bo mam takie kompleksy z tego powodu, że nawet jak usunę woskiem wszystko i tak zawsze się czegoś dopatrzę. chyba wolałabym, żeby to była sprawa hormonów, nafaszerowałabym się prochami i może byłaby jakaś zmiana, a tak to na laser mnie nie stać, więc prowadzę żałosną egzystencję chowając się w ciuchach :(

Gość hakunammattat
tylko niestety jest takze jest pare rodzajow tej depilacji laserowej i ciezko sie na jakas zdecydowac

Gość mrrraaauuu
Najlepiej zapytać kosmetyczkę o radę. Poradzi, która depilacja jest najlepsza.

Gość hakunammattat
ja tez wolalabym gdyby to byly hormony. jazawsze jak spotykam sie z moim to depiluje sie od gory do dolu na plezach czasami tylko cos zostaje. czuje sie strasznie z tymi wlosami

Gość melisana2555
najlepszy jest laser diodowy lightsheer albo sheerlight jakos tak. bylam na 3 zabiegach, jestem w miare zadowolona, ale jeszcze dluga droga przede mna.

Gość hakunammattat
jak duze to są koszty

Gość melisana2555
hakunamatata - tylko ci sie tak wydaje, ze wolalabys zeby to byly hormony. tez kiedys tak glupio gadalam, a fakty sa takie, ze nadmierne owlosienie, ktore masz pomimo prawidlowej gospodarki hormonalnej jest duzo latwiejsze do usuniecia niz kiedy wloski sa wynikiem choroby hormonalnej. generalnie takie hormonalne sprawy sa ciezke do wyleczenia. wtedy nawet laser nie pomoze - usuwasz, a one i tak odrastaja.

Gość ashantiii877
ja jestem brunetką ale na szczęście nie mam tego problemu... wlosy na rękach są nawet malo widoczne

Gość melisana2555
mozesz sobie zajrzec w cennik dowolnego gabinetu kosmetycznego w twoim miescie. nie wiem jakie obszary ciala ciebie interesuja. ceny sa dosc podobne. zabieg trzeba powtarzac co 6-8 tygodni conajmniej trzykrotnie, tak wiec nie musisz miec calej kwoty od razu, wystarczy przez te 8 tygodni uzbierac na kolejny zabieg i tak to sie kreci. ja sie zlapalam za glowe jak sobie policzylam ile potrzebowalabym kasy, zeby sie pozbyc problemu. teraz zaluje, ze tak dlugo zwlekalam, finansowo jakos mocno tego nie odczuwam, a wcale specjalnie zamozna nie jestem.

Gość hakunammattat
melisana2555- pewnie masz racje.

Gość melisana2555
no niestety mam. tak wiec cieszcie sie dziewczyny, ze z hormonami wszystko okej. i polecam przemyslec kwestie lasera - chociaz nie wiem, byc moze nie macie tak strasznego owlosienia jak ja i w tak widocznych miejscach...

Gość hakunammattat
uwierz mi moje owlosienie na plecach mnie przeraza zreszta wszedzie. w lato nie wchodze nigdzie w bikini nic brzydze sie sama siebie