Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *lilith

prawdy i mity o antybiotykach i antykoncepcji

Polecane posty

Gość *lilith

witam drogie panie zdazylo mi sie przyjmowac antybiotyk na ktorym wyraznie pisze ze oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych. oczywiscie byl sex i bylo tez kilka tabletek nie wzietych w pore... czy antybiotyki naprawde oslabiaja dzialanie antykoncepcji? nawet jesli kontynuowana jest juz dlugi czas - rok, moze wiecej?

Wszystko jest możliwie więc i to też powinnaś brać pod uwagę przy zażywaniu tab anty. Ja brałam Nuvaring i nie miałam takich dylematów, bo hormony od razu, że tak powiem "wsiąkały" do krwiobiegu.

Istnieje taka możliwość, więc i to musisz brać pod uwagę przy zażywaniu tab anty. Ja brałam Nuvaring i nie miałam takich dylematów. Hormony od razu, że tak powiem "wsiąkały" do krwiobiegu, w przeciwieństwie do tabletek.

Gość *lilith
no wlasnie slyszalam o tym pierscieniu ale w wszelkie wynalazki jak pierscienie czy plastry ciezko mi wierzyc w ich dzialanie. czyli antybiotyki nie sa w stanie wplynac na dzialanie hormonow z pierscienia? jak to mozliwe?

na forum masz temat związany z tym krążkiem, poczytaj sobie i na necie znajdziesz też sporo informacji. No to uwierz ;) Ja stosowałam ten krążek i oprócz tego nie zabezpieczałam się dodatkowo, jak to robią niektóre zdesperowane dziewczyny ;) Działanie jest proste, tab połykasz i ona musi przejść przez żołądek do wątroby, żeby się rozpuściła i wchłonęła do organizmu, a jak bierzesz leki to one mogą spowodować, że część hormonów się nie wchłonie i nie zadziała. A krążek działa natychmiastowo, bo nie musi przechodzić, że tak powiem całego organizmu. Następnym plusem jest, że nie musisz codziennie pamiętać o tym by połknąć tab, tu wkładasz krążek i wyciągasz po 21 dniach. Możesz współżyć z krążkiem bądź nie, (do 3 godz musisz go znowu włożyć).Tylko trzeba się nauczyć go wkładać, kwestia wprawy ;)