Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana asia

Proszę o dobre słowo:(

Polecane posty

Gość załamana asia

Niedawno urodziłam drugie dziecko, spóźnia mi się okres. Spóźnia się ponad 2 miesiące, robiłam 2 tygodnie temu test - negatywny. Brałam luteinę na wywołanie @ i nadal go nie ma. Boję się robić kolejnego testu. Mam zespół policystycznych jajników i szanse na ciążę są niewielkie, ale są. Jestem załamana;(

jak tyle się spóźnia to raczej test jest wiarygodny ;) a sama piszesz że masz PCO więc czemu się dziwisz,ja miałam torbiele na jednym jajniku a cykle miałam bardzo długie ;) jak długo brałas ta luteine? i po ile?

Gość Asiu ale co mamy ci napisac?
Nie mamy mocy odwrocic tego co sie stalo. Zrob test albo idz do lekarza i sie dowiesz. Przyczyna moze byc zaburzony cykl (normalna rzecz przy PCOS) albo ciaza, albo jeszcze inna dolegliwosc... Jesli to ciaza to trudno. Na ECP juz co prawda za pozno, ale zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji... mozesz kontunuowac lub przerwac ciaze. Jesli zdecydujesz sie na to pierwsze, to po urodzeniu mozesz po prostu zajac sie 3 dzieckiem (przy dwojce, 3 spokojnie sie wychowa), albo jesli czujesz ze nie podolasz finansowo lub z jakiegokolwiek innego powodu skierowac je do adopcji. Nie ma sytuacji bez wyjscia. Przede wszystkim zachowaj spokoj i wykonaj wszsytkie konieczne czynnosci by zdiagnozowac przyczyne. Najlepiej odwiedz lekarza.

Gość załamana asia
Skonczyłam luteinę w piątek, chcę poczekać do środy - czwartku i jak nie będzie @ to znów test i lekarz. Boję się, że być może owulacja się przesunęła i zaszlam w ciążę po zrobieniu testów. Wiem że nie macie możliwości odwrócenia czasu, ja też nie:) Dlatego proszę tylko o dobre słowo:) Finansowo jakoś byśmy dali radę. Ale mamy małe mieszkanie, mały samochód, no i drugie dziecko jest na prawdę malutkie. Dziecka nie oddam ani nie usunę, nie dałabym rady. Często spóźniał mi się @, ale jakoś teraz mam straszne obawy. Może dlatego, że to wybitnie nie czas na trzecie dziecko.

Musicie sie ostrozniej bawic z ukochanym. PCOS czy nie PCOS, to schorzenie nie jest zadna antykoncepcja w waszym ukladzie. Nie mozesz wspolzyc zaslaniajac sie samym cyklem. Jesli nie chcecie przykrych niespodzianek i stresu na przyszlosc, musicie sie porzadnie zabezpieczac i basta. Skoro piszesz, ze boisz sie ze zaszlas po tescie znaczy ze lekcewazysz ryzyko. Robisz testy i dalej nie uwazasz, a potem znowu powtarzasz testy... troche bezsensu. NPR nie jest dla kobiet z PCOS.

Jesli karmisz piersia to najmniejsze dziecko, to faktycznie mozesz czasowo nie miesiaczkowac, ale mysle ze to akurat wiesz (w koncu masz 2 dzieci) i ze wzielas go rowniez pod uwage.

* 'to', a nie 'go'

Gość załamana asia
nie stosowaliśmy metod naturalnych a gumki. Dwa razy się zsunęły niestety. Normalnie brałabym tabletki ale czekam z braniem na @ właśnie. Piersią już nie karmię. Po raz pierwszy w życiu nie chciałabym być w ciąży:(

No to skoro wiecie ze wam sie zdarzaja zsuniete gumki, mogliscie poczekac na ten okres nie wspolzyjac z pelna penetracja. Sa inne ciekawe rodzaje seksu, bez penisa z pochwie. Skoro az tak sie boicie ciazy, nie powinniscie ryzykowac juz po tej pierwszej wpadce z gumka. Dobranoc.