Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitka______

Gdzie wymienić grosze ze skarbonki na banknoty? :)

Polecane posty

Gość gość
Sprawdź w kantorach, ja czasem tam wymieniałam dużo drobnych na normalne papierowe pieniądze. Może akurat. Http://strefawalut.pl

Gość gość
ktoś tu napisał że naq poczcie nie mają obowiązku wymienić pieniędzy, owszem nie mają, ale ona chciała nimi zapłacić przelew, więc nie mieli prawa jej odmówić nawet jeśli były by to 1 groszówki.

Gość gość
Co do wymiany to trudno powiedzieć, banki robią problemy. Ale żeby to łatwo wydać... Idziesz na zakupy do tesco, kierujesz się na samoobsługową kasę, wrzucasz garść monet, jak za mało dorzucasz kolejne :P Również te najdrobniejsze monety ;)

Gość gość
W każdym banku

Gość prefix
wszędzie musza je przyjąć jak nie wołaj straż miejska dostanie sklep mandat ;) a wpłać je na swoje konto w jakims banku muszą je przyjąć i to bez prowizji

Gość gość
Ja mam ponad20kg i tez niewiem co z tym zrobic

Gość gość
Przyjmę każdą ilość drobiazgu jak by co info na e-maila: wymianabilonu@o2.pl

Gość nniutanala
Pracowalam w piekarni 2 lata (peywaciarze) dodatkowo mieli sklepik szkolny wiec moja wyplata 1600 wygladala nastepujaco pelno woreczkow posegregowane opisane ladnie ile w kazdym 10, 20 gr 1, 2, 5 zl 10, 20zl no coz przyjac trzeba w koncu ciezko zarobione do domu przeliczenie ciezka sprawa ale ok zgadza sie ide do biedronki na zakupy 10 ojej ale ciezko w tej torbie w glowie kombinuje kto mi to rozmieni spojrza sie jak na idiotke xD stoje przy kasie i place pani sie oczy zaswiecily jak tym zaplacilam I mowi moze ma Pani wiecej drobnych ja na to jaki bilonik jaki maly papierek interesuje no Pani mowi ok 5, 10, 21 kazdego msc to wszystko bo wyplaty emerytury I ludzie same 50, 100, 200 tymbardziej ze porobili bankomaty w sklepie xD I nie wazne bylo ze pelno ludzi oddelegowanych do kas obok papierki przeliczyla i z 2 worki 2, 5 zl stwierdzila ze jestem dobra z matematyki i wrocilam z tak lekka torebka samych 100zl ze bylam z siebie dumna i tak przez 2lata a jak przyszlam i mowie zmienilam prace to juz na konto i zaplacilam ta 100 swiezo z maszynki to pani byla zalamana ;) ale kazde grosiczki zlotoweczki ze skarboneczki z sympatia tego 10 przyjmuje

Mam pomysł, chociaż nie wiem, czy komuś się spodoba. Skoro mamy banknoty, to może częściej nimi płacić za zakupy, a np 200,100, etc. odkładać. Nie wiem, ja spróbuję tej metody, może się uda. Moja mama niemalże zawsze mnie krytykuje, gdy zamiast płacić drobnymi, wolę wyłożyć 50 zł, żeby zaoszczędzić sobie szukania drobnych.

Gość gość
Przepraszam , miałam na myśli monety a nie banknoty

Gość gość
W NBP - Narodowy Bank Polski

Gość Kulturalny
Mam dość spore świadczenie w tym temacie, gdyż od kilku lat zapełniam dość spory słoik i mam okazję się przekonać waga to nie jedyny problem. Więc owszem są banki które bez problemu wymienią za drobną prowizją. Ale ja osobiście preferuję pocztę i jeśli szanowne panie z poczty mają zbyt wiele elokwencji i są bardzo zapracowane przy małym natężeniu ruchu, to nie pozostaje mi nic innego jak dokonać wpłaty odmieżonej kwoty na konto bankowe moje lub bliskiej osoby. A nawet możemy wykonać opcję wpłaty i dostarczenia na podany adres :) Oczywiście wcześniej liczę i segreguje nominały. Udanych wydanych.

Gość gość
Witam wszystkich zainteresowanych wymiana grosików wymienię każdą ilość 1 oraz 2 grosze. Proszę o info. mario1978k1@gmail.com

Gość Małrzwzgość
Jo mom w chacie cala puche harnasia i niewiem co mom począć żona i dziecko do wykarmienia a jo groszem nie śmierdze to znaczy śmierdze ale gnojówom bo sie nie myłek. Byłem w monopolowym zakupiłem 2 puszki harnasia tak na zapas żeby puszek na drobniaki nie brakowało. CK sie rzóca.

Gość gość
w marketach sa kasy samo obsługowe mozna tam wrzucac bilon od grosza polecam isc na zakupy

Gość gość
Jak ktoś ma dużo drobnych to chętnie zamienię każda ilość :) przydadzą mi się w pracy. Email nhoswiecenia@tlen.pl - Kraków

Gość kantor
Kantor w Złotej Bramie przyjmie Wasz bilon, ale najlepiej posortowany , policzony i bez groszówek

Gość bius

państwo wydaje miliny z budżetu na wybicie 1,2,5 groszówek a zarabiają mennice (ostatnio bili w Royal Mint )a w puszkach u ludzi nazbierało się tej drobnicy całe mnóstwo , a w sklepach dużej ilości nie przyjmują co pachnie sabotażm gospodarczym gdyż jest to prawnie obowiązujący środek płatniczy 

Gość Gość

Sklepy przyjmują drobne, nie chcą tylko wymieniać, więc juz nie wymyślaj jakis teorii spiskowych.

Gość gosc

my wymieniamy w osiedlowym spozywczaku, zawsze potrzebuja drobnych.Albo idz z tym do banku

Gość MLODA

Jesli jest ktos z krakowa to chetnie wymienie komus drobne na grube 🙂