Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość końcówka macierzyńskiego

Jak szybko przyrządzić mm w nocy? termos, podgrzewacz...

Polecane posty

Gość MOJE CYCKI( a raczje piersi)
MOJA SPRAWA

Gość a ja kupuje mleko w plynie
wieczorem wlewaml do butli i do lodowki potem do mikrofali na 30s i mleczko gotowe

Gość gość
Mleko modyfikowane nie musi byc podgrzewane. Ja podaje wode o temperaturze pokojowej ( pediatra tak wskazal)....... No ale na szczescie mieszkam w USA i niemusze wysluchiwac zewszad propagandy ze mm musi byc podgrzewane

Gość gość
W jułesej nie musisz też używać słownika.

Gość gość
Jak mały jadł w nocy to termos z gorącą wodą, zimna woda w butelce.. w pojemniczkach przyszykowana odpowiednia ilość mieszanki. Od dawna w nocy nie je.. a jak się zdarzał, to już podgrzewałam wodę w mikrofali.. a teraz jak się przebudzi, to dostaje wodę (jeśli chce, kilka łyków), a kubek z miękkim ustnikiem napełniony wodą leży na kaloryferze.

Gość gość
ja miałam 4 butelki - w każdej nalana odpowiednia ilość wody - jedna z butelek lądowała w podgrzewaczu ustawionym na najnizszym poziomie - jak mały chcial jeść brałam butelke - woda była idealna - wsypywałam proszek , mieszałam i gotowe - mały jadł - a potem tą drugą butelkę dawałam do podgrzewacza i znów jak miał jeść to wyjmowałam itd i wkładałam kolejną - dzięki temu woda zawsze była gotowa, w idealnej temperaturze i obok mnie - nie wyobrażam sobie mieszania wrzątków z zimną itd w środku nocy

Gość gość
do pracy wracasz przeciesz jest roczny macierzyński aż grzech nie skorzystać!

Gość gość
ja mam podgrzewacz na okrągły zegar ustawiony na 40*C, przygotowaną wodę w butelce (stoi cały ten czas gdy śpie w podgrzewaczu), z której dziecko będzie jadło, objętość tej wody jest odmierzona dokładnie do przyrządzenia jedzonka, obok stoi pucha z mlekiem, otwieram oczy, wstaje, wsypuje 5 miarek, mieszam i ganz gotowe :) niecała minuta i dziecko pije.

Gość gość
Ja okad przestalam karmic piersia mam termos. Kupiłam dosc drogi ale taki ze trzyma ciepla wode 24h. Mam go juz dwa lata i nie wyobrazam sobie inaczej. Nawet teraz jak syn pije rano i wieczorem to mam w termosie ciepla wode.

Gość gość
śpię w podgrzewaczu :D

Gość gość
Dwa lata temu macierzynskiego rocznego nie bylo :P Czytac daty!!!!!! Ale skoro juz temat odswiezony. Ja mam w podgrzewaczu odpowiednia ilosc wody a w pojemniczku odmierzona ilosc proszku. Nawet oczu otwierac nie musze :P po omacku,15 s i gotowe,dziecko nie zdazy sie dobrze rozbudzic,wypija przez sen,ja daje przez sen doslownie, dziecko przekreca sie i spi dalej a ja w tyl zwrot do lozka i spie dalej:P odmierzanie miarek na polspiaco bylo zbyt wielkim wyzwaniem:P

Mój dzieć nie budzi się już na nocne karmienie. Miałam nastawioną butlę z porcją wody, musiałam tylko dosypać mleko.

Ja szykuję wieczorem 3 butelki z przegotowaną wodą, jedną daję przed snem, a druga grzeje się w podgrzewaczu i w nocy jak mała sie budzi mam ciepła wode. Dosypuję tylko mm i gotowe :-) Jak już zasnie, to wkladam do podgrzewacza 3 butelkę i mam na rano.

Gość Mlubicz
DOBRY termos - woda do termosu 40 stopni, mleko nasypuję w butelki. Zalewam w sekundę, mieszam i gotowe ;)