Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona na maxaa

dzisiaj zostałam obrażona.. przykro mi

Polecane posty

Gość wkurzona na maxaa

mieszkam w innym kraju, ale pracuje, płacę podatki, mam ubezpieczenie zdrowotne dzwonię do mojego lekarza (mam miec operacje pod koniec stycznia i miałam się zapisać na usg przed zabiegiem) odbiera siostra, bardzo niemiła i prosi mnie o nazwisko więc jej mówię jak mam na nazwisko a ona z pretensjami, że jak ona to ma napisać, więc spokojnie tłumacze, literuję a ona do mnie tekst (tłumacząc na polski) "jezuuuu z tymi obcokrajowcami" zrobiło mi się strasznie przykro, bo nie jestem kimś kto chce czegoś za darmo, ja płacę za ubezpieczenie zdrowotne, ona dostaje pieniądze za to, że pracuje w przychodni postanowiłam po przemyśleniu, że coś zrobię-bo nie dam się tak traktować tylko dlatego, że jestem obcokrajowcem postanowiłam, że porozmawiam w środę z lekarzem o tym i powiem, że owa siostra ma mnie przeprosić poczułam się bardzo upokorzona, jakby łaskę robiła, że "obsłuży" obcokrajowca pierwszy raz spotkałam się z tak nietolerancyjnym podejściem jestem oburzona i mi przykro :( niby Czesi i Polacy to bracia, a jednak..

Gość ruda laska
masz z tym problem? wyluzuj, może kobita miała PMS

Gość wkurzona na maxaa
jeszcze gdyby w żarcie powiedziała, że oh mają problem z zapisywaniem a ona podniesionym tonem, takim maksymalnie wrednym, jakby obcokrajowcy byli dla nich utrapieniem i problemem poczułam się jak w 5 klasie podstawówki gdy wredna nauczycielka opieprza ucznia za nic chcąc mu pokazać gdzie jest jego miejsce

Gość retetetr
trzeba było odpowiedziec czyms w podobnym stylu. jejku. jezyka w gebie nie masz?

Gość wkurzona na maxaa
no ale nie może na mnie krzyczeć tak o jestem dorosłą kobietą, nie chcę niczego za darmo uwierz, w takim tonie jakbyś usłyszała taki tekst, to też byś czuła się urażona tymbardziej, że cała rozmowa była bardzo ale to bardzo nieprzyjemna

Gość wkurzona na maxaa
retetetr masz rację tylko, że mnie zatkało, nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem, takim tonem pielęgniarki

Gość Jeronan@
Wkurzona, zjedz kutacha, a bedzie ok.

o jej to jest straszne. Dała bym tą sprawę do prokuratury za to że moją godność osobistą urazili. O jej, ale przyjebana baba z ciebie autorko

Gość ja też nie rozumiem
dlaczego babsztyla po prostu brzydko mówiąc nie zjebałaś , to jest jejpraca , jej zasrany obowiązek i ode mnie by na pewno usłyszała co myślę o takim traktowaniu pacjentów

Porozmawiaj z lekarzem, powiedz mu, ze jestes zadowolona z jego opieki, ale ze jego recepcjonistka jest niemila i slabo wykwalifikowana - ma problem z poprawnym zanotowaniem informacji. Spokojnie i rzeczowo, masz do tego pelne prawo. Tego, ze zostalas zle potraktowana jako obcokrajowiec, wcale nie musisz rozwijac - jestes pacjentem, Twoje pochodzenie nie ma nic do rzeczy!

Gość wkurzona na maxaa
no ale chyba jeśli płacą jej za odbieranie telefonu, to ma pacjenta traktować z szacunkiem ciekawe jakby Was pielęgniarka obraziła jakbyście się czuli nie chodzi mi o prokuraturę itd ale słowo przepraszam miałaby powiedzieć co obcokrajowiec to nie jest normalny pacjent? można go zjechać ot tak? za to, że ma trudne do napisania nazwisko? Czesi stają się coraz bardziej nietolerancyjni, zaczyna mnie to zniechęcać do nich do tej pory nie poczułam tego na własnej skórze, ale teraz pierwszy raz poczułam się jak gorszy niż Czech pacjent, bo obcokrajowiec

Gość wkurzona na maxaa
tylko, że ona mi wprost wypomniała, że jestem obcokrajowcem może Wam się wydaje, że to śmieszne, że tak przeżywam to ale ja naprawdę poczułam się źle żałuję, że mnie zatkało i jej nie nagadałam, ale w środę podczas porozmawiam i z lekarzem i z nią

Gość osobarowniezobrazona
No własnie tak jest - ale to w innym kraju Cię obrazili, a ja np. mam tak, że jestem w swoim kraju i jestem POMAWIANA, OKRADANA - teraz co jeszcze zostaje ZABÓJSTWO? - i to wszystko ze śmiechem przez kompletne ZERA UMYSŁOWE I PUSTE ŁBY ZAPITE i to wszystko jest dobrze i tu i wszedzie. Też wiesz nie wiem co o tym myśleć. No fakt - nie sprawdziłam sobie rachunku za telefon na bieżąco - mój jedyny błąd FAKTYCZNIE, ale wiecie - co chcą osiągnąć dwa puste łby, które tak - jeśli nie w burdelu (bo to jeszcze zrozumiem - przysięgam) no to w takim razie w tzw. dziadkach pracują na zachodzie i co? I one mnie okradły bo pracy w książkach nie dostały? Że co? A jaką one na to miały szansę w ogóle? ZEROWĄ. I wszyscy w Polsce pozwolili im mnie okraść bo ONE PRACOWAŁY ZA GRANICĄ. Czy tu są normalni ludzie? A to miały iść do domu publicznego bo TO BY JESZCZE ZROZUMIELI, ale z tych dziadków w te książki - no to pchać ten wózek i tyle. I wiecie - w Polsce najgorsze dno, za granicą - każdy menel najlepszy i z tego powodu PRZEZ MENELI jak dla mnie zza granicy ja jestem okradana bo co? Bo one książek nie dostały? Bo nikt nie dostał książek? Ludzie - czy wy macie POD DEKLEM NASRANE CZY NARZYGANE że tak napiszę? No wiecie co - one miały szanse ZERO na to. A powiem wam coś takiego - firma, która mnie SPRZEDAŁA - ja już wiem po co - to ma złą opinię w kraju XYZ i są tak głupie te baby, że do dziś nie rozumieją czemu. To niech sobie popatrzą jak sie nazywają wiecie bo do mnie, że nie wiem jak się nazywam - a one wiedzą? NIe wiedzą! I do dziś pretensje nie wiadomo o co. Że mają złą opinię - bo mają. I u mnie też! Ale to bez różnicy. Co robią palantówki i tyle. Bo one się czują urażone bo mają złą opinię - BO ROBIĄ ŚWIŃSTWA LUDZIOM BEZ SENSU I NIE WIEDZĄ JAK SIĘ NAZYWAJĄ. ZA TO! A teraz niech mi oddawają za tlefon bo mnie dziwki przez nie okradają i tyle z nich pożytku. I pijaczki. Ale nie przez to mają złą opinię tylko one nawet tego nie rozumieją wiecie - takie są głupie. A czemu? A po co trzymają z pijakami? Nie widzą ile ci ludzie chleją? Później mają takie same pomysły na każdym kroku jak oni. Czy też mam się śmiać? Tak - jak mnie przeproszą i zapłacą mi z 500 euro co mi sie należy jeszcze w ostatniej pracy. BO FIRMA PŁACI. To niech płaci! I tyle wam napiszę ps. firma płaci - tak samo jak i inni wiecie. ale wielka uraza i pretensje do mnie. No to co - pozostaje mi na policję iść na nie i tyle :( Na wszystkich :(

Gość retetetr
wkurzona na maxaa no ale chyba jeśli płacą jej za odbieranie telefonu , to ma pacjenta traktować z szacunkiem ciekawe jakby Was pielęgniarka obraziła jakbyście się czuli NIE MA TAKIEGO OBOWIAZKU, JA PIERZDIELE MOZESZ BYC SAMA SOBIE WINNA ZE NA TO JEJ POZWOLILAS ZAMIAST JEJ POWIEDZIEC TO I OWO. ONA NIE MUSI BYC MILA DLA CIEBIE PO CO? MA ZA ZADANIE ODEBRAC TEL I ZANOTOWAC NAZWISKO I TYLE. A CZY BEDZIE SŁITASNA CZY NIE JUZ JEJ BROSZKA. co obcokrajowiec to nie jest normalny pacjent? można go zjechać ot tak? za to, że ma trudne do napisania nazwisko? A CZY KTOS CIE TU ZJECHAŁ ZA TO ZE JESTES OBCOKRAJOWCEM??? JEJKU.

Gość retetetr
DO osobarowniezobrazona SPADAJ BO PIERDZIELISZ ZE CIE ZROZUMIEC NIE MOZNA, CHCESZ TO ZAŁOZ SOBIE ODOBNY TOPIK GDZIE SIE wyraznie WYPOWIEDZ.

Gość wkurzona na maxaa
tak powiedziała "jezuuuuu z tymi obcokrajowcami" w maksymalnym wkur wieniu to mnie obraziło

To jest normalnie śmiechu warte co ja tu słysze na każdym kroku , że np. FIRMA PŁACI. To niech cholera płaci - 500 euro mi brakuje przez zwykłe pijaczki i kurwy. Płacą? No to niech płacą i naprawdę nic do nich nie mam a tak to dekle i tyle. Jak inni :( Bo to same dekle i koniec. Poprzedni też i koniec. I będą mieć swoją dobrą opinię MOIM KOSZTEM? O nie - koniec :(

Gość wkurzona na maxaa
nie nie mam problemu z samooceną jestem dorosłą, wykształconą kobietą, która uczciwie pracuje i nie będzie mnie jakaś pielęgniarka traktować jak gówniary po której można jeździć to że ktoś nie pozwala na to by go obrażano, nie znaczy że ma problem z samooceną ok widzę, że zniezbyt rozumiecie ja wyjasnię to w środę u lekarza w każdym razie dzięki za wpisy, pozdrawiam

Bo wiecie - cały rok siedzą w tzw. dziadkach czy gdzieś, obłowione, na miesiąc przyjechały NA WCZASY razem ze starymi emerytakmi schlanymi i MNIE TERRORYZOWAŁY - wszędzie!!! - w domku, w pracy - wszedzie!!! Takie zera. I FIRMA PŁACI - no własnie tam 500 euro brakuje lekko - nie mogłam przez nie zarobić więcej, nic. BO CHCIAŁY STAŁEJ PRACY to ja nie mogłam zarobić bo pojechałam na miesiąc (bo bym musiała paść w tej pracy jak w Auschwitzu ludzie a one wszystkie na mnie - że się obijam czy coś tam - jakbym poszła to ło matko - chybaby mnie zabiły w tym domku, że poszłam i nie przejmuję sie ILONĄ PIERDOLONĄ. Taka gwiazda ich. A jak nie to o co im do cholery poszło, że mnie zwykła dziwka okradła? I nie życzę sobie z tym pomiotem żadnego kontaktu wiecej i zaraz walę na policję w razie co BO NIE CHCĘ JEJ WIĘCEJ WIDZIEĆ!!! Bo przez nią nie dostałabym pieniędzy gdybym się nie nie przejmowała. I tyle mnie ona obchodzi. A z czego ja mam żyć? Co ta dziwka sobie nie wyobraża bez zęba i koniec. Bo ona chce coś dla Polski zrobić? To niech się stąd wyniesie do niemieckiego burdelu. I tyle :( Co ona może zrobić dla Polski? Jeszcze może przestać nadużywać alkoholu i wstawić sobie zęba. I okradać ludzi uczciwych jak ja. Tyle może. Ale na razie właśnie to co robi to KRADNIE i PIEPRZY PO WÓDZIE OD RZECZY i tyle. No to życze jej dalszych sukcesów z KRZYŻEM na plecach i tyle. I żeby jej wszystkie zęby wyleciały. I tyle :(

gdybym się nią nie przejmowała - tak miałam napisać. Wiecie - wzniosłe myśli CO ZROBIĆ DLA POLSKI? Np. mnie nie okradać i dać mi zarobić. Nie - książki dla Polski. Wiecie kto te ksiązki może załatwiać - no nic nie piszę bo przy dziadkach też jest jakaś kasa, nie? Ale wiecie - no nie wiem czy tyle ile ma szef największej firmy na swiecie. I co? Ona uważa, że ona mu jest równa? No bez przesady. Oni po prostu są skromni i mili , ale w sumie zwykłe świnie. Jak dla mnie - kibel na łeb z gównami i koniec rozmowy - ja nie mam takiej forsy, a firma prowadzi działalność ... dziwną. No nie do końca, ale ja nie mam możliwości być tam OK nawet jeśli wszystko rozumiem - nie mam doświadczenia, kwalifikacji odpowiednich, ZNAJOMOŚCi - o kasie ani słowa. Nie mogę się tam na wiele rzeczy uczciwie zgodzić - no z przekleństwem w tle. I tyle. No też mi przykro, jestem NIEPRZYGOTOWANA pod każdym wzglęem i tyle. Czy komuś na mnie zalezało? Nie bo bym była przygotowana właśnie. Więc znowu czyjeś przekleństwo i taki koniec - ZŁODZIEJSTWO W POLSCE. Zostaje mi Ilonę na policję oddać , firmę drugą i zboczeńca z pierwszego domku i mieć wszystko DOKUMENTNIE GDZIEŚ wiecie - bo mam tego wszystkiego DoSYĆ i koniec :( I nie mam racji? Jak 150 - dla mnie.

Wiecie - dla Polski można dużo rzeczy zrobić - wrzuć śmieć do kosza DLA POLSKI. Od tego niech ta Ilona zacznie - bo w NIeczech wyrzuca śmieci, ale w Polsce? Czy zawsze wrzucała śmieci do kosza? I tyle :( No co poza tym. Teraz jest tam taki układ, że co - każdy ma swoje myślenie - przypuszczam, że OBECNIE wszyscy sa tam OBRAŻENI na Wrocław w tej firmie to jak im może na Warszawie zależeć. Za co? Np. za to, że takie głupie baby siedzą w biurach i tyle problemów przez nie z jakąś mędą chorą na łeb - ze mną. Bo 1 osoba. Ale to nie jest prawda bo tam była GRUpA i ta grupa mnie terroryzowała i ja też powiem - co to? To jest metoda zachodnia? I to już mi nie dadzą rady BO NIE I JUŻ. I też nie powiem czemu. Dlatego się mnie boją - tyle ile, najwyżej mi nie pozwolą wyjechać. Bo wiecie - teraz to im się nic nie chce, ale wiecie - rozczarowali się i tyle. I układ na miejscu jest taki, że właśnie ta dokładnie firma miała wiedzieć jak sie DOKŁADNIE nazywa i tyle. Ale nie wiedzą, a oni nie będą im mówili co jest grane - po co im problemy. I tyle. No każdy chce normalnie. Wiecie - one są jakie są, za to inni są jacy są też. I po co im problemy? W sumie chcieli coś na plus, jeszcze po ryju dostaną - też się boją i tyle. A poza tym na pewno już gdzieś to mają i tyle. Nie wszystko jest idealne każdy myśli o sobie i tyle. Ja też :( I tylko takie rozczarowanie ogólne i zniesmaczenie i tyle :( :(

Wiecie - najgorszajest ta mentalnośc niemiecka w tej firmie - nie wiem z czego ona sie tam bierze? Nie twierdzę , ze wszyscy sa tacy sami , ale wiecie - jak patrzę na taki znaczek to myslę sobie, że więzień w Auschwitzu też miał zdjęcie. Każdy - z 3 stron. I normalnie do dziś to samo :( No to samo :( Patrzcie - to na zdjęcie dla każdego forsę mieli, a na jedzenie nie. No i to jest nie do przeskoczenia - po co ci ogolony łeb z 3 stron jak ludzi na śmierć wysyłasz? I to jest ta firma. To jest DO ZWYMIOTOWANIA - no chyba , że komuś się podoba. Kto tam mówi prawdę? Rudolf Hess? To nie dla mnie i tyle :( :(

Wiecie bajzel tam musi być dramatyczny JAK DLA MNIE skoro są aż zdjęcia - bez sensu. Po prostu jeden bałagan - na koniec zdjęcie i tyle. Ale to nie moje sprawy. Nigdy nie rpacowałam w zakładzie nma 3000 osób - wiem, że w szkołach w Polsce nie ma listy uczniów 1 września do dziennika, a jest 500 osób , a tam? Ale wiecie - zdjęcie i się zgadza wszystko. No ale sie nie dam i koniec BO NIE I KONIEC. I za to takie złodziejstwo na mnie w Polsce. Bo wariatka po liceum chciała coś dla Polski zrobić. Tam nie tacy wylecieli słuchajcie - dla Niemiec chcieli coś zrobić i wylecieli, a co dopiero dla Polski. Dajcie spokój :(

Gość ABC----
a jak tam Alicja Bachleda-Curuś? jeszcze cię przesladuje w twoim chorym umysle?

Gość aklmla
fanka bachledy is baaaaaaaaaack...!!!!!!!! ahahahahahahahahahaahahahaahahahhahha.....!!!!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Gość bhbhj
Jasne, ze nie mozna tego bagatelizowac. Niech sie krowa nauczy, ze nie ma prawa nikogo lekcewazyc, a jak cos jej sie nie podoba, to niech zmieni prace na taka, gdzie nie bedzie miala kontaktu z ludzmi