Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przygnębionaonaona

Dwa poronienia - co dalej?

Polecane posty

Gość przygnębionaonaona

Dwa poronienia pod rząd! Czy któraś była w takiej sytuacji? Jakie badania? Wkurza mnie podejście lekarzy którzy mówią aby starać się o kolejne. Ja się wykończę psychicznie. Przestaje wierzyć w to że jeszcze się uda. Co mam robić?

Ja też jestem po dwóch poronieniach. Na forach, które przeglądam jest naprawdę sporo dziewczyn po takich przejściach. Ja obecnie jestem w ciąży w 11tc i głęboko wierzę, że będzie dobrze. Z badań jakie robiłam to: toksoplazmoza, cytomegalia, przeciwciała antykardiolipinowe, wymazy, posiewy (wraz z mężem), morfologię, ob, takie podstawowe. Co się stało z Twoimi ciążami? W którym tc się skończyły?

Gość przygnębionaonaona
ja także robiłam wszystkie badania o których piszesz. Wszystko ok. Poronienia były w 7 i 8 tygodniu. W obu przypadkach obumarcie.

Gość madzialenaaa
przygnębionaonaona - bardzo mi przykro, ja też już dwukrotnie straciłam swoje maluszki, w 9tygodniu i 22 tygodniu. Myśl o kolejnej ciąży na razie mnie paraliżuje. Nie wiem kiedy znów będę miał tylko odwagi żeby spróbować...:(

Gość monicccc
w 22 tc - tak pozno tez mozna poronic - o matko :( dlaczego???

przygnebiona... radze ci nie stracac sie o kolejna ciaze bez porobienia paru badan.. 1. badania hormonow 2. cytologia, posiew poczwy plus clamydie,ureaplazme 3. toxoplazmose, 4. kariotyp obojga partnerow 5. badania nasienia 6. badania immunologiczne, przeciwciala 7. tarczyca to sa podstawowe badania ktore powinnas zrobic

ja tez dwa razy pod rzad poronilam ( w 6tc i 11tc) oba w anglii a tam podejscie lekarzy jest okropne . ja mialam problem z progesteronem i jak zaczelam sie starac o kolejna ciaze zalatwilam sobie duphaston - bralam od 16dc i dzieki temu urodzilam zdrowego synka!!! nie poddawaj sie

Gość autorko!!!!!!
moze nie powinnas poprostu miec dziecka? we wszechswiecie nic nie dzieje sie bez przyczyny i tobie nie jest pisane miec dzieci nie staraj sie na sile bo jak urodzi ci sie potworek od tych lekow co bedziesz przyjmowac to nie bedziesz szczesliwa. ja stracilam 2 ciaze na 3 sie nie zdecyduje bo to strasnie boli...

Gość pamelallala
moja koelzanka nie mogla zajsc poronila, okazalo sie ze miala przegrode w macicy, po operacji zaszla ma synka :) , moze masz torbiele na jajnikach zespol policystycznych jajnikow , >? maz sie badal?

wez niepi...pl glupot... moze nie powinna miec dziecka..puknij sie leb..bo czyms takim robisz komus przykrosc, komus kto i tak juz wiele wycierpial..

Gość madzialenaaa
prinzesska27 - niestety, takich ludzi, którzy zamiast zrozumieć i pomóc tylko ranią i jeszcze sprawia im to przyjemność jest więcej. w dodatku nie rozumiem jak autorka tego postu, która, jak czytam też jest po stratach, może napisać tak innej kobiecie..

Dziewczyny życze Wam abyscie zobaczyły na teście upragnione 2 kreseczki:)musi się udać... Ja w prawdzie nie byłam na waszym miejscu,ale to co przeżyłam martwiąc sie o swoja dzidzie dało mi do zrozumienia jaki to ból -stracić ciąże...Trzymam za Was kciuki...Pozdrawiam Asia

Ja pier....jak można komuś napisac ze moze nie powinien mieć dziecka?!!!!Jakim trzeba być pojebem!!!!! Autorko jeśli ginekolog ci tak mówi że próbowac dalej i nie szuka przyczyny to zaczęłabym od zmiany gina.

kochana Prinzesska napisala Ci jakie badania najlepiej zrobic.I jeszcze waro zrobic badania na krzepliwosc krwi.Zycze powodzenia

wiekszosc lekarzy mowi ze po 1 poronieniu nie robi sie badan... 1 raz..ok...moze sie zdarzyc-choc to jest tragedia dla kobiety... ale 2 poronienia nie zdarzaja sie od tak... gdybym w Polsce trafila na lekarza ktory bi w ogole jakiekolwiek badania zrobil-moze teraz bylabym matka.. mozesz probowac bez baran-jesz szansa ze sie uda i donosisz ciaze- ale jest tez taka ze nie...

Gość madzialenaaa
u mnie po pierwszym poronieniu kiedy zapytałam lekarza o badania popatrzył na mnie ze zdziwieniem i powiedział, że badań się nie wykonuje, dopiero po 3poronieniu tak. to była moja ostatnia wizyta u niego.

Gość chcąca bardzo mocno
ja także mam za sobą dwa poronienia tyle że ja już kiedyś rodziłam. W ciążę zachodzę bez problemu jednak obumiera ona we wczesnej fazie rozwoju. Lekarze mówią że ze mną wszystko gra. Robiłam już chyba wszystkie badania oprócz genetycznych.