Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naturalna mama

CO z tymi matkami????

Polecane posty

Gość Naturalna mama

Kobiety co z Wami? Ciągle gdzieś słyszę, albo tu natrafiam na opinię, że "nie karmię piersią, bo: nie mam pokarmu/mam mało pokarmu/dziecko nie chce ssać/gryzie", itp., itd. Przecież to totalne bzdury! Matka natura wiedziała co robi i wyposażyła nas w to co trzeba i ile trzeba. A jak się mamusiom nie chce wstawać w nocy do dziecka i wolą mu wpakować sztucznego cycka wieczorem i mieć spokój to tłumaczą się jak wyżej. Aż się już słuchać tych rewelacji nie chce, a takich matek jest niestety coraz więcej ;/

Mnie najbardziej wkurza to , że te matki które mogą karmić i mają do tego predyspozycje wolą butelkę . Ja zawsze chciałam karmić . Niestety karmiłam tylko 2 miesiące . Miałam problemy z jedną piersią . Myślano że to zastój później zapalenie . Mam guza . Karmienie tak mnie bolało , że się posikiwałam . I to nie było ani przyjemne dla mnie , ani tym bardziej dla Ami .

oj autorko chyba nie masz dzieci albo masz dziecko bezproblemowe :/ matka natura matka natura ale uwierz ze sa kobiety ktore nie maja pokarmu, jak tez sa dzieci ktore nie umieja ssac, nie przybieraja odpowiednio na wadze karmione piersia i setki innych sytuacji :) i z pewnoscia nie ejst to kwestia wygody ani widzi mi sie :D:D

Gość Naturalna mama
I tych, co im brakuje pokarmu jest coraz więcej. Normalna plaga! I myślą, że wszyscy wierzą w te brednie, gdy tymczasem wiadomo, że im się nie chce, bo wolą zatkać dziecko flachą i na parę godzin mieć spokój zamiast dawać jeść co godzinę lub dwie.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a co Cie to autorko obchodzi, mozna nie karmic piersia chocby z wygody i to nie Twoja sprawa i takie matki nie sa nic gorsze od tych co karmia piersia

Gość Naturalna mama
Właśnie jestem matką i nie wyobrażam sobie odmówić cyca mojej córci tylko dlatego, że i się nie chce albo wymyśliłam, że dziecka się nie najada, bo płacze. Przecież może płakać z tysiąca innych powodów.

a ja nie karmiłam bo nie chciałam i nie załuje, dzieci - trójkę, mam zdrowe i fajne i nie musiałam za nimi latac z cyckiem co godzine zeby byc dobra matka

to ciekawe dlaczego położne i pielęgniarki dokarmiały mi same dziecko butelką w szpitalu bo ja dosłownie 3 kropelki siary wycisnęłam przez 2 dni.

Gość rózne są przypadki.
przeważnie to rzeczywiście wygodnictwo ale czasami naprawde może nie być pokarmu - przekonałam się jak miałam mleko, bardzo dużo, w jednej piersi a druga się na samym początku zatkała, jakiś guz się zrobił i przez kilka miesięcy nie dało się "odetkać". myślę że to przez durną położną która chciała mi pokazać jak sciągać mleko i tak scisnełą że się poryczałam. tej drugiej, zdrowej, nie pozwoliłam juz jej dotknać. jak potem czytałam że to siedzi w głowie i trzeba tylko chcieć to mi się chciało śmiać. to co jak chciałam mieć mleko tylko w jednej piersi? '

Gość Naturalna mama
Oczywiście, że są gorsze. Bo zamiast dawać dziecku to, co najlepsze, wpychają w nie jakieś sztuczne żarcie. P. S. Co z tego, że nie moja sprawa? Mam prawo napisać, co myślę.

Gość może zajmijcie się sobą
żałosne matki-polki! nie każda musi mieć obwisłe cycory i wiadro w kroczu! Nikt nie zmusi kobiety do karmienia piersia jak nie chcą, świat idzie do przodu - są butelki, da się? da.. Dzieci zdrowe to w czym problem?:o wy chyba macie problem, ewidentnie komuś w życiu nie poszło. Do roboty się weźcie a nie wtrącajcie komuś w życie

Gość Naturalna mama
Moniaaaaaa: nie wszystko zawsze od razu wychodzi. I jak widać nie pomyliłam się - to zwykłe lenistwo :)

Gość może zajmijcie się sobą
To co najlepsze? lepiej żeby takich mądrości twoje dziecko nie wypijało z twoim mlekiem :o Nie każda chce być dojną krową!!! zrozumcie to

autorko mozesz pisac co myslisz ale nie musisz obrażac, kim jestes zeby oceniac innych ??? ja nie karmiłam i nie załuje więc w czym masz problem

Gość nie jestem mlekovitą
ani krową, nikt mnie nie zmusi do karmienia

Gość Naturalna mama
Ależ się uniosły :D Nie zabronicie matkom, dla których zdrowie dzieci jest ważniejsze niż ich wygląd, wyrażać swoje zdanie. A ja mam takie i tego się będę trzymać.

zdrowie nie ma nic do rzeczy, chyba jakieś wiejskie zabobony :o możesz mieć cycory nawet do pasa :o ale przyjmij do wiadomości że nie wszystkie kobiety chcą być takie rozlazłe po ciąży :D

pomyliłas autorko, synów karmiłam 3 tygodnie tak wyszło, córke chciałam dłuzej i choc miałam mleko i córcia sie najadała, była spokojna a nic nie przybrała na moim mleku a nawet spadła jej waga, wiec w sekunde porzuciłam karmienie piersia i zaczałam karmic butla i nie załuje

Gość Naturalna mama
Nikt was nie zmusza. Ale też nikt nie zabroni powiedzieć, że bardziej wa zależy na cyckach niż na rozwoju dziecka. To naturalne, że matka po porodzie karmi piersią. A jak kogoś to brzydzi to niech się zastanowi czy chce naprawdę dziecko mieć...

"Nie zabronicie matkom, dla których zdrowie dzieci jest ważniejsze niż ich wygląd" no ja własnie ze wzgledu na zdrowie mojej córki przeszłam na butle i to za rada kilku lekarzy wiec nie bredz

Gość Naturalna mama
Do nie jestem mlekowitą: to nie żadne wiejskie zabobony, ale udowodnione naukowo fakty. I nie trzeba mieć cycrów do pasa, by karmić. Wystarczy chcieć. Ale jak ktoś nie chce to znajdzie 100 powodów na usprawiedliwienie. A co do wartości pokarmu, to bardziej istotne są immunoglobiny zawarte w mleku matki niż to, żeby tylko dziecko tyło.

Gość irjcehxkfmerjxs
a ja się brzydzę takimi krowami jak ty, porównujesz rozwój dziecka do karmienia cyckiem co w ogóle nie ma związku :o tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu jaka ograniczona jesteś :o Tak tak nie kocham swojego dziecka bo nie chcę mieć obwisłych cycków :o Przypomnij sobie jak cię mąż zostawi dla kobiety z normalnym biustem a nie obwisłymi plackami po karmieniu, ale najwazniejsza będzie przecież "więź" z dzieckiem :o żal mi cię... Obyś karmiła to dziecko to 8 roku życia, będzie zdrowe i będzie więź...

naturalna mamo dyskusja z Toba nie ma zadnego sensu, chcesz karmic to karm nawet 10 lat, ale szanuj te mamy które nie karmią obojętnie z jakiego powodu, to nie Twoja sprawa

A wicie co mnie najbardziej wkurwia ,że każda ma jakiś problem ,że jedna drugiej w stanik i w dupę zagląda co cie autorko obchodzi kto jak karmi twoje to jest dziecko czy jak :O:O:O mnie wkurwiają takie matki,które narzucają swoje racje innym matką i zawsze wiedza lepiej niech każda pilnuje swojej dupy to sprawa indywidualna kobity czy będzie karmić piersią czy nie !!!!! a jak się komuś nie podoba niech się nie wypowiada

nawet nie zrozumiałaś :o do karmienia owszem nie trzeba cycków do pasa, ale po karmieniu takie właśnie są :o pdwa obwisłe placki do pasa, ale enjoy!

Gość asica kocicaaaaaaaa
Ja karmiłam piersią 2 miesiące i uważam, że wystarczyło...dałam dziecku butelkę, ładnie się najadło, przesypiało prawie całą noc, było wyspane, w dzień nie marudziło, mamusia również wyspana, zadowolona, poza tym mogłam wyjść z domu bez tych cholern ych wkładek, piersi mi się wygoiły, bo w czasie karmienia miałam całe brodawki czerwone, piekące, przy karmieniu czasami zwijałam się z bólu, poza tym mąż też zadowolony był, bo to żadna przyjemność kochać się z mleczarnią, której mleko wycieka przy każdym gwałtowniejszym ruchu... a już najlepsze są matki roczniaków, albo 2-latków(!) z dzieciakiem przy cycu!

Gość ;lk;l;kl
mi na cyckach nie zalezy, nawet przez mysl mi nie przeszlo.. karmie corke piersia i dopajam mlekiem modyfikowanym na noc, z wygody, gdy karmilam piersia miala sie budzila co 30 min, co godzine.. i tak cala noc przy cycu, kiedy wypuszczala piers z buzi to zaczynala znowu szukac i sie wybudza i tak moglam cala noc az do usranego..w dzien chodzilam jak widmo, znerwicowa i wiecznie zmeczona..teraz dziecko ma szczesliwa mame..wyrzutow sumienia nie mam,

immunoglobiny sa przekazywane tylko przez pierwsze dwa tygodnie, teraz sztuczne mleczka sa o niemal identycznym składzie jak mleko naturalne matki, mądrujesz sie a tak mało wiesz

Gość Naturalna mama
Co za bulwers :D Nie ma to jak porównać normalnie karmiącej kobiety do dojnej krowy, która nie patrzy na męża. Co za bzdury. Żal mi dzieci tych z was, które partnera stawiają wyżej niż dziecko.

Gość Deyzy
naturalna mama a pokaż mi tekst jakiś medyczny w którym udowodniono (jakieś statystyki) że mleko matki jest lepsze od modyfikowanego?? Że dziecko lepiej się rozwija po wypiciu mleka z piersi!!!