Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naturalna mama

CO z tymi matkami????

Polecane posty

Gość blue-true
a ja sie nie doczekałam stanowiska "Naturalnej" Mamy w mojej kwestii :(

Gość hahahahahhaah
NATURALNA MAMO idz kobito sie wysraj bo ci gowno do mozgu uderza albo idz zapewniaj dziecku zdrowy byt a nie tu przesiadujesz i malca swego zaniedbujesz:) nie wiesz ze komputery promieniuja i to sie odbija na twoim zdrowiu a co wazniejsze zdrowiu twego super zdrowego cycem wykarmionego dziecka! Gdzie sie takie idiotki rodza,pytam z ciekawosci?

Gość madziaraaaaaa1981
blue-true: chyba sie kierowniczce argumenty skonczyly.

Gość blue-true
Madziara, Obawiam sie, ze możesz mieć rację :) ale cały czas wypatruję odpowiedzi.

Gość Naturalna mama
blue-true: dużo tych postów naraz, ciężko od razu odpowiedzieć. Otóż oczywistym jest, że w dzisiejszych czasach nie ma raczej możliwości odżywiać się wyłącznie ekologicznie. I ja się na to nie porywam. Trzeba jeść wszystko, ale z umiarem. Nie palę. od czasu do czasu, okazjonalnie, wypijam trochę czerwonego wina lub słabego piwa, np. Redds. I mimo, że nie jestem w 100% eko to jednak i tak uważam, że to lepsze niż mleko modyfikowane, które jest o wiele bardziej naładowane chemią niż ilości, jakie ja przekażę dziecku z pokarmem.

Gość blue-true
Czyli przyjmujesz do swiadomości, ze przekazujesz swojemu dziecku niekorzystne zwiazki chemiczne?

Gość Naturalna mama
madziara1981: Możesz sama podać jakiś logiczny argument, niż bawić się w podpuszczanie innych, bo samej ci już brakło koncepcji.

Gość blue-true
i jesz to, co nie jest tak rzetelnie i dokladnie sprawdzane jak mleko modyfikowane?

Gość Naturalna mama
Blue-true: oczywiście, ale nie w ilościach takich, jakie są obecne w mleku modyfikowanym.

Gość blue-true
A powiedz mi, skąd wiesz w jakich ilościach szkodliwe substancje są w mleku?

ja zamierzam karmić piersią małego. ale nie potępiam matek które karmią butlą.ich dzieciaki, ich sprawa i życie i gówno mnie obchodzi jak je karmią-ważne żeby dziecko rosło,rozwijało się.niektóre może faktycznie karmią butlą bo wygodniej, a niektóre muszą bo tak jak jedna pisała musiała butlę bo miała guza,i nie widzę sensu żeby jedne naskakiwały na drugie.zdania nt karmienia ZAWSZE będą podzielone, i każda będzie się ścigała w podrzucaniu za i przeciw.

Gość tatusiekIgorka
Naturalna MAma nie jestes taka naturalna, jeśli zależało by ci na 100% zdrowiu dziecka jak piszesz to znalazła byś gospodarza ekologicznego, albo sama byś sobie takie zrobiła, przecież macierzyństwo wymaga poswięceń, aż tak sie chyba nie poswiecasz (czytaj hipokryzja) A'propos Redd's porównałem z moim piwem i posiada 0,5% mniej alkoholu, ale rekompensuje to zawartoscią cukru, substancji słodzących, aromatu itp, czego niema w moim piwe i dlatego jest smaczniejsze:P

Gość blue-true
Kasieńko, Bardzo się cieszę, ze swoją postawą działasz na rzecz emancypacji matek karmiących butlą :D i że NAS nie potępiasz :D :D :D Zgadzamy się w tym, ze należy działać zgodnie z własną wolą, wiedzą i zdrowym rozsądkiem.

Gość madziaraaaaaa1981
Koncepcji do czego? Ja juz sie wypowiedzialam w temacie. To ty rozpoczelas dyskusje wiec to ty powinnas bronic swoich racji.

Gość Naturalna mama
blue-true: już wyżej opisywałam znawcy tatusiowiIgorka porównanie, jakie przeprowadziłam. Nie będę opisywać ponownie.

naturalna mamo w czym myjesz dziecko ? jaki płyn, jaki proszek itd ? bo większość kosmetyków dla dzieci niestety zawiera sporo chemii :( i jak będzie z podawaniem soków ,jogurtów tam tez to znajdziesz śladowe ilości :( proszki do prania ubranek ,chusteczki dla dzieci ....ciekawi mnie to bardzo używasz tych rzeczy?

Gość tatusiekIgorka
Kończę już bo za bardzo sie emocjonuję idiotyzmami, autorka jest jak jezus ze świebodzina, z zewnątrz beton w środku pustka. Dobranoc

Witam , zdziwil mnie ten topik, a szczegolnie agresywnosc i nastawienie albo albo. A co powiecie na to , ja po porodzie w ogole nie mialam pokarmu, piersi ogromne jak male arbuzy i zero , nic, nawet kropelka, i nikt sie mnie nie pytal jak chce karmic, po prostu pokarmu nie bylo, wiec nie zganiajcie to na lenistwo, bo sa rozne przypadki. poza tym mysle , ze kazdy ma swoj wybor i nic nam do tego.

dzięki. każda mama karmi jak jej wygodnie, jak woli i jak uważa za dobre dla swojego dziecka. ja nie potępiam mam butlowych a te mamy niech nie potępiają mnie że chcę karmić piersią.każda z nas ma wybór,a podkreślam-najważniejsze aby dziecko się zdrowo rozwijało,przybierało na wadze i było zadbane.przecież o to chodzi każdej z nas, a szarapanina słowna na temat które karmienie lepsze nie ma najmniejszego sensu :)

Gość blue-true
Znalazłam, porównanie ze śmietaną. O to chodziło? I ja podobny pseudo-eksperyment przeprowadziłam w warunkach kuchennych. Po 45 minutach mleko modyfikowane nie nadawało sie do podania dziecku. Z resztą na opakowaniu jest informacja, ze zrobione mleko musi byc wypite w ciągu pół godziny, jesli stoi dluzej- nadaje sie tylko do wylania. Ale wiesz, mysle sobie, że tutaj takie domowe metody dowodzenia nie wystarczaja tutaj bardziej skłanialabym sie do badań laboratoryjnych, one dałyby rzetelną odpowiedź.

Gość Naturalna mama
tala: do kąpania używam emulsji Emolium. Do pania Lovela.

Gość blue-true
Kasieńko, ja również stanowczo sprzeciwiam sie nagonce na kobiety karmiące piersią. Prowadzę polemikę, ale nie oceniam bo nie mam do tego prawa. Mam znajome, przyjaciólki, ktore karmia lub karmiły piersią i kibicowałam im jak umiałam, jeśli moglam jakoś pomóc- pomagałam (np.trzeba w nocy jechac do apteki po kapturki na brodawki, czy po maść? ok,jechałam, żaden problem!) Ale niech to działa w dwie strony. Uznajmy w koncu autonomię wszystkich kobiet (i mężczyzn bo to przecież też ich dotyczy, szczególnie mając na względzie karmienie butlą) i życzmy sobie zdrowia, bo to zdaje sie jest dla Nas i Naszych Rodzin najważniejsze.

Gość xxxxxxyyy
Naturalna mamo, wszyscy tu rozumieja , ze karmisz piersia bo chcesz i mozesz, ale atak na ciebie spowodowany jest twoim bezpodstawnym atakiem na mamy karmiace butelka. Widac, ze jestes jeszcze bardzo mloda stazem mama - , bo nie wiekiem, i nic na tym polu nie osiagnelas. Madrzyc to bys sie mogla gdybys wykarmila piersia i dobrze wychowala kilkoro dzieci a nie dlatego , ze raptem od kilu miesiecy karmisz piersia - i to ma z ciebie zrobic matke roku? No prosze cie, spusc z tonu, przestan pouczac innych, bo na razie to raczkujesz a madrzysz sie jak inni maja chodzic.

blue true i o to właśnie chodzi,fajnie jakby każda tu dawała sobie jakieś porady dotyczące karmienia tego i tego(ja chętnie poczytam bo to moje pierwsze dziecko,dopiero będę rodziła) a póki co to tu jest niesamowita wrzawa a nie normalna dyskusja. Ja osobiście chcę karmić piersią, ale kto wie może będę musiała butlą z różnych powodów niezależnych odemnie (jakieś guzy,zapalenia itp-nie wiem jeszcze bardzo mało wiem nt karmienia ) a czy wybiorę ten sposób czy ten-dziecko jeść musi,musi się rozwijać.

Gość xxxxxxyyy
Mleko modyfikowane nalezy teoretycznie wylac po 30 minutach, gdyz po tym czasie jesli nie zostanie spozyte moga zaczac namnazac sie w nim bakterie - choc jak sie butelke wstawi do lodowki to ten czas juz znacznie sie wydluza. Ale to nie dotyczy tylko mleka modyfikowanego - mleko wycisniete z piersi jesli bedzie stalo w cieple przez dluzszy czas tez skisnie, tak samo jak zwykle mleko krowie czy kozie - to sa delikatne produkty, ktore trzeba przechowywac w lodowce - tak ze ten test Naturalnej Mamy o kant duupy potluc . Jesli w celach naukowcyh odciagnie mleko i zostawi je w cieple a potem poda swojemu naturalnemu dziecku to ono tak samo obsryka sie po jej zsiadlym mleczku (mniam) jak inne po zepsutym modyfikowanym.

Gość blue-true
Szanowne Panie i Panie (bo był z nami jeden mężczyzna) :D Pora sprzyja temu, zeby (mówięc slangiem młokosów) uderzyć w kimono :P Pozdrawiam! Dobrej nocy i "kororowych snuf" ;)

Gość pogadaj to koniowi
ja cos czuje,ze autorka to Jagoda...

droga naturalna mamo używasz lovelli fajnie ja jelpa a nie łudzę sie że jest ekologiczny:( emolium również :( płyn ten po prostu zawiera emolienty itp żadna to ekologia a niestety chemia :(więc dlaczego używając chemii oceniasz innych ? mleko modyfikowane owszem jest na 100% bardziej chemiczne niż mleko matki ale niestety spoczywając pokarmy Ty jako matka dostarczasz jemu chemii:( i nie ulegaj bzdurom że dziecko po sztucznej mieszance więcej choruje ponieważ to bzdura ! to zależy od genów , odżywiania i wielu innych czynników