Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żababardzosłaba

Gdy szybko robią się RANKI na skórze to jakiej witaminy brak?

Polecane posty

Gość żababardzosłaba

wystarczy, że o coś zahaczę czy wczoraj nawet paznokciem zrobiłam sobie rankę na dłoni, bo jakoś tak niefortunnie przejechałam, ale nie mocno i normalnie nie powinna skóra pęknąć. Kto mi podpowie?

Gość żababardzosłaba
Dzięki wielkie:):):)

Gość żababardzosłaba
A czy możliwy jest niedobór tej witaminy jeśli przyjmuję preparat, który ma rzekomo zaspokajać zapotrzebowanie na witaminę D3 w 100%?

Gość żababardzosłaba
oki;) thnx;)

co???Raczej vit A!!!! Vit A jest na skórę tylko łatwo ją przedawkować.Najlepiej bierz zestaw wszystkich witamin i mikroelementów :)

może być kilka przyczyn zarówno brak witaminy A,E,D czy C może powodować ,,ranki'' jednak witamina D sprawia,że ów ranki się szybko goją;)

Gość żababardzosłaba
Na twarzy mam mieszaną cerę, a reszta ciała jest taka normalna;) Wiadomo, trzeba się balsamować itp. Ręce zaś są bardziej wysuszone z racji pogody poza tym "to=pękanie" pojawiło się jakiś czas temu, a skóra jest taka sama cały czas przecież. Już sama nie wiem:(

Gość A szybko goją Ci sie
te ranki? Może problem tkwi gdzie indziej Ja bym poszła do lekarza zamiast kombinować i wymyślać

Gość żababardzosłaba
Wydaje mi się, że zupełnie w normie tak jak zawsze tylko dlaczego tak łatwo się robią? Myślisz, ze to powód by aż iść do lekarza?

Gość zonia30
ja polecam po prostu dermatologa. Pękanie skóry jest najczęściej objawem braku witaminy B12 czyli ryboflawiny.Najbogatsze źródła b12 to drożdże, grzyby, mięso, wątroba, tłuste mleko, żółty ser, makrela, fasola, groch, szpinak, orzechy włoskie, niektóre wodorosty.Niestety nie wiem jak wyglądają te Twoje ranki i mogą być one objawem jeszcze różnych chorób. Póki co mogę Ci polecić zbawienny kosmetyk,który koi i łagodzi podrażnienia. Krem Sylveco na bazie betuliny . Nie zawiera konserwantów ani parabenów, więc naprawdę działa na skórę i regeneruje ją.

Gość markoto
To możliwe, ale podobnie może chodzić o setkę innych tematów, rozumiesz? Nie ma takiej gwarancji, że to witaminy, ale jeśli faktycznie masz niedobór to powinnaś uzupełnić, podobnie jak każdy... Dieta to pierwsze, druga pozycja to preparaty witaminowe, to co masz opisane tu - http://www.zanimzjesz.pl/teksty-promocyjne/preparaty-odzywcze-wysokoenergetyczne Wprowadź, obserwuj zmiany, powinno być lepiej, ale już wszystko zależy bezpośrednio od Ciebie. To trzeba brać systematycznie.